Što radite sa pšeničnim klicama? Ja ih ubacujem u sve (juhe, umake) ali nekako mislim da im još nisam otkrila pravu namjenu... Stavim po žlicu-dvije i to nekako nestane u masi.
Što radite sa pšeničnim klicama? Ja ih ubacujem u sve (juhe, umake) ali nekako mislim da im još nisam otkrila pravu namjenu... Stavim po žlicu-dvije i to nekako nestane u masi.
najcesce ih upotrebljavam kad punim povrce (pecene punjene tikvice, patlidjani, paprike i sl.).
imam i neki recept za jedne jako fine makrobioticke kuglice od smedje rize (slatkis).
takodjer s obzirom da u kuhinji puno eksperimentiram, dodajem ih prema potrebi kad god mi nesto ispadne prerijetko, primjerice kruh, tijesto za kolac, te u recepte u koje originalno idu krusne mrvice, njih obicno zamijenim klicama.
aha, zaboravila sam ono najvaznije, ja cesto radim bezmesne "burgere", od raznih pahuljica, povrca, oraha i sl. pa u smjesu stavim i dobar dio klica.
hvala ti! tako sam nekako i mislila. kad puniš povrće, što još staviš osim pšeničnih klica? rižu, luk ili nešto drugo?
luk, cesnjak, neke pahuljice (zobene, jecmene, razene i sl. prethodno namocene), sojine ljuskice, jaje da poveze, maslinovog ulja, puno zacina...i posipam sirom da se rastopi
najvise u salate...
super idu u sve sto se radi u stilu kineske kuhinje...
'zgrabim' ih i bez icega,kao grickalice...
pa ti vjerovatno mislis na proklijale psenicne klice, a ja sam pisala o przenim psenicnim klicama (one kao ljuskice u prahu), aleta, za koje si ti pitala?lucky day prvotno napisa
da, na proklijale...na klice... ja sam tako skuzila :/ one ljuspice ne zovem klice...
ali mislim da ste se vi skuzile a da sam ja fulala...
jos se ja cudim:kak klice zgusnu saft :?
s makronovinog sajta, nisam probala ali budem - baš fino zvuči!
Zapečena leća
2 šalice kuhane leće
1/2 šalice pšeničnih klica
1/2 šalice krušnih mrvica
1/2 šalice pirjanog luka
1/2 šalice lješnjaka ili suncokretovih sjemenki
1/2 žličice majčine dušice
1/2 žlica octa
1/2/2 šalice temeljca ili vode
dijagonalno sjeckani mladi luk
Sve sastojke pomiješajte i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Poklopite i pecite 20-25 minuta pokriveno, a onda još 5-10 minuta bez poklopca. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom.
ja sam mislila na pržene, jer sam samo njih našla. gdje kupujete "žive"? mogu ja to sama uzgojiti? može li se tu nešto fulati, da ne potrujem familiju, nedajbože?
Ms.Ivy, blago tebi kad možeš s ovakvim specijalitetom na stol. S jednom šestogodišnjakinjom u kući ne usudim se zaustiti "zapečena leća".
zausti nešto drugo![]()
kod nas se smiksani lešo kelj s krumpirom godinama zvao "zeleni peruanski krumpir". tata je pokupio naziv iz neke kuharice. sestre su ga jele na vagone a na spomen kelja prevrtale očima.
btw osim prženih imaš i sirove klice, isto mljevene.
ah, mogla sam tako kad je imala 3-4 godine. imali smo tada "pohaninije" (pohano razno povrće kojem se nije smjelo izreći ime) i sl. specijalitete. a sad - već njuhom detektira da se danas ne radi o pečenom piletu s mlincima ili knedlama i unaprijed složi facu. onda slijedi red nagovaranja: ali samo probaj! onda ona milostivo proba i zaključi da je baš onako kako je i očekivala - grozno. onda... no, da te ne zamaram više - skužila si poantu.
znala sam da neće potrajati ovo blaženstvo u kojem moje dijete jede apsolutno sve što je iole jestivo.![]()
Ja sam već mislila da sam ja onu malu Evu Mariju koja je rezance kelja iz tanjura rukicama trpala u usta samo sanjala... Ali, sad tako lijepo klopa Vid pa vidim da je to istina. Ništa, dok su ovako mali treba ih natrpati vitaminima, a poslije - kako bude!
Ja sam radila ovu zapečenu leću i odlična je.
Mima, radi se o pravim, ne prženim klicama u tom receptu?
jesam dobro skužila?
MIma,Metvica prvotno napisa
močim leću i čekam tvoj odgovor![]()
Hvala Mima!