Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: prevara ili slučajna pogreška...??

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno prevara ili slučajna pogreška...??

nemam pojma gdje bih stavila ovu temu pa ako joj ovdje nije mjesto neka moderatori premjeste...
    prije točno 3 tjedna kupili smo neku robu u građ.dućanu u iznosu od 13 500..
    plaćeno Dinersom na rate..
    jučer zovu iz dućana da im je Diners vratio papire koje su im poslali jer ih nisu dobro ispunili,i nisu provukli žuti slip..
    traže me da odmah dođem u dućan i donesem karticu da naprave novi račun...
    bila sam bijesna kao pas..
    1.kaj ja moram trošiti svoje slobodno vrijeme kojega ionako imam premalo za njihovu nesposobnost
    2.dostava robe je bila dogovorena za 3 dana,oni su je dostavili za 2 tjedna jer je MM popizdio i otišao ih našpotati
    3.kod predračuna smo se dogovorili o 5% popusta jer je veći iznos..kod kupovine ga nisu dali

mene je frka peglat karticu na 13 500 opet..tko mi garantirada me netko neće zeznut i neću dotplatiti duplo..
    kaj sad?????
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 14.04.2012. at 11:45

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si platila. roba ti je dostavljena.
    ako im nešto ne štima, nek dignu gu*icu i dođu do tebe. naravno, prije toga provjeri s diners-om u čemu je problem.

ako problem postoji, super. dat ćeš im karticu (kad dođu kod tebe doma), za onih 5% popusta koje su ti obećali. a možeš tražiti i malo više, jer te maltretiraju .

zakaj se živciraš?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bi isto kao i sorciere. Oni tebe trebaju. Neka se snađu.

Ti imaš materijal, a oni neka brinu i ispravljaju svoju grešku.A ti .

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma ide mi na živce ta aljkavost i nesposobnost...jooooj gospođo pa kak ćemo mi naplatit robu??'
    htjela sam joj reći nek joj oduzmu od plaće ako ne zna ispunit jeb...papire...a kaže frend pa kaj ja im ne bi platio,dala si karticu ,osobnu i sami su si krivi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Obavwzno prvo nazovi Diners i provjeri!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Obavwzno prvo nazovi Diners i provjeri!

a ak ima problema, nedaj dozvolu za naplatu. 5% od ovog iznosa nije zanemarivo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma mislila sam da nzaove Diners da vidi da fakat nije prošlo i da ovi iz trgovine nikaj ne mjuljaju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako najprije treba nazvati Diners, bez toga ništa!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Svakako najprije treba nazvati Diners, bez toga ništa!
    ovako bi ja!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ma mislila sam da nzaove Diners da vidi da fakat nije prošlo i da ovi iz trgovine nikaj ne mjuljaju.
    pa to sam i ja mislila . a usput - ako STVARNO nije prošlo i trebaju nešto ponovo napraviti, neka traži 5% koje su joj obećali. i još 5% za kasnu dostavu ...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ti si platila. roba ti je dostavljena.

zakaj se živciraš?

X

ne bih ja platila ništa. nek riješe sa svojim zaposlenicima njihovu nesposobnost.
    ti si mogla otići u Australiju,tko bi im onda došao s karticom i ispravljao njihove greške?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jako mi je cudno da se Diners kao sjetio nakon 3 tjedna da nisu dobri papiri..ma mos misliti..
    btw.sve sam sklonija tome da im ne platim..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    pa to sam i ja mislila . a usput - ako STVARNO nije prošlo i trebaju nešto ponovo napraviti, neka traži 5% koje su joj obećali. i još 5% za kasnu dostavu ...
    Ma da...nakon 5 čitanja sam shvatila kaj si htjela reći...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne placanje racuna je kradja i ne mogu vjerovati da se to ovako javo potice!!

Pa zar vi nikad niste na poslu pogrijesili?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    jako mi je cudno da se Diners kao sjetio nakon 3 tjedna da nisu dobri papiri..ma mos misliti....
    to je moguće jer u maloprodajama ne šalju takve papire jedan po jedan na naplatu nego se čeka da se skupi hrpa (moguće da se šalje jednom tjedno ili čak jednom u dva tjedna - kako je slučaj u mojoj firmi)...
    i onda dok to Diners obradi pa dok skuže da im nešto fali, papire natrag šalju poštom...i eto skupi se tri tjedna...

nama se znalo desiti da kad su se slali čekovi na naplatu, više nije bilo pokrića pa je isto bilo zvanja stranaka...neki se nisu odazvali...nekad se to poriješavalo kroz inventuru, a ako je bio veći iznos, ekipa iz dučana je dijelila iznos na jednake dijelove i to poplaćala...

cure su ti već savjetovale, najbolje ti je nazvati Dinners...ja vjerujem da je stvarno problem u papirima jer zašto bi te zvali iz dučana kad ti sve ionako možeš otkriti preko Dinnersa
    ako odlučiš ne platiti, pripazi da ti ekipa iz dučana ne bi došla doma da te priupita za zdravlje (kako se kaže) jer tko zna kakav im je šef i ako im hoće isto naplatiti to preko plaće, vjerujem da ista ekipa ne bi to sa oduševljenjem primila (ionako su svima plaće male, a onda još ako moraš plaćati tuđe dugove je koma)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

MarijaP, o, da, jesam. I iz vlastitog džepa platila grešku. Ona izreka: "Tko radi, taj i griješi" nije točna. Ne bi se smjelo griješiti. Bar ne kad se novaca tiče. Ili točno ili nikako.

Tko je napravio grešku, treba je ispraviti. Ne smetajući onoga tko nije kriv za dotičnu grešku. Nego popraviti sam, pa makar iz svog džepa. Ili, silno se izvinjavajući, zamoliti stranku da mu pomogne ispraviti.

A ne narediti da dođe da opet provuku karticu! Gdje je tu poslovnost?
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.04.2012. at 00:03

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beti, ja i najdrskijoj babi na kasi vratim lovu ako mi vise uzvrati. Kradja je kradja, a to mi se gadi.

Mislim da pokretacica teme niti nije imala namjeru traziti savijet kako prevariti, vec kako da se zastiti od prevare. Jednostavno, provjeriti u Dinersu i otici u ducan i usput inzistirati na cijeni sa predracuna.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se dogodila ista stvar, kupovala sam sinu jednu skupu "igracku" na 12 rata i nakon par tjedana zovu me iz butige da su pogresno ispunili formulare i mogu li doci ponovo.
    a u taj soping centar otisla sam samo jednom u zivotu, jer je tog dana taj proizvod bio dostupan samo tamo, i nije mi padalo na pamet ici ponovo valjda 30km van grada ako ne trebam i dogovorili smo se da iste papire potpisem u njihovoj drugoj butizi, u gradu
    probaj i ti tako

ne mislim da se radi o prevari, vec samo o pogresci, moze se dogoditi svima
    ja u tome ne vidim razloga za jed

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne svidja mi se ideja da ne platis tako veliki racun. Zamisli da tebi netko, zbog administrativne greske na poslu, oduzme toliko novaca.

Ja bih svakako provjerila situaciju u Dinersu i bila za dogovore sa ducanom.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ne mislim nikoga prevariti ni okrasti samo se zelim na neki nacin zastititi od toga da oni MENE ne okradu,jer meni je to jako puno novaca,a kamoli da moram platiti duplo..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa kiara79 je račun platila! Ne želi ona ništa nepošteno. To je tako jasno napisano.

Ne radi se o tome. Radi se o načinu poslovanja, odnosu prema kupcu i ispravljanju grešaka prodavača.

Pogriješio je prodavač, i ima da ispravi grešku ne smetajući kupcu, niti stvarajući mu nove troškove. To je jasno i logično. Tako bi trebalo biti. U jednoj normalnoj, organiziranoj državi, a naša takva jest, zar ne?...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i ja mislim, kako je Boxica objasnila, da se može dogoditi takva pogreška. Diners koristim već 10 godina svakodnevno, glavni način plaćanja, nikad nisam imala nikakve ''sumnjive'' situacije, a redovito pratim. Kad kupim na rate, često mi ta kupovina ne bude obračunata na 1. sljedećem računu, iako je bilo 20-ak dana za obračun, očito to drugačije provode od plaćanja na ''običnoj'' blagajni. Zadnjih mjeseci se par puta dogodilo da kartica ''ne prođe iz prvog pokušaja'', prodavačica mi svaki put naglasi da sačuvam taj krivi listić ''neuspjela transakcija'', jer ljudima često dvostruko naplate, pogotovo Diners. Meni nikad. Ima li netko s tim iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa dobro, ali ja ovdje nisam vidjela da je kiara s njima prvo pokusala dogovoriti neko drugo rjesenje (tipa da joj donesu na potpis papire i sl) nego je sama prva spomenula opciju neplacanja

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ivarica nisam probala nista dogovarati sa njima jer sam jako ljuta zbog njihovog ponasanja/inace znm jos ljudi koje je dotina trgovina htjela zeznuti..
    nazvala me prodavacica,ista ona koja nam je napravila racun,jako ljutim glasom i rekla da IZVOLIM odmah doci u trgovinu i donijeti karticu..e pa sorry meni to nije nacin komunikacije..
    ja imam uredno iydan racun,potpisan i sa faksimilom od strane trgovine..
    ne yelim sa njima razgovarati dok se dobro ne raspitam kaj,gdje i kako...ne zelim da mi dijete bude gladno jer ja moram placati boktepitajsta..
    a i opciju neplacanja sam rekla u afektu..jer sam stvarnooooo ljuta i ogorcena..nikad ne bih mogla zadrzati robu koju nisam pllatila..nemam opcije druge trgovine jer zivim u malom mjestu i kak bi mogla ici opet tamo
    a nisam im platila prethodno..samo je stvar principa,ne dam da od mene rade budalu,mada su vec napravili.

Beti3je pogodila srz..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa dobro kiara79, oprosti, ali što ti sad želiš?
    da te ponovno nazovu i ljubazno te zamole da dođeš? obzirom po načinu njihovog poziva to se neće dogoditi.

ono što sad trebaš napraviti je nazvati Diners i provjeriti s njima da li je sve ono što ti je neljubazna prodavačica rekla istina, da se ne dogodi da ti to dva puta zaračunaju. a nakon toga odi u dućan, obavi sve što trebaš i traži šefa da mu se požališ na neljubaznu prodavačicu (koja te je trebala ljubazno nazvati, ispričati se na pogrešci i zamoliti te da ponovno dođeš k njima ili ako ti to nije zgodno dogovoriti da oni dođu k tebi).

I stvar riješena.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi da sam na tvom mjestu nazvala prvo diners, da vidim ima li kakvih problema s transakcijom itd. a onda bi zvala ducan i rekla da mi nije zgodno dolaziti kod njih i neka oni dodu kod mene doma ili negdje gdje mi je prihvatljivo, ako je to nemoguce otisla bi do njih ali bi se pobrinula da to zapamte i da mi na neki nacin nadoknade tu veliku uslugu koju sam im napravila

inace se oko bahatih zaposlenika koji ne znaju dobro raditi svoj posao uopce ne uzrujavam

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako mi je cudno da se Diners kao sjetio nakon 3 tjedna da nisu dobri papiri..ma mos misliti..
    btw.sve sam sklonija tome da im ne platim..
    Nije cudno.
    I sama kazes da su oni tebi kasnili s dostavom.
    Vrlo vjerojatno su kasnili i sa slanjem papira Dinersu. Pa dok su oni obradili papire i vidjeli da nesto fali, vratili njima natrag, dok su oni tebe zvali...

Na stranu drskost i neodgojenost osobe koje te zvala i zahtijevala da odmah dodjes provuci karticu, neposlovnost u "zaboravljanju" da su ti obecali popust i kasnjenju s isporukom, vrlo je vjerojatno da te ne muljaju (ali provjeri, da budes mirna, s Dinersom).

Mi smo nedavno imali slucaj da se kreditiranje preko AMexa oduljilo na 2 tjedna, umjesto 3 dana jer su mijenjali politiku placanja i nismo im dostavili racun po kojem je kupac digao kredit. Mi smo to njima odmah poslali, oni su nam nakon 5 dana vratili ugovore da prilozimo racun, vratili smo drugi dan (to je vec 6 dana) i jos 8 je trebalo da se sve rijesi. Nista od ovog ne opravdava neposlovnost i bezobrazluk, samo spominjem da je moguce da su nesto pogrijesili oko ispunjavanja papira.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nazvala sam diners i rijesila..u trgovini su stvarno krivo ispunili papire,racun postoji u dinersu ali oni zbog njihove greske nisu mogli teretiti moj racun..
    zatim sam nazvala njihovog sefa i rijesila da racun bude umanjen 10 %..otisla u ducan i ponovno provkla karticu..
    i nadam se da je to to..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zatim sam nazvala njihovog sefa i rijesila da racun bude umanjen 10 %..otisla u ducan i ponovno provkla karticu..
    i nadam se da je to to..
    dobra ušteda

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kolko su ti skinuli s kartice?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

drugi racun koji su radili je bio 12 150 kn i nekaj sitnog..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •