MUFFINS
Mukica


1 šalica brašna
1/4 šalice sećera
2.5 žličice prašska za pecivo
1/2 žličice soli
1/4 žličice sode bikarbone
3/4 šalice zobenih pahuljica
1 jaje, razmućeno
3 žlice ulja
1/2 šalice mlijeka (ili buttermilka = kiselog mlijeka ili...)
1/2-3/4 šalice cokoladnih kapljica (chocolate chips)
1/2 šalice zdrepane banane (moja opaska: ili kaj vec ima doma... uopce nije bitno...ja stavljla vec sve zivo i uvjek mracno dobro ispadnu)

Priprema:
Pomjesaj sve suhe sastojke (bez zobi i kostunjavog voca) u vecoj zdjeli. Umjesaj zob.
U posebnoj zdjeli pomjesaj sve mokre sastojke.
Ulij u suhu smjesu, dodaj kostunjavo voce i promjesaj sa vilicom tek toliko da je suha smjesa namocena.
Napuni dobro namascene kalupe za muffine tri-cetvrt do vrha.
Peci na 180C-200C 18-20 min.




MIRIŠLJAVI FINI MUFFINS
Anek, ivory


1 i 1/2 šalica brašna
1/2 šalice smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
2 žličice cimeta u prahu
1/4 žličice soli
2 šalice naribane mrkve
1/2 šalice grožđica
1/2 šalice krupno nasjeckanih lješnjaka
1/2 šalice kokosovog brašna
2 srednje velike jabuke - naribane
3 jaja
1/2 šalice ulja
2 žličice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. dodajte ribanu mrkvu, grožđice, lješnjake, kokos i ribane jabuke.
u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i vanilin šećer. ulijte u mješavinu brašna../mrkve i pomiješajte tek toliko da se sve namoči.
napunite 12 kalupa i pecite 20-tak minuta na 180*, tj. dok čačkalica koju ubodete u muffin ne izađe suha




MUFFINIS
Dolega


3jaja
10 dkg šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
25 dkg glat brašna
1 pec.prašak
1 van.šećer
1 vel.žlica kakaa
prstohvat soli
50 ml narančina soka
1 čajna žličica naribane narančine korice
5 dkg naribane čokolade
5 dkg lješnjaka (borovnica,suhog voća)

-jaja i šećer pjenasto izmiješati
-dodati sve ostale sastojke
-peći na 200c oko 20 min.
-pečene preliti s par kapi čokolade



ČOKOLADNI MUFFINIS SA KOKOSNIM SRCEM
by White musk


275 g brašna (405)
2 čajne žlice Pecilnog praška
1/2 čajne žlice sode
4 supene žlice Kakaa
1 jaje
130 g Smeđeg šećera
80 g maslaca
300 ml Tečnog jogurta
100 g Svježeg ,mladog, sira
150 g Kokosa
2 supene žlice Šećera u prahu
1 Pck. Vanilinog šećera
50 g Čokoladanih mrvica
200 g Čokoladne glazure

Glavna smjesa:
Brašno prosijati sa praškom za pecivo. Sodu bikarbonu I kakao dodati I dobro pomiješati.U drugu zdjelu dodati jaja, smeđi šećer, puter , tečni jogurt i sve pomiješati, pa lagno dodati brašno-smjesu.Sve dobro izmješati.
Fila:
Sir, šećer u prahu, 100g kokosa i vanillin šećer mijesiti 5min.
Priprema:
Pećnicu ugrijati na 180 stepeni.
Ja uvijek u kalup stavim košarice.(12 komada). Polovinu glavne smjese napuniti u košarice.Zatim od file napraviti 12 loptica I staviti ih u košarice, na tijesto.Pokriti sa ostatkom glavne smjese.Peći 25 minuta na srednjoj poziciji u pećnici. Zatim ih ostaviti da se malo ohlade.
Glazura:
Ostalih 50g kokosa I čokoladnih mrvica pomiješati u jednoj staklenoj zdjelici. Muffine preliti čokoladnom glazurom, pa “umočiti” u mješavinu kokosa i mrvica.




MUFFINS
Fortuna


50g margarina
1 dcl+ 1/4 dcl mlijeka
2 jaja
2 dag šećera
3 dag brašna
1 1/2 čajna žličica praška za pecivo
može se dodat po želji 2 čajne žlice šećera od vanilije, kakao, izribana kora od limuna ili naranče, dodat marmelada kad se već stavi u kalupu smejša, grožđice i slično. varijacije na 100 načina

staviti do pola u kalupe jer se oni tokom pečenja dižu i drzati u pećnici
10-ak minuta na 225 stupnjeva.



SLANI MUFFINS
Minky


U mlijeko staviti kvasac s malo šećera te ostaviti da se
digne. Brašno pomješati s soli, maslacem, jajem i
1 dl mlakog mlijeka origanom te dodati kvascu. Mješati lopaticama (za
25 dkg brašna tijesto) dok se ne dobije glatka smjesa. Ostaviti 30-tak
1 žličica soli min. da se tijesto digne.
4 dkg maslaca Prepržiti kapulu (crveni luk) na malo ulja, dodati šunku
1 jaje i šampinjone. Nakon što tijesto udvostruči masu,
5 dkg kapule sastojke umješati i dodati sir.
1 žlica maslinovog ulja Oblikovati 12 loptica . Peći na 200 stup. oko 20-tak
5 dkg šunke minuta.
5 dkg šampinjona
5 dkg sira
origano





MUFFINS OD SIRA I ŠPINATA
Nany


2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1/2 vrećice Praška za pecivo Dolcela
60 g Oštrog brašna tip 500
1 žlica narezanog vlasca
50 g naribanog parmezana
3 jaja
300 g svježeg sira
150 g svježeg špinata
40 g pinjola
1 žličica Vegete


Postupak
1. Listove špinata operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta.

2. Žumanca i maslinovo ulje dobro izmiješajte električnom miješalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, vlasac, dobro ocijeđeni svježi kravlji sir i ocijeđeni špinat.

3. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanaca.

4. Dvije-tri žlice mase stavite u namašćeni kalup za muffine i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta




MAKROBIOTIČKI MUFFINS
mommy_plesačica


3 šalice graham brašna
1 šalica zobenih pahuljica (sitnih)
1/2 šalice mljevenih badema
1/2 šalice grožđica
1/2 žličice cimeta
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice soli
250g tofua
2,5 šalice jabučnog soka
1/2 šalice ulja

Skuhajte grožđice i izmiksajte ih u kremu, dodajte tofu, ulje i jabučni sok i sve izmiksajte. Pomiješajte suhe sastojke, pa ih onda pomiješajte sa smjesom grožđica i tofua. Pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva.



MAKROBIOTIČKI (KUKURUZNI) MUFFIN
mommy_plesačica


2,5 šalice brašna tip 850
1 šalica kukuruznog griza
4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
1 šalica grožđica
1 i 1/4 šalica vode
250g tofua
1/2 šalice ulja

Pomiješajte suhe sastojke. U mikseru izmiksajte kuhane grožđice, tofu, ulje i vodu pa ih pomiješajte sa suhim sastojcima. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Ovo su osnovni recepti, a u njih dodajete kakao, voće, carobellu i sve divote koje ste već nabrojale.





MUFFINS
Dolega


3jaja
10 dkg šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
25 dkg glat brašna
1 pec.prašak
1 van.šećer
1 vel.žlica kakaa
prstohvat soli
50 ml narančina soka
1 čajna žličica naribane narančine korice
5 dkg naribane čokolade
5 dkg lješnjaka (borovnica,suhog voća)

-jaja i šećer pjenasto izmiješati
-dodati sve ostale sastojke
-peći na 200c oko 20 min.
-pečene preliti s par kapi čokolade




SPECIAL Apricot MUFFINS
ms. ivy


2 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
1/2 cup granulated sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/2 teaspoon ground cinnamon
1 large egg
1/3 cup vegetable oil
1/3 cup milk
1 (8-ounce) container or 1 cup peach yogurt
1/2 cup dried apricot, chopped
2 tablespoons all-purpose flour
2 tablespoons packed brown sugar
2 tablespoons chopped pecans
1/2 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons butter
In a large bowl combine together 2 cups flour, baking powder, sugar, salt, baking soda, nutmeg. and 1/2 teaspoon cinnamon; make a well in the center. In another bowl, combine egg, oil, milk, peach yogurt, and chopped dried apricots. Pour into the well of the dry ingredients, stirring just until moistened. Fill a greased muffin tin two-thirds full.
In a small bowl mix together reamining flour, brown sugar, chopped pecans, and 1/2 teaspoon cinnamon. Cut in butter until crumbly. Sprinkle over the muffins.
Bake in a 400*F oven for 20 minutes, or until golden brown.



Dr. Oetker MUFFINS
tinars


muffini s kokosom i višnjama (16 komada)
250 g brašna
3 žličice praška za pecivo
100 g kokosovog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 ml mlijeka
75 ml ulja
150 g punomasnog kis. vrhnja
1 staklenka višanja (doooobro ocijediti – trebalo bi biti oko 350g)
Izmiješati mokre sastojke, izmiješati suhe + višnje. Zamiješati zajedno da se dobije jednolika smjesa. Peći 25 min na 180°C.




MUFFINS sa jabukama
Trudnica Nataša


170 grama brašna
100 grama smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1 žlica cimeta
malo soli
2 jaja
1 kiselo vrhnje
60 grama otopljenog margarina
2 srednje jabuke, očišćene i narezane na kockice

Izmiješati jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, vrhnje pa ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati narezane jabuke. Smjesu podijeliti u namazane i brašnom posute kalupe te ravnomjerno posuti slijedećim smjesom:

šaka lješnjaka, krupno narezanih
2 žlice brašna
2 žlice smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
1 žlica margarina, omekšanog (ne rastopljenog)

U posudu staviti brašno, šećer i cimet pa dodati margarin. Sve zajedno izmiješati vilicom pa prstima formirati mrvice. Na kraju dodati narezane lješnjake i još jednom dobro izmiješati.




MUFFINS S KUKURUZOM
antica


3 jaja
4 žlice ulja
3 žlice kukuruznog brašna
pola praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja
malo soli
3 žlice kravljeg svježeg sira

Umiješati sastojke, u smjesu dodati kukuruz u zrnu (iz limenke), puniti kalupe i peći.


Ja sam dodala i malo običnog bijelog brašna jer mi se smjesa činila previše rijetka.



MAKROBIOTIČKI MUFFINS
Mima


Suhi sastojci

1 šalica kukuruznog griza
2.5 šalice brašna 850
4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli

Mokri

250 grama tofua
1/2 šalice ulja
1 šalica grožđica
1 i 1/4 šalice vode

to se izmiksa u mikseru i pomiješa sa suhim sastojcima

Kao što vidite ne ide nikakav šećer, valjda bi grožđice trebale dati slatkoću. Ali, ne bi bilo loše staviti koju žlicu nekakvog sladila jer su malo premalo slatki. Možda jabučni sok imjesto vode.



CRNIO-BIJELI MUFFINS
kovke


(cca 15 kom)
31 dag brašna
2 dag kakaa
1 prašak
18 dag šećera u prahu
37,5 dl mlijeka (ovo je neka greška u zarezu)
2 jaja
15 dag rastopljenog, ali ne toplog maslaca

pećnicu ugrijati na 200.
lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Prosijati brašno i prašak za pecivo. Staviti ih u zdjelu, dodati šećer. Napraviti u sredinu udubinu. Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati. Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac. Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan umiješati kakao. Napuniti kalupe tako da naizmjenično se stavlja crna i bijela smjesa, peći cca 20-25 min. Ohlađene preliti preljevom od tamne i bijele čokolade.




MUFFINS S PRŠUTOM I SIROM
kovke


(cca 12 kom)
3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk,
žličica ulja
37,5 dag brašna,
1 prašak,
na vrh noža soli,
17,5 dag sitno sjeckanog pršuta,
12,5 dag krupnije ribanog sira,
2 jaja,
2,5 dl mlijeka,
12,5 dag otopljenog maslaca

pećnicu ugrijati na 200.
lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.




MUFFINS S OKUSOM PIZZE
kovke


1 dl mlakog mlijeka,
1/2 kocke svježeg kvasca,
25 dag brašna,
1 žličica soli, 4 dag maslaca,
1 jaje, malo začina za pizzu,
5 dag luka,
1 žlica maslinova ulja,
5 dag salame ili šunke,
5 dag šampinjona,
5 dag ribanog sira(gouda ili ementaler)

U posudi pomiješaj mlijeko i žlicu mlake vode te otopi kvasac. Prosijati brašno, pa zajedno sa soli, maslacem, jajem i začinima za pizzu dodati kvasac. Miješati do glatke smjese. Pokriti, ostaviti 30' na toplom da se digne. Sitno nasjeckati luk i prepržiti na ulju. Narezati salamu na kockice, očistiti šamije i narezati ih na kockice.
Pećnicu na 200.
U dignuto tijesto umiješati sastojke i polovicu sira.
Oblikovati 12 loptica i u kalup. Ravnomjerno posipati sir, peći 20'.




MUFFINS SA SEZAMOM I BUNDEVINIM SJEMENKAMA
kovke


1 jaje,
7,5 dag šećera,
malo soli,
15 dag mlaćenice,
80 ml ulja,
25 dag brašna,
2 žličice praška,
1 žlica sezama,
1 žlica bundevinih sjemenki.

Kalup namastiti i staviti na hladno.
Pećnicu na 200.
Jaje pjenasto tući umiješati šećer, sol, mlaćenicu i ulje.
Brašno i prašak staviti u masu i umiješati da bude grudasto.
Kalup puniti do 2/3, posuti sezamom i bundevinim košticama.
Peći 20-25'.