@andream: Zao mi je da si zbog svog zdravstvenog stanja morala/da su ti morali inducirati porod, i drago mi je da je sve lijepo proslo i da si na kraju zadovoljna svojim porodom. Okružena sam tužnim iskustvima poroda u svome društvu i zaključcima žena da ne kane tako brzo ponovno iskusiti „horor poroda“-kako nažalost opisuju.
Lidokain (
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lidokain) koji si dobila u epiduralnoj smatram drogom koja prolazi placentamu barijeru i da sam je morala uzeti ne bih pojela placentu kako dijete to nebi jelo kroz mlijeko prvih dana svoga života.
Također sam se u tekstu kad govorim o „ljekovima na bazi droga“ osvrnula na predavanje koje smo pohodili prije poroda, takozvana priprema za porod(više su nas pripremili hvale vrijedni forumi RODE). Doktor je sat i pol navodio razne patologije poroda, uz riječi „zamislite si...“..također je naveo, direktan citat:“ koristimo ljekove na bazi morfija“-ergo- ljekove na bazi droga...neka se javi netko stučan po ovome pitanju i nabroji što se sve u "normalnom" medicinskom porodu koristi..
Puno više o ovoj temi će govoriti Ina May Gaskin, tj o beneficiji prirodnog poroda-žao mi je da nisam u prilici sudjelovati na skupu-pitajte ju vi o ovoj temi...ili proučite koju knjigu od Doktora Michael Odenta (
http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Odent)- objašnjava stručno ulogu droga/narkotika i „ljekova“ u porodu..te o njihovoj štetnosti na dijete i sam tijek poroda.
Kao beneficije placentofagije svuda se navode sprječavanje krvarenja, stiskanja maternice i povlačenja trbuha i poticanje mlijeka. Kada kažem svuda mislim po forumima sa osobnim iskustvima majki koje su imale direktna iskustva. Te u znanstvenim istraživanjima koje se za sada provode; kao i obično -na životinjama.
U svom prvom postu sam napisala o mojem stanju svijesti/depresiji ovo: „koliko je sama placentofagija utjecala na to-nebih voljela razmišljati niti rasuđivati jer je vjerojatno apstraktna tema“ tako da o mjerenju ni traga, zelim podijeliti iskustvo sa ljudima/ženama koje zanima direktno iskustvo ili su mozda razmisljali o mogućnosti prakticiranja.
Da, Vjerujem da je služi za dobrobit zdravlja djeteta ; zbog direktnog poticanja mlijeka količinom oksitocina i sprečavanja moguće depresije...
@sillyme: Odluku smo donijeli muži ja zajedno prije istrazivanja po forumima gledajući na National Geograficu emisiju „In the Womb“ . Iznosili su razloge zbog kojih životinje to rade. Istraživanje po forumima samo je učvrstilo našu odluku.
Sada nakon dva dana i ovoliko komentara ne moram ti ni odgovoriti zašto očekujem osudu.. vidi komentare.
@Ivček: Ima okus samo po šumskom voću, hladnom jer je sve iz zamrzivača tako da ukus uopće nije problem.Gadnije mi je jest raskuhanu paštašutu kod tetke..
@cvijeta73: Ne vjerujem da ga je priroda namijenila smeću. Dolazimo opet do priče o sisavcima.
@marta: Hvala ti. Odgovorila si na puno pitanja umjesto mene.
i narode- ja nisam Marta.
@Pinky: Nisam troll, samo da uploadam pa će i slike ako se slažete pazili smo da nisu degutantne, izgleda ko nesto što bi se naručilo iz Starbucksa...
normalno-nećete vidjet mene kako srćem na slamku šejk-još da me počnu uživo ljudi, tj.žene kamenovat po putu dok idem po kruh i mlijeko u dućan...
@mikka: Slažem se i sa većinom što si ti rekla hvala na podršci!!
@kljucic: Ovo mi je jedini profil, bilo mi jenevjerojatno ludilo koje se diglo oko moga posta pa sam htjela unijeti zrno sumnje u ekipu. Dosad nisam imala sto pametnije za podijeliti sa zajednicom-samo sam čitala...
@everybody:
Je li to civilizacijski ili evolucijski korak – ne razmišljam.
Znam da mi nije škodilo, čak i kada bih moje iskustvo bilo isto(izuzetno pozitivno) bez jedenja placente(a to isto tako ne mogu znati) nije mi to bilo ni gadno niti neka trauma.Radila sam sve s izrazitim poštovanjem prema majci prirodi.
A ako je sve placebo- živio placebo; pojest ću ga opet.
Da li je to kanibalizam ili nije neću ulaziti u definicije možda i je.. onda sam kanibal, ali auto-kanibal onoliko puta koliko rodim.stavovi oko ove teme su filozofskog tona..
http://www.sciencebasedmedicine.org/...r-health-food/
Zlobne komentare sam preskočila, odgovaranje na njih neće nikome donijeti nikakvu korist.
Ako nekog još nešto zanima slobodno pitajte vrlo rado ću odgovoriti. Kao što rekoh ovo pišem da bi druge majke koje možda razmišljaju o ovome vide jednostavnu praktičnu metodu koja se meni pokazala odličnom.
http://www.momaroo.com/728106110/pla...g-my-placenta/