Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Pojacano stvaranje cerumena

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pojacano stvaranje cerumena

Radi se o malcu, 8,5 mj. Desno uho je normalno, svjetlozuti cerumen u normalnim kolicinama, u lijevom se vec par tjedana stvara vise i sve je tamniji, sad je tamnosmeđi. Ima ga bas dosta na samom ulazu. Ne cistim stapicima, nikad nisam, samo rucnikom obrisem nakon kupanja. Malo sam iskopala prstom ali vec sljedeci dan je uho opet puno. Ne prijmecujem da ga boli, mislim da i cuje normalno ali ne mogu bit sigurna kod tako male bebe. Da idem pedici? Jel se trebam brinut?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moje prvo uopće nema cerumena za očistiti. I svako malo moramo na ispiranje jer joj se napravi čep.
    A drugome stalno curi i stalno čistimo (površinski).
    Rekla bih, poučena iskustvom, da je tekući bolji

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojem se uvijek stvarao pojačano cerumen, kad mu je curio nos.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Moje prvo uopće nema cerumena za očistiti. I svako malo moramo na ispiranje jer joj se napravi čep.
    A drugome stalno curi i stalno čistimo (površinski).
    Rekla bih, poučena iskustvom, da je tekući bolji
    E al nije tekuci, bas je zasusen. Mene brine sto je tako taman, ko zasusena krv izgleda.

Anemona, i njega sad malo nosic muci ali nista strasno, bas je minimalno, tek toliko da ga samo navecer malo zasmeta prije spavanja i par ml fizioloske je dovoljno da sredi problem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si sigurna da je sve ok s uhom, postoje nekakve uljaste kapi koje sluze bas da otope taj cerumen, mislim da se zovu Otosan. Jednom sam ih koristila s najstarijim sinom kad mu se zacepilo uho. Sve se otopilo u tom ulju, pa nije trebalo ispirati. Ali ne bih to radila da nisam bila sigurna.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A kak da budem sigurna? Da odem ipak pedici a?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma st bih ti rekla, ako malog ne boli uho, ja sigurno ne bi isla dotoru. I jos je tako mali.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj moj je vec veliki i on se sam pozalio da mu se uho zacepilo i da je zacepljeno nekoliko dana, pa smo kapali te kapi. Vrlo su efikasne. Al tvoj je beba.Nece njemu nis biti od viska cerumena, osim sto mu se moze zacepiti uho pa da slabije cuje na tu stranu. Nek me isprave ako grijesim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa da! Zato nisam jos ni otisla. Mislim, ne znam jel ga boli ali rekla bi da ne jer je dobro raspolozen, ne dira to uho, ponoci zna bit plakanja ali nije svaku noc i ne cini mi se da je to neki bolan plac. Pa eto, iz tog izvlacim zakljucak da ga ne boli.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mojoj je N odavno vec u jednom uho prilicno vise nego u drugom,ujutro nekad nadjem komad na plahti....ja isto s malim prstom oprezno dizem s vrha kanala,stapicima samo usnu skoljku...
    Vidim da odlicno cuje,ne boli ju jer nije grintava....njoj nije bas svijetlo zuti,prije bi rekla tamno...ne brinem,racunam da ima tako vise masnog cerumena...bolje nego suhi ko ja,pa mi suska po uhu i izludjuje me...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj je N odavno vec u jednom uho prilicno vise nego u drugom,ujutro nekad nadjem komad na plahti....ja isto s malim prstom oprezno dizem s vrha kanala,stapicima samo usnu skoljku...
    Vidim da odlicno cuje,ne boli ju jer nije grintava....njoj nije bas svijetlo zuti,prije bi rekla tamno...ne brinem,racunam da ima tako vise masnog cerumena...bolje nego suhi ko ja,pa mi suska po uhu i izludjuje me...
    Moj stariji ima jednostrano suženje zvukovoda, pa mu je to radilo probleme dok je bio beba i kasnije (bio je gluh) i godinama smo jako često bili na ORL na ispiranju. Situacija je znala biti gora za vrijeme prehlade (ako je bio začepljen nos).

Spasile su nas kapljice Cerustop i to sigurno ne može škoditi. Ja samo nakapam navečer, a ulje obavi svoje i sve preko noći iscuri iz ušiju. Znala sam samo djetetu pod glavu podmetnuti ručnik ili pelenu, da se ne zamasti jastučnica. Ujutro po potrebi štapićem ili blazinicom očistiti VANJSKI dio uha.

Evo više o tome: http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/151/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo to radili sa običnim parafinskim uljem, inače to muž radi deci posle pranja kose i onda pobriše ušku s štapićem.

mala ima uske zvukovode i pune cerumena, dečki imaju široke i malomanje cerumena.

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    A kak da budem sigurna? Da odem ipak pedici a?
    Evo nisam doktor, ali sam auditivni rehabilitator, pa ako mogu pomoći (radim s djecom i starijim osobama i viđam svakave uši, i male i velike).

Ne brini, jer je pojačano lučenje cerumena kod neke djece normalna stvar, nekada je cerumen prisutan u većoj mjeri, a nekada u manjoj. Probaj mu uklanjati taj vanjski cerumen, a za ovaj dio koji se nalazi u kanaliću također preporučujem kapi za čišćenje cerumena - budi bez brige, jako su blage (svakako se posavjetuj s magistrom u ljekarni). Naime, od veće količine cerumena može se začepiti uho, pa to stvara osjećaj neugode. Mislim da ne trebaš ići kod pedijatrice, ali ako ćeš biti mirnija, obavi pregled (iako pretpostavljam da ona otoskopski neće moći puno vidjeti baš zbog cerumena). Na kraju, i pedijatrica ne može puno, može ustanoviti da li je prisutna upala ili ne, ako sumnja na bilo što, slat će vas audiologu - iako sumnjam da će se to dogoditi.
    Za boju cerumena ne brini, viđala sam ga i prozirnog i skroz crnog - vrlo je individualno.

p.s. dobro je što nisi koristila štapiće, ni nemoj...
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 16.04.2012. at 13:39

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, to su Cerustop kapi, a ne ono sto sam ja napisala. Peterlin ej u pravu.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mom se klinci isto pojačano stvara cerumen,ali nije tako mali kao tvoj.Nama je ped.preporčila vaxol to je zapravo maslinovo ulje u spreju,fino ga otopi i sve samo iscuri.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I mojem dječaku u lijevom uhu ima više cerumena u desnom i malo je drukčije boje,odnosno nekakva tamno oker boja.
    Cerumen u desnom uhu mu je svjetliji,nekakva žuća boja. Nisam nikad to spominjala pedici,mislim da je jednostavno tako normalno.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Mom se klinci isto pojačano stvara cerumen,ali nije tako mali kao tvoj.Nama je ped.preporčila vaxol to je zapravo maslinovo ulje u spreju,fino ga otopi i sve samo iscuri.
    I mi koristimo vaxol i odličan je!
    Inače svo troje proizvode puno cerumena, ali otorinac veli da je to ok.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ha ha,smijesno mi je procitati ovo: proizvode puno cerumena....zvuci kao da bi se moglo iskoristiti za nesto....

ja se nekako ustrucavam kapati kapi jer se jos uvijek sjecam kad sam kao dijete imala upalu uha....meni je to bio jaaako neugodan osjecaj,ono kad osjecas te kapi da ti klize po usnom kanalu,imas snazan poriv to procackati....ono ko da svrbi...brrrrrr.....

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ha ha,smijesno mi je procitati ovo: proizvode puno cerumena....zvuci kao da bi se moglo iskoristiti za nesto....
    Razmišljala sam za šta bi mogli iskoristiti
    Svaki drugi dan im čistim uši i toliko cerumena pokupim kao da im nikada u životu nisam čistila uši...

Njima je super kad im ušpricam vaxol, on se treba umasirati u uho, pa im je smiješno kad im mućkam uši.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni se čini da Lidiju i boli uheco osim kaj joj jako curi cerumen. to nisu kolicine koje vi navodite ali joj se zna nakupiti crvenog cerumena i biti ga na izlazu iz uške i na obrazu.
    a kad ju ljubim i grickam za uhu vidim da se uvlači, nekad plače i ljuti se.
    ja ću ići doktoru.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi zaradili prvu upalu uva Ono sto primecujem je da je ranije iz usiju stalno curelo, a sada kad je bolestan - nista, potpuno ciste usi. Mislim da to nije dobro i da upravo smeta sto su zapusene jer sve ostaje unutra. Ne znam smeju li ove kapi na bazi ulja da se primenjuju u toku upale

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, za vrijeme upale, samo po savjetu nakon pregleda lijecnika se smije kapati u usi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •