Hojruk prvotno napisa
nisam izričito rekla da imam drugi nick, tj profil,ovo je jedini..Smiješan mi je bio komentar da "mi je ovo jedini post"-.Na administratorima je da provjere...
Jednostavno do sada nisam imala priliku niti potrebu pokrenuti temu niti komentirati išta na forumima...
čitam pametne žene i njihove komentare i učim puno
.kako god bilo, nevjerojatno se razvila situacija na ovu temu..i promatrajući emocije koje su se razvile-nije ni čudo da žene koje znam da su pojele svoju posteljicu-šute..
Većina su višerotkinje koje bi mogle posvjedočiti i odgovoriti vam stručnije i iskusnije na razlike u porodima u kojima nisu pojele placentu. Ali one će i dalje javno šutiti jer iskreno- treba imati živaca čitati neke vaše ružne riječi.
ovo je svojevrsno "virtualno kamenovanje" i vjerujem da imam već postojeći aktivni profil na Rodama-sigurno bi aktivirala drugi/lažni za ovu temu, vjerujem da ima mnogo žena koje bi se u ovome složile sa mnom.,....
Roda je u članku o placentofagiji pozvala žene da se jave sa svojim iskustvom- bio profil jedan ili njih dva(a garantiram vam da je ovo prvi i moj jedini)-priča je istinita i očito prvi put ispričana na hrvatskom jeziku u ovim područjima....
Forumi koje godinama pratim i koji organiziraju studije na ovu temu su uglavnom na stranim jezicima, vodeća zemlja na ovu temu je Amerika.
Stojimo iza odluke- priča je dana kao jedno iskustvo-na upit i radoznalost ženama koje razmisljaju:tko bi lud to pojeo...pa se eto ja javila!
Šteta da razvijate nepotrebni antagonizam oko nečega što očito samo laički prosuđujete i izuzetno strogo osuđujete..
Nisu daleko vremena kada se na dojenje djeteta gledalo ko na nešto animalno i "nisko"..poznata je činjenica da su postojale DOJILJE, žene uglavnom iz ruralnih područja, koje su dojile "gradsku djecu"-tj. fine gospođe nisu dojile...
danas se došlo do velikog razvoja i razumjevanja teme dojenja i vrijednosti samog čina za razvoj djeteta-kako mentalni tako i fizički..
vjerujem da je to vrijeme isto donosilo društvene predrasude oko dojenja(sigurno ne sa toliko mržnje koje ste neke iskazale u vašim nepotrebnim reakcijama na ovu temu...)
javljat ću se još,
idemo kupat bebu(polizat kako neki duhovito rekoše) i stavit ju spavati..
pa dođem(ako me ne uspijete ukinut)