Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Nova trudnoća nakon carskog, kada?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Nova trudnoća nakon carskog, kada?

Bokić,
    unaprijed se ispričavam ako je tema bila već otvorena ali zanimaju me vaša iskustva. Rodila sam prije 7 mjeseci carskim rezom zato što je moja curka samo sjedila. Uopće se od početka do kraja nije okretala. Ponovno bi htjela ostati trudna ali kao trebala bih čekati najmanje godinu dana da ponovno zatrudnim. A meni se to čini previše jer smo se planirali ponovno ˝družiti˝ kad malena bude imala 10 mjeseci. Kakava su iskustva kod vas koje niste čekale godinu dana, dali je bilo kakvih problema i dali ste išle ponovno na carski ako ste za manje od godinu dana ostale trudne? Mislim, meni nije problem ići ponovno na carski ako je jedina kvaka u tome jer nisam ni neka od prirode.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da ne smijes radjati ne godinu, vec dvije, zbog reza, rane, sivanja, zarastanja, ali naci ce se netko strucniji da ti bolje objasni.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trebala bi proći barem godina dana od poroda carskim rezom do nove trudnoće (ako se radi o prvom carskom rezu)
    u teoriji, to jest, takve su preporuke liječnika

u praksi sve ovisi o stanju ožiljka na maternici

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dok sam ležala u bolnici zbog rizične trudnoće, sa mnom je u sobi bila cura koja nije poslušala savjet liječnika da pričeka minimalno godinu dana do nove trudnoće nakon CR. i ona i beba su jedva izvukle živu glavu. takvi su slučajevi rijetki, ali ipak se događaju - zašto riskirati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod moje frendice razlika između prvo dvoje je 13.5 mj, između drugog i trećeg 10.5 godina

svi carski, svi s urednim osjećajem trudova i tiskanjem.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam treći put zatrudnila 8 mjeseci nakon carskoga
    i trudnoća i 3. carski i oporavak je sve prošlo u najboljem redu

ali isto tako je moglo proći i s velikim problemima
    tako da je najbolje slušati preporuke liječnika

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je carski zbilja prošao i više nego odlično, nisam trpjela nikakve značajne bolove. Normalno sam hodala već treći dan, probava je proradila drugi dan, nikada nemam osjećaj da imam neki ožiljak, niti ga uopće ne osjetim u bilo kojem trenutku. Želja za drugim djetetom je zbilja velika ali postoji ta bojazan da ne krene nešto loše i znam da bi se onda kajala do kraja života što nisam malo pričekala kad već mogu planirati.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

L. je imala 8 mj. kad sam ostala trudna s D. Sve je bilo ok, trudnoća uredna, ožiljak dobre debljine. Htjela sam VBAC, ali je ipak bio CR (zbog moje psihe, nije bilo medicinske indikacije, dakle, ne zato jer je premali razmak).
    Pitanje je samo da li će vam uspjeti od prve. Ako još uvijek dojiš, možda ćete se morati malo više potruditi.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja sestrična je imala 3 carska, 1. carski-6mj.2007, 2. carski za 18 mj, 3.carski nešto ma je od 3g. nakon drugog. Sve trudnoće, porodi i oporavci jako dobri.

Kuma nam je 3. sina rodila hitnim carskim i nakon 7 mj. ostala trudna te 4. dijete rodila prirodno kao i prvo dvoje iako joj je to bilo samo 15 mj. od carskog.

Ali, kao što u ti već neki rekli, poslušaj doktore, a i vidi kako ćeš se ti osjećati kad ti beba bude imala 10 mj. Možda ti odlučiš po svom da ti je prerano ili taman.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

tkivu ne treba godinu, dvije dana da zaraste kako se tu navodi ili kako čujem svaki dan - tkivo zaraste u par tjedana kao i svako drugo tkivo.
    što se tiče tkiva može se nakon njegovog zarastanja.
    ali zašto se ne preporuča? jer je CR operacija abdomena sa svim milim mogućim rizicima od postoperativnog zahvata i jer treba organizmu jedno vrijeme da se oporavi od nje.
    I majci da se vrati u normalu pogotovo je ta floskula općenita ( a u praksi nije isto imati dogovoren carski i hitni carski - mišići se tretiraju drugačije).
    Stoga, što se tiče zarastanja - može odmah a što se tiče oporavka i vraćanja u normalu poslije operacije - da treba pričekati minimum 6 mjeseci (iako je i oporavak individualan)

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vidjeti ću kako ću se osjećati tamo za cc tri mjeseca. Sada se osjećam i više nego spremno, stalno o tome razmišljam. Zbilja bih htjela da razlika bude što manja između prvog i drugog djeteta, ali prije 7 mjeseci sam rodila tako da ćemo ipak još malo sačekati.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ninočka189 prvotno napisa Vidi poruku
    Bokić,
    unaprijed se ispričavam ako je tema bila već otvorena ali zanimaju me vaša iskustva. Rodila sam prije 7 mjeseci carskim rezom zato što je moja curka samo sjedila. Uopće se od početka do kraja nije okretala. Ponovno bi htjela ostati trudna ali kao trebala bih čekati najmanje godinu dana da ponovno zatrudnim. A meni se to čini previše jer smo se planirali ponovno ˝družiti˝ kad malena bude imala 10 mjeseci. Kakava su iskustva kod vas koje niste čekale godinu dana, dali je bilo kakvih problema i dali ste išle ponovno na carski ako ste za manje od godinu dana ostale trudne? Mislim, meni nije problem ići ponovno na carski ako je jedina kvaka u tome jer nisam ni neka od prirode.

svi s kojima sam ja razgovarala su rekli dvije godine. optimalno.

ja ću isto počekati, jer bi voljela opet tako lijepu razliku među godinama djece.

mene jedino uhvati tjeskoba i strašan nemir kada pomislim da bih opet trebala proći kroz CR (prvi je bio prirodni, drugi CR).

zapravo svim srcem se nadam VBAC-u

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Rekla mi je sestra kod ginekologice da ako ostanem ranije od godinu dana od poroda ponovno trudna da ću definitvno morati ponovno na carski jer postoji rizik da maternica neće izdržati trudove. Iako nemam ništa protiv CR, malo me ipak strah i mislim da ćemo pričekati sa druženjima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •