treba mi recept za croasane recimo sa digo kvascem.Šta unutra stavljate,orase,ćokoladu,mermeladu.Tražila sam u pretražniku ali ništa nije pronašao.![]()
treba mi recept za croasane recimo sa digo kvascem.Šta unutra stavljate,orase,ćokoladu,mermeladu.Tražila sam u pretražniku ali ništa nije pronašao.![]()
ja sam ti našla ovo:
http://www.domaci.com/viewtopic.php?p=23840
Moj recept:
Sjednem u auto, odem u Sloveniju u Interspar i kupim smrznute. Nema boljih![]()
CROASANI
60dkg brašna (pola glatkog,pola oštrog)
1 germa
1 v.žlica šećera
1 m.žlica soli
1,5 dcl mlakog mlijeka
1 jogurt
2 jaja
-dobro zamijesiti tijesto i ostaviti nekih pola sata na toplom mjestu
-izmiksati 3/4 margarina (ja ga samo malo otopim)
-tijesto razdijeliti u pet jednakih dijelova i razvaljati u veličinu većeg tanjura
-tijesto namazati dijelom margarina,staviti drugo tijesto,margarin i tako da ispadne kao torta.
-ostaviti da se diže pola sata
nakon toga "tortu" razvaljati,razdjeliti na 4 dijela,a onda svaku četvrtinu na trokute
-namazati pekmezom,eurokremom i sl.
-zarolati i peći
Jel pod "eurokrem" može proći Nutela :?dolega prvotno napisa
Jednom sam u one trokutiće od lisnatog tijesta umjesto mermelade stavila Nutelu i sva sretna što sam se toga sjetila čekam ispred peći kad će biti gotovo. Izvadim ih i kad su se malo ohladili ja i moja curica navalili, kad umalo nismo zube polomili :/ . Nutela se skroz stvrdnula ko kamen.
Postoji li neki trik kako "ispeći" Nutelu, bilo u croasanima ili lisnatom tijestu, treba li je možda razrijedit s mlijekom..., s nečim :?
ja sam stavljala lino ladu.
uopće ne kužim kak ti se nutela stvrdnula :?
Evo cure ja sa novim vjestima.Jučer sam radila croasane po vašim receptima- uf,ovako bolesna- i bili su super.
Mada mislim da su mogli biti i malo mekši bit će da sam stavila puno brašna.![]()