-
[QUOTE=
neću ponovo isticati kako mi se konzumacija placente tu nikako ne uklapa. pitah autorku već par puta, ali ne dobih odgovor o iskoristljivosti hranljivih materija i hormona, kao i o višku progesterona u posteljici. sad imam malo vremena, pa ću potražiti nešto o tome. i kada bih hipotetički razmišljala o placentofagiji to bi bile osnovne stvari koje bi presudile. a ne činjenica da većina sisara ima taj običaj.[/QUOTE]
Prema kliničkim istraživanjima na temu vrijednosti placente nakon poroda i njene iskoristljivosti je jednostavno dan odgovor( koji vas možda neće zadovoljiti tako da pozdravljav vaše daljnje istraživanje) - količina hormona(koji se akumuliraju/otpuštaju u posteljicu za vrijeme prirodnog poroda; a kontrolirani su ženskim tijelom-hipofiza i hipotalamus)i konačno proteina- ovisi o individualnim "potrebama" rodilje, ovisno o količini stresa i hormonalnog stanja žene/ženke.
Poznato je da u prirodnom porodu ženin organizam funkcionira u suradnji sa djetetom(logično) do mjere da se balansira stres djeteta i otpuštaju se određene količine serotonina(još nekih tvari-provjerit ću točno) koje ublažuju stres djeteta za vrijeme poroda...zato je nekako bitno da žena osjeti bol(ne spriječavati ju epiduralnom)-banalnim riječima-ako osjećamo bol-dijetetu se otpušta dovoljna količina tvari koje mu olakšaju stres..možda sam se nespretno izrazila, ali već navedeni Dr.Odent navodi u detalje sve kemijske procese poroda..prirodnog poroda..Drip žene nije prirodan porod kao što nije prirodno da vam doktor sjedne na trbuh dok ste u fazi izgona..samo opaska ne vezana uz temu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma