Ljudi moji, fasnik je vec tu, a jos nije pokrenuta ni jedna tema o maskama! :shock:
Kak su vam klinci maskirani u vrticu i drugdje?
Kupili ste nekaj u ducanu ili ste sami radili masku?
Mi smo jos ljeti kupili u H&M-u nekakav viteski plast sa stitom i krunom (zgodna stvar, mac i stit su od moos gume tako da nema sanse da se netko moze raniti s time) pa je to sluzilo do pred tjedan-dva kad se trebalo maskirati "za praf".
No, prava maska je morala biti uradi-sam![]()
Vedran je lud za Asterixima i pozelio je biti Obelix pa je i postao.
(sve pohvale MZ za ideju i izvedbu maske - ja nisam stigao nesto bas sudjelovati :/ )
Zdjela za salatu je bila kalup za kasiranje galske kacige (sa rogovima), tu je i Vedran primpomognuo kod kasiranja i farbanja. Na to je MZ nadodala kosu od narancaste vunice.
Plavo-bijele straftaste hlace smo rijesili tako da sam na placu kupio najmanje bijele tajice pa je MZ to ofarbala bojom za tekstil.
Da se Obelix ne smrzne (u stripu je uvijek gol do hlaca) na placu smo kupili narancastu majicu dugih rukava za 20 kn.
Da bi dobio trbusinu kupili smo u Baumaxu spuzvu u roli i ubacili u tajice dva sloja spuzve.
Na to ide remen s placa (MZ nasila nekoliko zakovica da izgleda kao pravi).
Za menhir su posluzili baloni koji su obuceni u papir i zavezani spagom (za lakse nosenje i da se ne razleti).
Na to jos ide mali pesek (Garovix oliti Snufiks, ovisi o prijevodu), kojeg smo posudili od Zrinke. A nekad ponese i drveni mac kupljen lani na viteskom turniru u ZAgorju.
Eto, dijete zamaskirali s robom s placa i iz Baumaxa.
Inace, tu i tamo je gnjavio da bi htio da mu kupimo neku odoru u ducanu, ali nou vej!![]()