Pokazuje rezultate 1 do 50 od 613

Tema: Moje iskustvo placentofagije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pulinka i visnja, hvala.

ako dobro razumijem studija je radena na pacovima/stakorima, ali se zbog te "evolucijske konzervacije" (ne znam bas sto je to) pretpostavlja, da bi konzumiranje posteljice uprkos zelucanoj kiselini /probavi i kod ljudi moglo djelovati na slican nacin?
    koliko je to "pretpostavlja" vjerojatno?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    pulinka i visnja, hvala.

ako dobro razumijem studija je radena na pacovima/stakorima, ali se zbog te "evolucijske konzervacije" (ne znam bas sto je to) pretpostavlja, da bi konzumiranje posteljice uprkos zelucanoj kiselini /probavi i kod ljudi moglo djelovati na slican nacin?
    koliko je to "pretpostavlja" vjerojatno?
    jeste. pacovima su davani delovi posteljice drugih vrsta - delfina, krava...pa čak i čoveka i primećene su istovetne reakcije kako od placenti svake pojedinačne vrste, tako i od njihovih, pacovskih. "evolucijska konzervacija" zapravo znači da su ti aktivni molekuli u placenti istovetni za sve vrste i isto deluju na sve placentarne sisare.
    istraživanja na ljudima su naravno sporadična i retka. koliko sam ja zapazila iz teksta, spominje se grupa žena iz čehoslovačke kojima su davani delovi goveđe placente, a kod kojih je, otprilike kod 1/3 došlo do ispoljavanja opioidnih efekata. ali, to istraživanje je stalo na nivou opservacije, nikada nije kvantifikovano. nasuprot tome ,kod eksperimentalnih glodara se tačno zna da je to opioidno delovanje jednako određenoj miligramaži morfina, sa kojim je dejstvo poređeno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •