Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 613

Tema: Moje iskustvo placentofagije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jest, vjerojatno je tako. Ali opet, to mi ne govori puno o tome bi li mi taj netko pokazao djetetu kemiju, voli li planinarit u društvu ili kakav je slušač. Ono, još je milijun stvari koje čine osobu.
    Of kors, of kors. Ali, da bi mi ticala bila na gotovs/red alert, i da ne bi "prirodno stremila" takvoj osobi jer bih pretpostavila da "placentofagija" ide u paketu s brojnim stvarima koje nisu moj đir i da bi iskolačila oči (barem ove unutarnje, ako mi samokontrola ne bi dozvolila trzaj face) da mi neko to kaže da je napravio - a bi, što da sebe i tu osobu - lažem. Iako, paradoksalno, mi često i na živce idu ovi "to se radi ovako i ovako i točka".

Nije tu samo problem u jedenju posteljice (za mene). Nego u uvjerenju da je to bitno/super/all refreshing itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 14:34

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A pa naravno, uvijek stremimo tome da drugi budu taman po našem guštu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A pa naravno, uvijek stremimo tome da drugi budu taman po našem guštu
    Apsolutno! To je jedna sveljudska i tipično ljudska osobina. Ona je i u pozadini otvaranja topica "placentofagija" (budite kao i ja, to je super, dozvolite da vam pomognem u tome). Pa onda ovi antiprotivni, koji ne misle da je to nešto super, gadljivo im je i misle da je to moda trenutna, i oni isto žele ojačat svoj sustav vrijednosti. A tu su i na temi neutralni, i sve je to normalno, nemamo jaka mišljenja na sve žive teme.... tima su onda baš bitne neke druge teme, neke druge "placentofagije".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 14:39

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Nije tu samo problem u jedenju posteljice (za mene). Nego u uvjerenju da je to bitno/super/all refreshing itd.
    ina, potpis. to je taj "sektaški" pristup, koji ipak odiše iz uvodnog posta i koji mi stavlja ticala na "gotovs" .

npr da je marta jako krvarila nakon poroda i popila taj šejk, koji je bio u frižideru just in case - ne bih joj zamjerila . ono, ne može škodit, čula sam da može pomoć, pa da probam dok ne dođem do bolnice.
    ovako, kad sve to dobije tu "uzvišenu" dimenziju, meni ide na živce. i ne mogu si pomoć. i dojenje, i porod i sve skupa. ne inspirira me ništa od toga. ne vidim te više sfere.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je dobro da ljudi komuniciraju. To jest često želja da druge krojimo po sebi, ali nekad i nije. A nekad netko zaista više i bolje zna i dobro je da svoje znanje učini dostupnim, makar će to uvijek nekome ići na živce. Naravno, sad govorim sasvim uopćeno, placentofagija na stranu.

sad čitam cvijetu...
    Moram reći, ja prvi post uopće nisam pročitala. Kad sam shvatila o čemu se radi, preletila sam kroz njega pogledom i to je to. Zato i nisam doživjela ton, nego sam se samo referirala na sam čin.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ali iz nekih komentara kao da se osjeća strah da će nas par takvih objava na netu, ili nedajbože podrškasti topic za placentofage na rodi sve zajedno povući u bezdan kamenog doba
    Ne osjećam strah (jedino eventualno od toga da bih se možda i priklonila koliko sam povodljiva, sva sreća da ne planiram više imati posteljicu). Samo me onako, antropološki zanima
    I to je ono što mi čini temu zanimljivom. Sam čin ne.

Ovo je ono što meni bode oči. Ne čin sam po sebi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je dobro da ljudi komuniciraju. To jest često želja da druge krojimo po sebi, ali nekad i nije. A nekad netko zaista više i bolje zna i dobro je da svoje znanje učini dostupnim, makar će to uvijek nekome ići na živce. Naravno, sad govorim sasvim uopćeno, placentofagija na stranu.

.
    ovo, imaš potpuno pravo. tu mi je ovaj forum puno puta otvorio oči, i puno puta sam promijenila stavove.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ina, potpis. to je taj "sektaški" pristup, koji ipak odiše iz uvodnog posta i koji mi stavlja ticala na "gotovs" .

npr da je marta jako krvarila nakon poroda i popila taj šejk, koji je bio u frižideru just in case - ne bih joj zamjerila . ono, ne može škodit, čula sam da može pomoć, pa da probam dok ne dođem do bolnice.
    ovako, kad sve to dobije tu "uzvišenu" dimenziju, meni ide na živce. i ne mogu si pomoć. i dojenje, i porod i sve skupa. ne inspirira me ništa od toga. ne vidim te više sfere.
    Odlično si to verbalizirala, to je upravo ono što je meni odbojno, to što ja percipiram "uzvišenošću/patetikom/mističnom dimenzijom", na sve žive teme, a to mi, najiskrenije, ide i na živce i ako se uplete i kod meni bliske teme - neplodnosti - meni je upalilo ovo i ovo, svkakao probati itd. Ono - bitno je ovo, pa je bitno ovo, sreća je u ovome, ako se ne napravi ovo, nije dovoljno dobro, meni je to bilo prefantastično, a ono sve neke... periferne stvari, po meni. To mi je ??? I to nije moj... ne mentalni, nego temperamentalni sklop. I to mi je odbojno. Jer to nisam ja - meni je ta mistifkacija... a ono, što je mistično, to mi je... prodaja (ideje), za koju je upitno postoji li podloga.

Ovi što su slikali placentu... nije mi ni bljak ni horor, ali ni wow. Posebice kad zamišljam odrasle ljude da oblikuju srčeka od pupčane vrpce za fotku i onda se još trude oko websitea ono??? Ali, de gustibus.. .de gustibus, na kraju, možemo samo disputandum.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo, imaš potpuno pravo. tu mi je ovaj forum puno puta otvorio oči, i puno puta sam promijenila stavove.
    Slažem se. Treba znati što postoji, da bismo sebe razgraničili - i rekli si - tu meni ima nešto/ali ovo definitivno nisam ja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I skužila sam sad, u stvari, zašto mi to smeta - zato jer se to meni čini superpojednostavljivanje (placenta shake je super, od njega mi je bilo fantastično) i zato jer mi se to čini crno/bijeli svijet. Iako ja pišem na crno-bijeli način... ali, ne mogu to bolje objasniti... osim da mi je u pozadini svakog uskličnika na nešto periferno (ecce placenta!!!) to... to što me smeta - taj crno/bijeli svijet (to što ja percipiram kao crno/bijeli svijet).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja ne vidim što ćemo dobiti ako jedenje posteljice usporedimo s kanibalizmom?
    Dokaz o strahoti toga čina? Meni je to bezveze.
    uopće ne smatram da je taj čin "strašan" kako ti kažeš, i kao što sam već prije rekla ne osuđujem hojruk ili bilo koga drugog da jede posteljicu. Meni osobno je to vrlo neobično za ljude, nesvakidašnje i mislim da se to ničim baš i ne može usporedit.
    Skidam kapu postavljačici teme na hrabrosti što je uopće svoje iskustvo podijelila s nama očekujući razne reakcije i vjerujem da su mnoge za to prvi puta čule.

Sad mi se jedno pitanje nametnulo samo od sebe,unaprijed kažem da ne želim nikog povrijediti, ali sad me zanima jel pojedu majmuni isto svoju posteljicu?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ali što je loše u tome da netko podijeli neko pozitivno iskustvo, spoznaju, što god - misleći kako će možda to isto pomoći i nekom drugome

mene pak živcira kad nekog to živcira

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

@Smajlić - Pojedu. Posteljicu od sisavaca ne pojedu deve i ljudi, i sisavci koji žive u moru.
    Posljednje uređivanje od Mima : 18.04.2012. at 15:06

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto mislim da je uvodni post na ovoj temi prilično iritantan, kao prvo uopće ne razumijem zašto bi netko išao ovako nešto pisati na forumu (pa odmah sumnjam na trola), a kao drugo zaključak da se baš radi jedenja posteljice ova žena tako dobro sojeća je naravno neutemeljen i prilično iritantan. No sami čin mi nije niti gadljiv niti ne znam kako zapanjujući - obzirom da gotovo svi sisavci pojedu posteljicu onda je očito da u njoj ima nešto korisno, čime ne mislim reći da je jedenje posteljice ljudima potrebno ili da je dobro za ljude, ali ne mislim niti da je ne znam kako skandalozno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    ali što je loše u tome da netko podijeli neko pozitivno iskustvo, spoznaju, što god - misleći kako će možda to isto pomoći i nekom drugome
    mene pak živcira kad nekog to živcira
    Meni je problem u "žestini evangelizma", ako iza toga stoji (samo) dojam. Jednako tako može netko napisati "super mi je bilo konzumirati xy", ako hoćeš ekstremno "flying spaghetti church". A to je, na kraju, onda samo - bezvrijedna, pače štetna, buka. To je, doduše, moj standardni problem i sa svim "alter" stvarima, od homopatije, necijepljenja itd. Ne donose vrijednost, nego samo zbunjuju, i u zbunjenosti prodaju placebo, to je moje uvjerenje. Pa onda normalno da pišem protiv toga, da napravim na zbunjivanje "undo". Kad budem mislila drugačije, pisat ću drugačije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 15:11

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

viš ti. deve. zanimljivo. zašto baš deve.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, meni je pola ove teme za krepat od smijeha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I za tu buku, najiskrenije, ne bi mi bilo žao da je ACTA pomete (nisam to uoće pročuavala, ali to postaje rastući problem).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, meni je pola ove teme za krepat od smijeha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da... put u pakao popločan je dobrim namjerama... vezano za što ima loše napisat svoje pozitivno iskustvo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina, i tvoj undo je dobra namjera iste prirode
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.04.2012. at 15:15

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ludačo, suze mi idu

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto mislim da je uvodni post na ovoj temi prilično iritantan, kao prvo uopće ne razumijem zašto bi netko išao ovako nešto pisati na forumu (pa odmah sumnjam na trola), a kao drugo zaključak da se baš radi jedenja posteljice ova žena tako dobro sojeća je naravno neutemeljen i prilično iritantan. No sami čin mi nije niti gadljiv niti ne znam kako zapanjujući - obzirom da gotovo svi sisavci pojedu posteljicu onda je očito da u njoj ima nešto korisno, čime ne mislim reći da je jedenje posteljice ljudima potrebno ili da je dobro za ljude, ali ne mislim niti da je ne znam kako skandalozno.
    tocno tako i ja mislim.
    Meni je najiritantnije bilo pisanje Majka, Otac i Dijete.
    To je dizanje jedenja placente na razinu duhovnosti.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

@smajlic, a ne's mi ti hrabrosti sta je netko napisao post na forumu
    i to prvi, pa jos sam spomenuo mogucnost da postoji i pod drugim nickom
    stvarno rijetko vidjen potez junacke anonimnosti
    a moze i trol biti, zar ne, i mi svi pusemo bezveze
    al nebitno na kraju

potpisujem cvijetu i inu, i meni to sve najcesce ide u kompletu s nekom skroz drugom (i meni stranom) filozofijom
    al ne vidim nista lose u tome sta je netko odlucio taj svoj potez podijeliti s forumskim pucanstvom
    svi smo mogli unaprijed pretpostaviti kakve ce biti reakcije i tko ce biti na kojoj 'strani' - rijetka su tu iznenadjenja

iju koliko ste nazvrljale dok sam ja odugovlacila, moje je bilo direkt ispod deva
    Posljednje uređivanje od summer : 18.04.2012. at 15:18

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina a zasto mislis da te "alter" informacije zbunjuju samo.
    mi svi ionako u moru informacija koje dobivamo izabiremo one kojima cemo vjerovati a kojima ne.
    i na kraju se sve svodi na vjeru.
    ja mislim da se trebaju cuti informacije i za i protiv tj. i ove "alter" pa neka svako izabere

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ina, i tvoj undo je dobra namjera iste prirode
    Ne, pa kako nisi shvatila, moja slika svijeta je jedina ispravna, ja tu radim korekturu... kad su se već ljudi na internetu raspištoljili na svaku temu...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nije ugodno slušat o sebi da si ovakav i onakav, makar bio anoniman. Mene i danas uzruja kad se s nekim na forumu zakačim, makar to radim samo s nepoznatima
    edit: poslije summer...
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.04.2012. at 15:20

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    ina a zasto mislis da te "alter" informacije zbunjuju samo.
    mi svi ionako u moru informacija koje dobivamo izabiremo one kojima cemo vjerovati a kojima ne.
    i na kraju se sve svodi na vjeru.
    ja mislim da se trebaju cuti informacije i za i protiv tj. i ove "alter" pa neka svako izabere
    Ne. tu sam na strani mujice. Svodi se na dokazanu znanost... i na ove druge. Ok da postoje ovi drugi kao checking mechanism znanosti, ali pretjeraše ga, po meni, brate, moderni šamani.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne, pa kako nisi shvatila, moja slika svijeta je jedina ispravna, ja tu radim korekturu... kad su se već ljudi na internetu raspištoljili na svaku temu...
    Pusti, ja to tebi dobronamjerno, da se ne iznenadiš kad kucne čas...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pusti, ja to tebi dobronamjerno, da se ne iznenadiš kad kucne čas...
    Ništa mene ne iznenađuje... ja mislim negativno .

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vertex, slazem se
    ali imas vec neki virtualni image
    kad je prvi post.... ne znam, dozivljavam to drugacije

i naravno da potpisujem inu o poplavi alter informacija

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ništa mene ne iznenađuje... ja mislim negativno .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tog altera tice, ja sam se nedavno na onom topicu s pitanjima med. osoblju lahko ušokirala shvativši sto se to sve smatra alternativom i to veeelkom alternativom. Tak da me na ovom topicu ništa ne čudi. Zapravo, otprilike sam pogodila tko ce i kako reagirati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I skužila sam sad, u stvari, zašto mi to smeta - zato jer se to meni čini superpojednostavljivanje (placenta shake je super, od njega mi je bilo fantastično) i zato jer mi se to čini crno/bijeli svijet. Iako ja pišem na crno-bijeli način... ali, ne mogu to bolje objasniti... osim da mi je u pozadini svakog uskličnika na nešto periferno (ecce placenta!!!) to... to što me smeta - taj crno/bijeli svijet (to što ja percipiram kao crno/bijeli svijet).
    Pa ja to, evo, u ovoj temi nisam osjetila
    Meni je bilo baš ok, kao zanimljivost: Hojruk je sašejkala placentu s borovnicama, i opisuje kako joj je to bilo, i što smatra posljedicama. Ja ne vidim neku veliku propagandu u svemu tome.
    Naravno da je subjektivno njeno mišljenje o tome, pa to se podrazumijeva - isto kao kad ja napišem negdje da mi je dok sam dojila nestao celulit - naravno da bi trebalo pitati mm-a što on misli o tome (vjerojatno ništa) i da moje iskustvo ne garantira nikom da će mu celulit nestati ako doji, kao niti da je to najbitniji cilj dojenja. Ali ako nekog moj post naživcira, jer eto doji a ima celulit ili ne doji i moj post o blagodatima dojenja je bio jedan koji je prelio čašu, lako bi mi se moglo takve implikacije nabiti.

vidim da je dosta vas ipak iziritirano uvodnim postom, pojma nemam, možda nisam pažljivo čitala ali meni se nikad ne podrazumijeva da bih bila pozvana da radim što i drugi ljudi na netu, podrazumijeva mi se baš suprotno - to je nečije iskustvo, a moj život je moja stvar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja taj prvi post nisam dozivjela tako. nekako si mislim, zena je to jedino mogla staviti na rodu ako zeli bas neku konstruktivnu raspravu (ovo smatram stvarno jednim od liberalnijih foruma) a ne pljuvanje. jer da ga je stavila na forum.hr.... tu bi tek cula zgrazavanja

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da je i vertexinom mužu žao tvog
    a da me tvoj upozna ne bi mu bilo žao mog muža, pustimo vertexinog sad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da sto se tice "alter" tu se slazem s martom. pitanje sto tko smatra "alter".
    i ja se ponekad iznenadim sto netko smatra alter a neki se vjerojatno iznenade sto ja smatram normalnim tako da eto, svatko nadje na kraju nesto za sebe

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U ime te velike alternative stavit cu u potpis: "Velka altrnativka". Ma sto velka, najveća, jeaaaahhhh.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tog altera tice, ja sam se nedavno na onom topicu s pitanjima med. osoblju lahko ušokirala shvativši sto se to sve smatra alternativom i to veeelkom alternativom. Tak da me na ovom topicu ništa ne čudi. Zapravo, otprilike sam pogodila tko ce i kako reagirati.
    Nama "starima" je sve kristalno jasno, još malo samo brusimo svoja stajališta, jedino je za horjuk to mogao biti teaster/sounding board... i za novalije.

Na kraju, internet je danas, laik na laik (myself included) postao mjesto di najglasniji/nauporniji/najuvjereniji "pobjeđuje". S istinom to nema veze. Ono... ne sjećam se više kako je to ivarica nazvala. Svi smo u tom vrzinom kolu (ja prva). Mislim da se odmaknuo od korektivnog faktora nekim instancama i postao "lead"... u zbunjoli, čini mi se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 15:38

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja taj prvi post nisam dozivjela tako.
    htjela sam reci, nisam ga dozivjela kao senzacionalisticki vec samo kao info koju je zena htjela podijeliti sa nekim

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

, flopice, šalji adresu, eto njega da te upozna!
    vrlo je druželjubiv

edit: ali ne smije ti se gadit sluz!! lool
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 18.04.2012. at 15:38

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U ime te velike alternative stavit cu u potpis: "Velka altrnativka". Ma sto velka, najveća, jeaaaahhhh.
    A ja ću stavit "Republican". THE Republican. Zezam se .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 15:39

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hojruk je ovo napisala:
    Roda je u članku o placentofagiji pozvala žene da se jave sa svojim iskustvom...
    (ako je upitna motivacija...)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina, vec samo prije stekla dojam da te internet nešto muči svojim postojanjem. To je samo alat. Za komunikaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel mi promaklo, jel hojruk napisala gdje je rodila? pretpostavljam doma
    mozda da napise pricu o porodu doma ako zeli

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina, vec samo prije stekla dojam da te internet nešto muči svojim postojanjem. To je samo alat. Za komunikaciju.
    Jok, ne muči me Internet, muči me "internetska znanost a la 24h sata" - što mi je ta ideja - iskustvom na iskustvo i komunikacija u stilu "parlaonice" ili "otvorenog". No value added... posebne, osim ono rubrika "zabavno"... koji put.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2012. at 15:48

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I nisam jedina koju to muči... Ima još takvog... iskustva .

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    , flopice, šalji adresu, eto njega da te upozna!
    vrlo je druželjubiv

edit: ali ne smije ti se gadit sluz!! lool
    pa naći ćemo neki kompromis

neka ponese padelu dželadije pa ćemo lako
    na to nisam gadljiva

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lako tebi kad ne otvaraš linkove

meni nije baš tako. ne kod svih tema, naravno. neke odbacujem od starta, neke shvaćam kao zabavu, neke da čujem nešto novo, neke mijenjaju moje stavove, a bome neke naprave kuršlus u glavi. kao što je meni napravilo cijepljenje. negdje u primozgu ti sve to zvoni. a bez ikakve potrebe. ništa dobro nisam dobila od svega toga. ama baš ništa. evo, ja najozbiljnije smatram da sam sretna što sam rodila, prije nego sam došla na ovaj forum.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina, ako znas da nema vrijednosti, zasto te muci. Ima jedna japanska, koja kaze otprilike, "ako se problem ne moze riješiti, onda to zapravo nije problem".

Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •