Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: DJEČJI VRTIĆ (JASLICE) - PRVI KORACI - PREČKO

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno DJEČJI VRTIĆ (JASLICE) - PRVI KORACI - PREČKO

Drage mame,
    da li je netko upoznat s njihovim radom. Kanim tamo upisati djete u jaslice pa me zanimaju vaša iskustava.

Svaki komentar je više nego dobro došao.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ne znam gotovo ništa o njihovom radu, ali kako sam iz kvarta i često tamo prolazim, učinilo mi se da nisu radili za vrijeme ovih blagdana Božić-NG, tako da to svakako ispitaj prije (da ti se ne bi dogodilo da za svaki praznik koji se može spojiti s vikendom tražiš nekoga da ti čuva dijete). Ono što znam sigurno je da nemaju svoje dvorište, pa tete uglavnom hodaju s djecom po kvartu kako bi malo bili na zraku.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kriva informacija.
    Vrtić je radio cijelo vrijeme osim na dane kada su bili državni blagdani, a to je bio 25. i 26. 12. te 01.01.
    Općenito vrtić radi stalno tako da po tom pitanju nema brige.

Istina je da vrtić nema dvorište, ali djeca svaki dan idu u šetnju. Što bi mogli zahvaliti tetama koje se angažiraju i svakodnevno ih izvode iako to vjerujte nije jednostavno.

Moje dijete ide u taj vrtić već drugu godinu i na ovom forumu možete pročitati postove u kojima nisam zadovoljna nekim stvarima, ali uvjerena sam da bi svugdje tako bilo.

U globalu sam zadovoljna, a činjenica da moje dijete svako jutro radosno odlazi i ostaje u vrtiću jako mi puno znači i govori.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svi gradski vrtići rade SVE DANE OSIM BLAGDANA - ne radi se samo za crvene brojke na kalendaru. Jedino postoji mogućnost spajanja grupa zbog manjeg broja prisutne djece ali to ne znači da se ne može dovesti dijete (druga priča je što su djeca možda nesretnija dok nema njihovih teta ili prijatelja ali vrtić radi). Na svakom vrtiću na ulazu piše kako rade kad se grupe spoje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drago mi je vidjeti da si zadovoljna.
    Evo ja danas upisala djete u jaslice i na prvi pogled sam jako zadovoljna. Tete mi se doimaju dosta angažirano, a to je jako važno.
    Sada smo u adaptaciji iako Iva ima tek 10 mj. ali želim da taj period prođe uz što manje stresa kako za nju tako i za mene. Za 2 mj. čemo biti super.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da malo podignem ovaj topic
    i mi ćemo najvjerovatnije u ove jaslice...cijena mi je ok, ja sam mislila da će biti barem 1000 skuplje.
    Može još malo iskustava o ovom vrtiću

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što te konkretno zanima?

Pitaj!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nažalost odustali smo od tog vrtića jer sam ja mislila da je u selskoj, tako piše na internetu, ali danas kad sam razgovarala sa ravnateljicom rekla mi je da su oni negdje u prečkom tako da nam to definitivno neodgovara

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A gdje se točno nalazi i da li je to privatni vrtić?
    Kolika je cijena za jaslice?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja taj vrtić ne bih nikad izabrala, jer nemaju nikakav prostor za boravak na zraku

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    ja taj vrtić ne bih nikad izabrala, jer nemaju nikakav prostor za boravak na zraku
    nažalost većina privatnih vrtića nema dvorište što i meni smeta

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da, ali to je jedan vrlo bitan faktor... jer za dijete je najvažnije kretanje, a nitko mi ne može reći da se dijete dovoljno kreće unutar bilo koja četiri zida...
    i onda platiti vrtić preko 1000kn, a uskratiti djetetu nešto tako važno - mislim da baš i nema smisla....

vrtić bez dvorišta ili bar velike terase je nužno zlo

a da ne pričam o važnosti igre u pješčaniku i sad dok je lijepo vrijeme - važnost igre vodom

a po pitanju dotičnog vrtića... pouzdano znam da ne šeću svakodnevno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ima tko djete u ovom vrtiću?Molim bilo kakva iskustva.Znam da nemaju dvorište, ali kako nema nikakve šanse da nam se djete upiše u državni vrtić primorani smo na privatni. Molim za savjete..pozitivna negativna iskustva, bilo što.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Diva prvotno napisa
    Ima tko djete u ovom vrtiću?Molim bilo kakva iskustva.Znam da nemaju dvorište, ali kako nema nikakve šanse da nam se djete upiše u državni vrtić primorani smo na privatni. Molim za savjete..pozitivna negativna iskustva, bilo što.
    podižem!
    imamo isti problem!

Diva kakva je situaija???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vrtić nema vlastito dvorište, ali svaki dan vode djecu u šetnju.
    Čak i po zimi što je meni osobno super.

Htjela bih pohvaliti tete za uloženi trud jer zaista nije jednostavno 15-ak djece izvesti u šetnju (tamo postoji park u neposrednoj blizini) i zabaviti ih i zainteresirati za okolinu i zbivanja u prirodi te još pored svega paziti da se nekome nešto ne dogodi.

Pričam o djeci vrtićke dobi, ne jasličke.

Ove godine su za vrijeme dana kruha tete djecu organizirano odvele u obližnju pekaru te je djeci tamo predstavljen rad pekara, strojevi, kako se pravi kruh, pecivo i sl.
    Osim toga znali su otići i u obližnji Pet shop kupiti hranu za njihovog kućnog ljubimca (mala kornjača) što ja također smatram vrlo korisnim.
    I za ovaj pothvat tetama svaka pohvala.

Dakle. Iz mog iskustva.
    Nemaju vlastito dvorište, ali zahvaljujući VELIKOM angažnamu teta djeca gotovo svaki dan idu u šetnje i provode vrijeme vani.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bok mame i tate!

Molim za svježa iskustva s vrtićem Prvi koraci!

Zanima me kakve su tete, koliko ih bude raspoređeno na koliko djece? Puštaju li jasličare da plaču ili ih tješe ako treba?
    Kako ide prilagodba, vidim da je u nekim vrtićima prilagodba bez roditelja, je li i tu tako?
    Kakav je jelovnik, daju li djeci junk food?

Moje djetešce treba najesen krenuti u jaslice (s godinom dana) i jako sam zabrinuta zbog toga...uvijek se uspavljuje uz siku, trudim se da jede zdravo. Kako da pripremim nju, a i sebe, na tu promjenu?

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj JednaŽutaRuža prvotno napisa
    Bok mame i tate!

Molim za svježa iskustva s vrtićem Prvi koraci!

Zanima me kakve su tete, koliko ih bude raspoređeno na koliko djece? Puštaju li jasličare da plaču ili ih tješe ako treba?
    Kako ide prilagodba, vidim da je u nekim vrtićima prilagodba bez roditelja, je li i tu tako?
    Kakav je jelovnik, daju li djeci junk food?

Moje djetešce treba najesen krenuti u jaslice (s godinom dana) i jako sam zabrinuta zbog toga...uvijek se uspavljuje uz siku, trudim se da jede zdravo. Kako da pripremim nju, a i sebe, na tu promjenu?
    Možda ću sad generalizirat i naravno da ja ne mogu znati kako tko radi...i razumijem zabrinutost roditelja...ali ja mislim da tete nikad ne puštaju djecu da plaču...naravno, ako je u sobi jedna teta i 15 malih jasličara i počne ih plakati 5, teta ne može sve odjednom i u isto vrijeme utješit pa onda bude malo plakanja...dok teta ne stigne utješit sve njih....ali da bi teta puštala djete da plače i ne poduzela ništa to mi je :?
    eto...i samo hrabro...

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Post DjeČji vrtiĆ (jaslice) - prvi koraci - preČko

posto smo ostali bez mjesta u gradskom vrticu, nema nam druge nego da potrazim privatni vrtic u blizini...
    s dosta strana sam cula da hvale vrtic Prvi Koraci u Preckom, pa me zanima cijena i da li se dijete moze odmah upisati ili isto postoje nekakve procedure i cekanja kao i kod gradskog vrtica?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam detalje koje pitas, ali sam i ja cula pozitivne stvari, no kad sam otisla pogledati nije mi se nimalo svidjelo. Soba jaslicara je bila polumracna (jer se sastoji od dvije polu-spojene prostorije koje imaju samo jedan red prozora - a taj je bio zamracen kad sam bila... uglavnom u pola bijelog dana moralo je svjetlo goriti. Bilo je uzasno zagusljivo. Dvoriste je mikro-mikro-malo, i pred par mjeseci je bilo poploceno betonskim plocama, a izmedju rastu neki ogromni cempresi. Pitala sam zar djeca ne idu van, a rekli su mi da je prehladno jos... bilo je bar 15 stupnjeva i krasan suncan dan. Djeca su nesto bezvoljno okolo tumarala, i svi su u ustima imali bocicu sa sokom ili dudu... Tete ni pregacu nisu imale. Nisam se vracala, tako da je to dojam od nekih 20min tamo, mozda je sad bolje ili sam ja naisla na posebno los dan...

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni mali ide u doticni vrtic vec pola godine i mogu reci da sam dosad, generalno gledajuci, zadovoljna.
    Tete se uistinu brizne, trude se oko klinaca koliko god stignu, osobito kad su na prilagodbi.
    Moze se sa njima sve dogovoriti. Ono sto je bitno da se ne mijenjaju cesto kako sam cula da zna biti po privatnim vrticima. Dosad se samo jedna teta u jaslickoj skupini promijenila.
    Uvijek bi se moglo naci nesto sto ti se mozda nece svidjeti ali mislim da to vrijedi za sve. Nema idealnog. Ono sto je meni najvise smetalo je to da u zimsko vrijeme kad su svi klinci dosta slinavi ne stignu sve redovito cistiti pa je to bilo nekad grdo za vidjeti. Ali kad provedes neko vrijeme s njima (tijekom prilagodbe) onda vidis da nije ni cudo jer bi to valjda bilo jedino sto bi radili, s obzirom na kolicinu i ucestalost navednog.
    Ali od mama koje su dovele djecu u slicno vrijeme kad i mi cula sam samo zadovoljne komentare (osobito jedne mame koja je promijenila vec jedan vrtic jer se mali nije mogao prilagoditi a tete u tom vrticu nisu imale toliko razumijevanja).
    Kao sto rekoh, moje iskustvo je da nema idealnog, za sve treba kompromis.
    Istina je da nemaju neko veliko dvoriste ali za jaslicare je mislim vise nego dovoljno a vrticku djecu znam da vode negdje vani (koliko cesto ne znam). Jaslicare izvode vani kad je lijepo vrijeme, ranije dopodne i/ili kasnije poslijepodne ovisi.
    I mi smo opet izvisili sto se tice gradskog vrtica tako da cemo nastaviti ici u Prve korake.
    Cijena je zasad 1200kn. Sto se tice upisa mislim da ih treba nazvati mjesec-dva prije nego mislite krenuti da provjerite dal ima mjesta, ali neko posebno vrijeme upisa nema.
    Sto se tice ponasanja djece to ovisi u koje doba dodjes (poslije dorucka, prije rucka i sl.).
    Po godistu mi se cini da tvoje dijete ne bi bilo u jaslickoj skupini vec vjerojatno u nekoj starijoj skupini koja je smjestena u prizemlju, na vecem prostoru.
    U svakom slucaju trebas otici pogledati sama i vidjeti jel to to. Teta u vrtickoj skupini je meni super, ponekad je na dezurstvu i D. je voli iako je rijetko vidi.
    Nazalost nemamo puno izbora tako da treba izvagati i definirati prioritete onoga sto zelimo od vrtica pri samom odabiru vrtica....
    Nadam se da sam bar malo pomogla...

sara2

Početno

Ako mogu kome pomoći u vezi ovog vrtića ,evo mog pozitivnog iskustva u uvezi s njim
    .Moja mala djevojčica već nekoliko mjeseci ide tamo i mogu reći samo dobre stvari o njemu. Mnogo vrtića sam obišla i vidjela svašta.U jednom sam bila gdje tete nemaju vremena biti sa djecom dok peru zube ,pa ih onda ni ne peru. Što se tiče ručka ili užine nemaju ,cijena je visoka.ovdje djeca imaju vrt nije veliki ali za njih dosta. Skoro svaki dan kad je lijepo vrijeme veća djeca idu u park. Svi smo mi različiti pa nemamo iste ukuse ali kad bi ponovno morala tražiti ipak bi izabrala ovaj. Treba ih više pogledati pa odlučiti.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Naše djete također ide u taj vrtić u suštini smo zadovoljni. Jedina mana vrtića u zadnje vrijeme je ta da se tete često mijenjaju. Ne znam koliko je to pametno, znamo kako se djeca vežu,naviknu...malo mi je to glupo ali nadam se da će uskoro to proći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •