Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: dojenje i debljina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno dojenje i debljina

moja irma je stalno na cicici i nije ni probala nista drugo u zivotu. inace je velika zderonjica.... ono prejede se pa bljucka do mile volje....

jucer smo se krenule druziti sa bebama njezinih mjeseci, i ona je fakat gigant naspram njih, pravi mali bumbar, rodila se ko malo veca beba - 3680 g, a nakon mjesec dana imala 4680g. sada joj je dva mj i nabacili smo jos kilicu......

prava mala debeljuca, ali onak zilava debeljuca, e sad ove mame sa kojima sam jucer bila u drustvu strogo se drze rasporeda, bebice jedu svaka 3,5 h i to je to. vele one ak se dernjaju one ih malo nosikaju dok ne prodje zacrtano vrijeme. e sad, moja irma jede u principu svaka 3 h, ali ja joj dam kad ona hoce, tj. kad skuzim da hoce. nije da moja curica ne place, ali ne place puno i sve u svemu ona je jedna sretna beba, ali jel' moguce da je malo potfutranija jer dobi ciku kad hoce i dal' radim nekaj krivo????????????

ivarica

Početno

radis krivo
    usporedujes je sa drugim bebama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sama si rekla: ona je jedna sretna beba. Sretna jer ima mamu koja zna da je bitno odgovoriti na zahtjev djeteta i dati mu siku kad beba zatrazi a ne "kad je vrijeme". Samo nastavi, radis sve kako treba, dojenje na zahtjev je osnova uspjesnog i dugog dojenja. I nema "viska" kilica, ona uzima koliko joj treba, vidjet ces kad pocne puzat i hodat kako se tope

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica ti je super napisala... Svaka beba je individua za sebe, a to sto sada ima vise kilica nego druge bebe ti nista ne znaci. Cekaj dok propuze i prohoda, bice prava slankica - a i ti sa njom....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako ti je to...ili je premršava, pa te pilaju da je dijete gladno, ili je prebucAsta....onda bi se moja beba trebala raspuknut jer nekad na večer traži sisat u roku od 2-3 sata po 4-5 puta. nema pravila, jedino pravilo je da je beba sretna i zadovoljna, a tvoja irma to očito je 8) :wink: .
    ni mi odrasli ne gledamo na sat svaki put prije nego nešto ubacimo u sebe, pa je smiješno očekivati stalno isti ritam od bebe koja raste ne uvijek istim tempom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma hvala curke, a znate i same da je tesko odhrvati se raznim utjecajima i ljudima oko sebe.
    ja u biti znam da radim dobro, ali sam opala na dupe kad sam vidjela frendicinu malu koja je starija 1 dan i upol manja i sitnija...... ali mi ljudi dolazimo u raznim pakiranjima a tako je od rodjenja i to sam izgleda smetnula sa uma.
    i jako me zivcira ono pitanje: Kolko cesto jede?????
    a ja onda lupim kontru i velim Kad hoce! i tu definitivno svi :shock: :shock: :shock:
    a ja umirem od smijeha.......
    I moja mamica,koja je inace super super, koja stalno govori da bi ja trebala vec uvoditi neki red i raspored i da zakaj smo kupili skupi kimbic a mala spava sa nama itd itd , ma sve znate, ali sad mi je lakse kad znam da nisam jedina

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mara

Samo da ti kazem: izvrsno sve radis - slusas svoju bebu - ne mozes bolje :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sve 5. Kod mene je jedino problem što i ja jedem kad i beba !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma jedem i ja ko mecava al' izgleda da mala to sve pocica, eto danas sam si 8) jer sam stala u stare hlace i to iz mrsavije faze.
    ma to dojenje je super stvar, kak se majcica priroda za sve pobrinula..
    I te male preslatke bebice (moja malo veca) mmmmmmmmmmmmm.....
    Covjek bi ih stalno imao

vugy

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    ma jedem i ja ko mecava al' izgleda da mala to sve pocica, eto danas sam si 8) jer sam stala u stare hlace i to iz mrsavije faze.
    ma to dojenje je super stvar, kak se majcica priroda za sve pobrinula..
    Hm, a ja još ništa nisam smršavila , ali tješim se da se nisam ni udebljala.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mara, ja ti imam neku svoju teoriju: što bucmastija beba- to tanja mama ...
    hoću i ja takvu dijetu 8) ! stalno se vrtim oko iste kilaže, a baš bih htjela još koju kilu dole :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tvoja beba odlično napreduje. Samo vi tako nastavite.

Ako se želiš još malo umiriti pogledaj malo po starim topicima gdje su mame ispisivale težine i dobivanja u kg svojih malih-velikih dojenih papalica: mislim da je prosjek oko 1kg, a ima ih i po 1,3kg u prvih mjesec dana, 1,4 kg drugi mjesec i sl.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je Ančin Karlo dobio čak 1,5 kg prvi mjesec :wink:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

David se rodio s 3670, izasao iz rodilista s 3400, nakon mjesec dana je imao 5010!
    Naravno, dojili smo se non-stop, bez ikakvog ritma, on je stalno bio gladan... Cini mi se da tih prvih mjesec dana nista drugo ni nisam radila, neg dojila . Poslije se to samo po sebi ustalilo na svaka 2,5-3 sata.
    Mara, ne daj se smesti, radis sve super! :D :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lijepo kaze mama juanita, ili je mrsavije pa te dave da nemas dosta mlijeka!?, ili je punackije pa te dave da dojis bez reda.
    moja curica je bila onako tanusnija (mada uvijek u rasponu onih famoznih tabela rasta, ali u donjem dijelu).
    ja sam je dojila na zahtjev, kad je htjela i kako je htjela, nikakvih upala, problema niti slicno, jedno stvarno lijepo doba kad se sada prisjecam. (dobijala doduse dobronamjerne savjete, kako curica nije bila bas buco, da dam svoje mlijeko na analizu, je li kao dovoljno dobro!?! ha,ha, kad se samo sjetim)
    i ja sam uvijek u cekaonicama upravo suprotno, sva ispunjena sumnjom u sebe samu, gledala te bucmaste i velike bebe i pitala se je li to ok, da je moja beba manja.
    imala na srecu super pedijatricu koja mi je svaki put rekla da su sve bebe drukcije, da su te tabele vise stete nego koristi, da sam i ja i moj suprug vitki, itd. i da je cura na.primjer 3 mjeseca ispred prosjeka motoricki ( s 3 mjeseca se okretala na trbuh i obrnuto, sa 5 mjeseci pravo cetvoronoski propuzala i fakat je prilicnom brzinom spartala po stanu), pa sam ja bila svaki put umirena.
    hocu reci, pogledaj oko sebe kako su svi ljudi tako razliciti, pa zasto ne bi bile i bebe.
    dok je vesela, zadovoljna i sretna, sve je ok.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Lucija se rodila s 3400 g i 49 cm, isključivo je dojim, nakon mjesec dana je imala 4700 i 56 cm (narasla je 7 cm i dobila 1300 g), nakon 2 mjeseca je imala 6150g i 59,5 cm (dobila je 1450 g i narasla 3,5 cm). Pedijatrici su puna usta hvale za mamu koja je doji i svaki put mi kaže da dojena djeca ne mogu biti predebela.
    Prema tome, ima i većih izjelica od tvoje Irme

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bile kod doca na dvomjesecnom pregledu.
    rezultati zapanjujuci - bar meni. mala je od proslog pregleda dobila 1700g i narasla 6 cm tak da sad ima 6400g i 59,5 cm.
    mala je gigant - dr je rekla da je sve za 5, da samo mi idemo lijepo u setnjice i da je cesti stavljam u trbusni polozaj da malo vjezba, ha ha ha
    fakat neznam na kog je merzerica jer smo i tatek i ja ko dve trlice.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super!! :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mara, pa ja tek sad kužim kome sam slala ove postove :D !
    E sad, nakon što sam vidjela Irmu u živo u subotu na Cvijetnom :D i ustanovila da mi pomalo sliči na moju Hannu, mogu reći da Irma baš super izgleda, velika ali čvrsta i nipošto predebela beba.
    I jaaako slatka !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kao i tvoja Hanna

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DRaga maro, evo nemam vremena da čitam sve odgovore pa se unaprijed ispričavam ako što ponavljam.
    Nemoj se opterećivati izjavama sa strane i pričom o "debljini". Dojena djeca uzimaju koliko trebaju i čega trebaju, majčica priroda se pobrinula za to. A i ta njihova "rezerva" nije bezveze: zamisli kako je kad se razboli mršavije dijete, pa kad ga temperatura još više iscijedi, a kako se naši "buckići" brzo oporavljaju ( imam primjer u kući ).
    Osim toga, svi se ti "kolačići" lagano počnu topiti kad ti dijete prohoda i počne trčati okolo naokolo. Da i ne spominjem kako će ti s vremenom sve manje i manje biti zainteresiran za papicu, a sve više i više za svijet oko sebe.
    Zato se ne sekiraj, nego uživaj u "zarezima", štipaj i ljubi male guze debele dok ih imaš!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jooooj, ta mala debela guza mi je najslađa za štipkanje, a tek batačići ko' pazinski puran......
    ma u stvari mi je super kaj je "jača" bar netrebam slušati ono o "slabom mlijeku", ali bome sam na udaru onih: "kaj joj stalno daješ cicu???????????"
    ma nikad svi sretni i baš me briga jer duboko u sebi znam da je Irma jedna jako zadovoljna beba

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto mene opet sam prikopcana nakom mj i pol,

da nas pohvalim...... Irma ima 5 mj i 9 kila....... bucka prava.......ali onak jaka, na moru smao i plivamo i stalno smo na yrakicu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj M ima 9,5 mjeseci i 9,2kg a svi ga zovemo BUCO
    Bravo za vas dvije :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... ali bome sam na udaru onih: "kaj joj stalno daješ cicu???????????"
    pa reci fino ljudima "pa kad nece pivu"

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dokle god ti beba ne sliči "Michelin"-ovoj bebi, sve je OK

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ... ali bome sam na udaru onih: "kaj joj stalno daješ cicu???????????"
    pa reci fino ljudima "pa kad nece pivu"
    he,he, ili kao sto je meni neko predlozio Fantu bar bi dobro podrigivala!

moja lucija je u prvih mjesec dana dobila 1,4 kg, a sad smo isto prosisale kilo, ne znam koliko, nismo jos bili na kontrolu. zadnji put nas je pedijatrica ishvalila, pitala sta radimo kad nam tako dobro ide, a ja sam rekla da je "tajna" u dojenju na zahtjev :wink: pa ne jedem ni ja kad je podne jer je vrijeme za rucak, nego kad sam gladna, sto bi djetetu radila drugacije?!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uvijek me iznova zaprepasti kako ljudi jako malo zahtjeva postavljaju sebi i stalno se nekaj izmotavaju da ne bi morali raditi stvari po nekom strogu utvrđenom rasporedu, ali uzimati zdravo za gotovo da beba "mora znati" kad je vrijeme za jelo, kad je vrijeme za spavanje i sl. to se podrazumijeva...pa tko je tu lud

Samo ti daj svojoj djevojčici cicu kad hoće...divna si mama, sve radiš super i che-che i evo vam jedna veeeeeeelika pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •