Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Može li večernji obrok kao prvi obrok u uvođenju dohrane?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Može li večernji obrok kao prvi obrok u uvođenju dohrane?

Htjela bih bebi, kad navrši 6 mjeseci, davati večernji obrok kad počnemo sa dohranom. Ona jako lijepo napreduje i dobija na težini, isključivo je dojena beba, ali noću se budi sve češće pa bi joj dala večernji obrok kad počne papati, možda bude bolje spavala. Možda?!
    Mislila sam joj dati ujutro par žličica da proba namirnicu, pa ako nebude reakcije drugi dan navečer napraviti od te namirnice obrok. Nekak si mislim da ako joj napravim žitarice sa izdojenim mlijekom nebi trebalo biti problema, ali da li je pametno davati povrće ili voće prije spavanja? Ona ima stolicu jednom ili dva puta tjedno. Strah me da od samo žitarica nebude imala tvrđu stolicu ili probleme.
    Da li je netko tako probao, s prvim djetetom sam prvo dala jutarnju kašicu, ali s obzirom da i na tablici Rode piše da se obrok može dati kad djetetu najbolje odgovara počela sam intenzivno razmišljati da taj prvi obrok bude večernji, uz probno testiranje namirnioce ujutro.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moji su već veliki. Uzmi moj komentar s rezervom.

Baš me zanima što će reći drugi. Ja bih rekla da je bebi u početku dohrane druga hrana, osim mlijeka na koje je navikla, hrana na koju se treba želudac prlagoditi. Mislim da želudac bolje radi kad smo u pokretu, na nogama (znam da beba nije, zato uzmi s rezervom - ja naglas razmišljam)

tako da, ja bih dala prijepodnevni/okopodnevni obrok radije

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Također, jer ako postoji još kakva reakcija na hranu
    bolje da je ujutro.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa prvih dva, tri dana daš ujutro i ako nema nikakve reakcije uvedi joj to kao večernji obrok. Ali poučena vlastititm iskustvom, beba vjerojatno neće duže spavati

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moj bebač se negdje sa 5 mjeseci počeo intenzivno buditi noću. Nekoliko dana nakon što je navršio 6 mjeseci počeli smo pomalo s dohranom i to s obrokom oko 10 ujutro. To nisu bile neke velike porcije, u prvih tjedan dana jedva koja žličica. Ne znam je li povezano, no on je ubrzo počeo noću spavati sve bolje i bolje. Sada, sa 7 i pol mjeseci uglavnom prespava noć Još uvijek je samo na jednom, prijepodnevnom obroku dohrane.
    Tako da možda nije nužno da obrok bude večernji kako bi beba bolje spavala?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tak sam i mislila davati ujutro da vidim da li ima reakcije, a ako nema joj davati navecer. Jedino me zanima da li povrtni i vocni obroci neće izazvati ubrzanu rad probave po noći?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa sve ovisi koje voce i povrce....vjerojatno ima zitarica koje su teze probavljive od nekog povrca...a i ne reagiraju svi isto na svaku namirnicu...
    ali generalno zna se da kad spavamo sve funkcije rade usporeno,od disanja preko otkucaja srca pa tako i probave...zato ju ja bebi ne bi isla opterecivat navecer...pa da umjesto da bolje spava to bude i losije...

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ni ja ne bi izabrala večernji obrok kod uvođenja dohrane. Mislim da je to previše opterećujuće za porobavni sustav. Bez obzira na ovo prvotno testiranje na alergijske reakcije.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi smo starijem uveli dohranu netom prije napunjenih 6 mjeseci i to sve u dogovoru sa pedijatrom. prvi oborok koji smo uveli bio je večernji (sve isti razlozi koje i ti navodis) i to žitarice koje sam miješala sa svojim izdojenim mlijekom (dugo sam se izdajala i to mućkala) tak nam je i pedijatar predložio kao alternativu ovoj jutarnjoj jabuci, mrkvi itd....
    jako dobro je prihvatio, mogao je i relativno puno pojesti, sve skupa mogu reći da je dobro prošlo.
    ali, - ne sjećam se da sam imala osjećaj kako ga je to malo više (ili u nekoj značajnijoj mjeri) zasitilo...
    moj je inače prije toga imao stolicu često...skoro poslije svakog podoja, al ne znam do kad je to tako išlo....svakako to mi nije bila briga...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni je patronazna to savjetovala. Jedino kaj mi je rekla da ubro mogu dati i drugi obrok tak sa bi dijete imalo jedan povrtno/vocni i jedan od zitarica, ali ja bi jedno vrijeme da ona jede samo jedan obrok dohrane. Bi bilo dobro da jede moje mlijeko u jedno mjesec dana zitarixe s mlijekom, da uopxe ni ne uvodim povrce i voce.?
    Canaj onda si mu jedno vrijeme davala samo zitarice s mlijekom?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne bih rekla da smo dugo imali isključivo žitarice na meniju. Negdje sam i zapisala pa ti sad ovak po sjećanju mogu reć da nisam dugo čekala da pređem da jabuku...mislim da sam prvo probala dati sok...
    a od tada je sve išlo onak kak i inače savjetuju (po par dana jedna namirnica, dok ne vidiš kako prihvaća). Ponavljam, ja sam to sve "razradila" sa svojim pedijatrom i sa patronžnom još u detalje, pa mi je teško reći kaj bi tvom djetetu odgovaralo.
    Napravi onako kako su te savjetovali i po nekom svom osjećaju češ znati jel to ide u dobrom smjeru...
    ..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •