Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: promjena prezimena sebi i djeci 2g nakon razvoda

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno promjena prezimena sebi i djeci 2g nakon razvoda

dakle, skoro ce 2g od kad sam se razvela i ja imam 2 prezimena, djeca imaju ocevo prezime. ja sam skrbnik.
    ostavila sam svoje prezime i prezime bm u braku jer bi se doslovno zvali isto da sam samo uzela njegovo. nakon razvoda, razlog ostavljanja oba prezimena sebi je da se vidi iz aviona da sam ja majka te djece i da ne moram objasnjavati posebno situaciju svaki put kad nesto administrativno obavljam.
    znam da sad mogu kao i svaki drugi gradjanin traziti promjenu prezimena sebe i da se to ceka neko vrijeme (jer je proslo vise od 6mj od razvoda), al me zanima koja je procedura ako zelim i djeci promijeniti prezime - dodati svoje uz ocevo.
    jos uvijek sam u razmatranju argumenata za i protiv, al bih voljela znati koje su opcije uopce.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

koliko znam, za promjenu prezimena djeci mlađoj od 18 godina oba roditelja moraju dati pristanak

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam, za promjenu prezimena djeci mlađoj od 18 godina oba roditelja moraju dati pristanak
    zanimljivo
    jel se traži još nešto ili je to jedini uvjet?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.04.2012. at 13:24

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hvala Beti3

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, skoro ce 2g od kad sam se razvela i ja imam 2 prezimena, djeca imaju ocevo prezime. ja sam skrbnik.
    ostavila sam svoje prezime i prezime bm u braku jer bi se doslovno zvali isto da sam samo uzela njegovo. nakon razvoda, razlog ostavljanja oba prezimena sebi je da se vidi iz aviona da sam ja majka te djece i da ne moram objasnjavati posebno situaciju svaki put kad nesto administrativno obavljam.
    znam da sad mogu kao i svaki drugi gradjanin traziti promjenu prezimena sebe i da se to ceka neko vrijeme (jer je proslo vise od 6mj od razvoda), al me zanima koja je procedura ako zelim i djeci promijeniti prezime - dodati svoje uz ocevo.
    jos uvijek sam u razmatranju argumenata za i protiv, al bih voljela znati koje su opcije uopce.
    @saska7 , jesi li uspjela?
    Ima li netko drugi svježe iskustvo?
    Posljednje uređivanje od lucij@ : 29.08.2013. at 10:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •