Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Muffin-manija, 2. dio

  1. #101
    bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    u miru
    Postovi
    1,244

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    inače, jučer sam radila čokoladne s čokoladinom čokoladom: umjesto šećera kraš-ekspres, umjesto voća Kraševa mliječna čokolada, umjesto jogurta, čokoladno mlijeko.
    mmmmmmmm, mmmmmmmmmm
    smajli koji oblizuje prste i limenu kutiju

  2. #102
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj kovke prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    inače, jučer sam radila čokoladne s čokoladinom čokoladom: umjesto šećera kraš-ekspres, umjesto voća Kraševa mliječna čokolada, umjesto jogurta, čokoladno mlijeko.
    Apri, ili netko drugi, daš nam recept za čokoladne. skinula sam toliko mufija a svi su mi nekak bez čoko. ja bih napravila onak crne ali ne da mi izgore-znaš već
    Pa napisala sam sve.
    Sve kao temeljni Ančicin recept sa gore navedenim izmjenama.
    Šta još hoćeš?!
    Da ti napravim i donesem?!
    Eeeeee, nemere!

  3. #103

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    P ne bi bilo nimalo loše, osim što je danas post, al zbog tebe bi i post prekršila

  4. #104
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ne!
    ja danas na kruhu i vodi.
    a ipak radim mafine - dolazi mi jedna trudnjača u posjet.

  5. #105

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Da ne bi još koji jačmenac zaradila

  6. #106

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj kovke prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    inače, jučer sam radila čokoladne s čokoladinom čokoladom: umjesto šećera kraš-ekspres, umjesto voća Kraševa mliječna čokolada, umjesto jogurta, čokoladno mlijeko.
    Apri, ili netko drugi, daš nam recept za čokoladne. skinula sam toliko mufija a svi su mi nekak bez čoko. ja bih napravila onak crne ali ne da mi izgore-znaš već
    Pa napisala sam sve.
    Sve kao temeljni Ančicin recept sa gore navedenim izmjenama.
    Šta još hoćeš?!
    Da ti napravim i donesem?!
    Eeeeee, nemere!

    Vidim ja da je tebe krenulo!

    Ajde pošalji i meni malo da probamo tu fantaziju! :D

  7. #107

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Evo prva turica mini mufija se peče, pa ćemo vidjeti! :D

  8. #108

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    hm, pa nisu baš ono što sam očekivala. mislim, fini su, ali ne onako turbo fini da bih ih sve proždrla. užas, kriterij finoće mi je proždrljivost.

    u drugu turu stavila zdruckanu bananu, a u treću nasitno narezane lješnjake u tijesto i još posulča gore. nije loše, nimalo!

  9. #109
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a šta si ti očekivala?

  10. #110

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    pa ne znam ,malo više standarde sam imala!

  11. #111
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    Anek & ivory, radila sam Mirišljavce, progutali smo ih skoro sve, a namjera je bila da dočekaju sutra goste koji dolaze u 17.00 - mislim da ću skočiti kod Vinceka po nešto za njih, a mi ćemo dokrajčiti ove.

    MM kaže
    "reci im da je MM oduševljen!!!!!!!!!"

  12. #112

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Pa Vincek ne radi nedjeljom ukoliko se nešto nije promijenilo!

  13. #113

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Jučer u jutarnjem Muffini!
    evo koji recept
    Crnio-bijeli muffini (cca 15 kom)
    31 dag brašna
    2 dag kakaa
    1 prašak
    18 dag šećera u prahu
    37,5 dl mlijeka (ovo je neka greška u zarezu)
    2 jaja
    15 dag rastopljenog, ali ne toplog maslaca
    pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Prosijati brašno i prašak za pecivo. Staviti ih u zdjelu, dodati šećer. Napraviti u sredinu udubinu. Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati. Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac. Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan umiješati kakao. Napuniti kalupe tako da naizmjenično se stavlja crna i bijela smjesa, peći cca 20-25 min. Ohlađene preliti preljevom od tamne i bijele čokolade.

    Muffini s pršutom i sirom (cca 12 kom)
    3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk, žličica ulja
    37,5 dag brašna, 1 prašak, na vrh noža soli, 17,5 dag sitno sjeckanog pršuta, 12,5 dag krupnije ribanog sira, 2 jaja, 2,5 dl mlijeka, 12,5 dag otopljenog maslaca
    pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.

    Muffini s okusom pizze
    1 dl mlakog mlijeka, 1/2 kocke svježeg kvasca, 25 dag brašna, 1 žličica soli, 4 dag maslaca, 1 jaje, malo začina za pizzu, 5 dag luka, 1 žlica maslinova ulja, 5 dag salame ili šunke, 5 dag šampinjona, 5 dag ribanog sira(gouda ili ementaler)
    U posudi pomiješaj mlijeko i žlicu mlake vode te otopi kvasac. Prosijati brašno, pa zajedno sa soli, maslacem, jajem i začinima za pizzu dodati kvasac. Miješati do glatke smjese. Pokriti, ostaviti 30' na toplom da se digne. Sitno nasjeckati luk i prepržiti na ulju. Narezati salamu na kockice, očistiti šamije i narezati ih na kockice. Pećnicu na 200. U dignuto tijesto umiješati sastojke i polovicu sira. Oblikovati 12 loptica i u kalup. Ravnomjerno posipati sir, peći 20'.

    Muffini sa sezamom i bundevinim sjemenkama
    1 jaje, 7,5 dag šećera, malo soli, 15 dag mlaćenice, 80 ml ulja, 25 dag brašna, 2 žličice praška, 1 žlica sezama, 1 žlica bundevinih sjemenki.
    Kalup namastiti i staviti na hladno. Pećnicu na 200. Jaje pjenasto tući umiješati šećer, sol, mlaćenicu i ulje. Brašno i prašak staviti u masu i umiješati da bude grudasto. Kalup puniti do 2/3, posuti sezamom i bundevinim košticama. Peći 20-25'.

    Koliko sam se raspisala!

  14. #114
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Anek & ivory, radila sam Mirišljavce, progutali smo ih skoro sve, a namjera je bila da dočekaju sutra goste koji dolaze u 17.00 - mislim da ću skočiti kod Vinceka po nešto za njih, a mi ćemo dokrajčiti ove.

    MM kaže
    "reci im da je MM oduševljen!!!!!!!!!"
    Jelda da su mrak!
    Ja ih radim MM-u skoro svaki dan i trpam sve šta mi dođe pod ruke!
    Prekjučer sam stavila jabuke, kokos, mrkvu, grožđice, jogurt od kokosa i začin za medenjake!
    Jučer sam kupila mali kalup od 6 kom i danas ću MM-a iznenaditi opet nekom kombinacijom (ja više ne jedem slatko ).
    A kad sam već kod današnjih muffina, šta mislite o nasjeckanom kikirikiju u kombinaciji sa čokoladom?

  15. #115
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    moji čokoladni su ispali yummy-mljac! :D

  16. #116
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    ipak sam napravila još jednu turu - nek se nađe!!!!

  17. #117

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    36

    Početno

    Muffini s pršutom i sirom (cca 12 kom)
    3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk, žličica ulja
    37,5 dag brašna, 1 prašak, na vrh noža soli, 17,5 dag sitno sjeckanog pršuta, 12,5 dag krupnije ribanog sira, 2 jaja, 2,5 dl mlijeka, 12,5 dag otopljenog maslaca
    pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.

    Izvještaj: Umjesto pršuta stavila sam domaću pancetu, umjesto mladog pola glavice običnog luka, dodala sam malo origana, papra i dvije žlice kečapa.
    Moji su oduševljeni! :D
    Konačno nešto toplo i brzo gotovo za večeru.

  18. #118
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Ja sam isprobala Ančicinu verziju, ali sam umjesto čokoladnih kapljica rastopila 3 rebra čokolade za kuhanje i umiješala u mokre sastojke, a umjesto koštunjičavog voća sam stavila pola šalice sjeckanog kikirikija! Evo upravo ih MM maže i kaže da su mu malo suhi (više voli voćne), tako da ću ih sljedeći put još preliti čokoladom. A mirišu božanstveno!

  19. #119

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Anek & ivory, radila sam Mirišljavce, progutali smo ih skoro sve, a namjera je bila da dočekaju sutra goste koji dolaze u 17.00 - mislim da ću skočiti kod Vinceka po nešto za njih, a mi ćemo dokrajčiti ove.

    MM kaže
    "reci im da je MM oduševljen!!!!!!!!!"

    i ja sam ih danas ispekla, a moji gosti nisu došli zbog mećave, a šta ćemo, smlavićemo ih sve, kao, teško nam palo....recept za mirišljavce mi je najbolji od svih koje sam probala do sada 8)

  20. #120
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    .recept za mirišljavce mi je najbolji od svih koje sam probala do sada 8)
    znaci nisi probala moj recept

  21. #121

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    .recept za mirišljavce mi je najbolji od svih koje sam probala do sada 8)
    znaci nisi probala moj recept

    he he nisam, ali moraću, ipak si ti moj kuharski uzor na forumu

  22. #122
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Anek & ivory, radila sam Mirišljavce, progutali smo ih skoro sve, a namjera je bila da dočekaju sutra goste koji dolaze u 17.00 - mislim da ću skočiti kod Vinceka po nešto za njih, a mi ćemo dokrajčiti ove.

    MM kaže
    "reci im da je MM oduševljen!!!!!!!!!"

    i ja sam ih danas ispekla, a moji gosti nisu došli zbog mećave, a šta ćemo, smlavićemo ih sve, kao, teško nam palo....recept za mirišljavce mi je najbolji od svih koje sam probala do sada 8)
    i ja sam pomislila da neće doći, ali ipak su se probili i potamanili mi mufine

    već vidim koji su slijedeći

  23. #123
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Mirta30 prvotno napisa

    već vidim koji su slijedeći
    da ne pocinju sa wajt , a zavrasvaju sa makine

  24. #124
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da, da...
    deus ex makina!

  25. #125
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj Mirta30 prvotno napisa

    već vidim koji su slijedeći
    da ne pocinju sa wajt , a zavrasvaju sa makine
    of kors samo da ih nađem

    Adminice i Ivy a kako bi bilo da negje pri vrhu podforuma izdvojite top recepte plizzzzzzzzz

  26. #126
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajde ti!

  27. #127
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    aaaaaaaa dobro

  28. #128

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Evo gaaaaa, ja našla :D :

    Čokoladni muffini sa kokosnim srcem by White musk:

    275 g brašna (405)
    2 čajne žlice Pecilnog praška
    ? čajne žlice sode
    4 supene žlice Kakaa
    1 jaje
    130 g Smeđeg šećera
    80 g maslaca
    300 ml Tečnog jogurta
    100 g Svježeg ,mladog, sira
    150 g Kokosa
    2 supene žlice Šećera u prahu
    1 Pck. Vanilinog šećera
    50 g Čokoladanih mrvica
    200 g Čokoladne glazure



    Glavna smjesa:
    Brašno prosijati sa praškom za pecivo. Sodu bikarbonu I kakao dodati I dobro pomiješati.U drugu zdjelu dodati jaja, smeđi šećer, puter , tečni jogurt i sve pomiješati, pa lagno dodati brašno-smjesu.Sve dobro izmješati.
    Fila:
    Sir,šećer u prahu,100g kokosa I vanillin šećer mijesiti 5min.
    Priprema:
    Pećnicu ugrijati na 180 stepeni.
    Ja uvijek u kalup stavim košarice.(12 komada) .Polovinu glavne smjese napuniti u košarice.Zatim od file napraviti 12 loptica I staviti ih u košarice, na tijesto.Pokriti sa ostatkom glavne smjese.Peći 25 minuta na srednjoj poziciji u pećnici. Zatim ih ostaviti da se malo ohlade.
    Glazura:
    Ostalih 50g kokosa I čokoladnih mrvica pomiješati u jednoj staklenoj zdjelici. Muffine preliti čokoladnom glazurom, pa “umočiti” u mješavinu kokosa I mrvica.


    hej......pa ovo fakat zvuči fatalno, moram probati!!!!

  29. #129
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    anek

  30. #130
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno



    supene ŽLICE!
    buahahahahahaha

  31. #131
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a vidi ove zlice

  32. #132
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa


    supene ŽLICE!
    buahahahahahaha
    ma suti apri,
    mogle su biti i
    supene VILICE(sa zubima ili ne) :/

  33. #133
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Adminice i Ivy a kako bi bilo da negje pri vrhu podforuma izdvojite top recepte plizzzzzzzzz

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ajde ti!

    jesam :D

    kamo s njima
    ovdje?

  34. #134
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Možeš ovdje, a ja ću onda prebaciti i gore.

  35. #135

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    E pa probala i ja :D Napravila sam dvije vrste: ančićine uz malo preinaka i jedne iz neke knjige koju imam doba (s jogurtom i čokoladnim komadićima).

    Stvarno ih je lako za napraviti. Jedino što su mi ančićini bili premasni. Vjerojatno sam nešto fulala. Probati ću ja opet. A ovi drugi su bili fenomenalni.

    Odnijela sam ih fod mojih jer smo imali obiteljsku večeru i moj brat mi je drugi dan javio da ih je smazao i da su super.

    E sad ću nastaviti sa eksperimentiranjem.

  36. #136
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    MUFFINS
    Mukica


    1 šalica brašna
    1/4 šalice sećera
    2.5 žličice prašska za pecivo
    1/2 žličice soli
    1/4 žličice sode bikarbone
    3/4 šalice zobenih pahuljica
    1 jaje, razmućeno
    3 žlice ulja
    1/2 šalice mlijeka (ili buttermilka = kiselog mlijeka ili...)
    1/2-3/4 šalice cokoladnih kapljica (chocolate chips)
    1/2 šalice zdrepane banane (moja opaska: ili kaj vec ima doma... uopce nije bitno...ja stavljla vec sve zivo i uvjek mracno dobro ispadnu)

    Priprema:
    Pomjesaj sve suhe sastojke (bez zobi i kostunjavog voca) u vecoj zdjeli. Umjesaj zob.
    U posebnoj zdjeli pomjesaj sve mokre sastojke.
    Ulij u suhu smjesu, dodaj kostunjavo voce i promjesaj sa vilicom tek toliko da je suha smjesa namocena.
    Napuni dobro namascene kalupe za muffine tri-cetvrt do vrha.
    Peci na 180C-200C 18-20 min.




    MIRIŠLJAVI FINI MUFFINS
    Anek, ivory


    1 i 1/2 šalica brašna
    1/2 šalice smeđeg šećera
    2 žličice praška za pecivo
    2 žličice cimeta u prahu
    1/4 žličice soli
    2 šalice naribane mrkve
    1/2 šalice grožđica
    1/2 šalice krupno nasjeckanih lješnjaka
    1/2 šalice kokosovog brašna
    2 srednje velike jabuke - naribane
    3 jaja
    1/2 šalice ulja
    2 žličice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

    u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. dodajte ribanu mrkvu, grožđice, lješnjake, kokos i ribane jabuke.
    u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i vanilin šećer. ulijte u mješavinu brašna../mrkve i pomiješajte tek toliko da se sve namoči.
    napunite 12 kalupa i pecite 20-tak minuta na 180*, tj. dok čačkalica koju ubodete u muffin ne izađe suha




    MUFFINIS
    Dolega


    3jaja
    10 dkg šećera
    50 ml ulja
    150 ml mlijeka
    25 dkg glat brašna
    1 pec.prašak
    1 van.šećer
    1 vel.žlica kakaa
    prstohvat soli
    50 ml narančina soka
    1 čajna žličica naribane narančine korice
    5 dkg naribane čokolade
    5 dkg lješnjaka (borovnica,suhog voća)

    -jaja i šećer pjenasto izmiješati
    -dodati sve ostale sastojke
    -peći na 200c oko 20 min.
    -pečene preliti s par kapi čokolade



    ČOKOLADNI MUFFINIS SA KOKOSNIM SRCEM
    by White musk


    275 g brašna (405)
    2 čajne žlice Pecilnog praška
    1/2 čajne žlice sode
    4 supene žlice Kakaa
    1 jaje
    130 g Smeđeg šećera
    80 g maslaca
    300 ml Tečnog jogurta
    100 g Svježeg ,mladog, sira
    150 g Kokosa
    2 supene žlice Šećera u prahu
    1 Pck. Vanilinog šećera
    50 g Čokoladanih mrvica
    200 g Čokoladne glazure

    Glavna smjesa:
    Brašno prosijati sa praškom za pecivo. Sodu bikarbonu I kakao dodati I dobro pomiješati.U drugu zdjelu dodati jaja, smeđi šećer, puter , tečni jogurt i sve pomiješati, pa lagno dodati brašno-smjesu.Sve dobro izmješati.
    Fila:
    Sir, šećer u prahu, 100g kokosa i vanillin šećer mijesiti 5min.
    Priprema:
    Pećnicu ugrijati na 180 stepeni.
    Ja uvijek u kalup stavim košarice.(12 komada). Polovinu glavne smjese napuniti u košarice.Zatim od file napraviti 12 loptica I staviti ih u košarice, na tijesto.Pokriti sa ostatkom glavne smjese.Peći 25 minuta na srednjoj poziciji u pećnici. Zatim ih ostaviti da se malo ohlade.
    Glazura:
    Ostalih 50g kokosa I čokoladnih mrvica pomiješati u jednoj staklenoj zdjelici. Muffine preliti čokoladnom glazurom, pa “umočiti” u mješavinu kokosa i mrvica.




    MUFFINS
    Fortuna


    50g margarina
    1 dcl+ 1/4 dcl mlijeka
    2 jaja
    2 dag šećera
    3 dag brašna
    1 1/2 čajna žličica praška za pecivo
    može se dodat po želji 2 čajne žlice šećera od vanilije, kakao, izribana kora od limuna ili naranče, dodat marmelada kad se već stavi u kalupu smejša, grožđice i slično. varijacije na 100 načina

    staviti do pola u kalupe jer se oni tokom pečenja dižu i drzati u pećnici
    10-ak minuta na 225 stupnjeva.



    SLANI MUFFINS
    Minky


    U mlijeko staviti kvasac s malo šećera te ostaviti da se
    digne. Brašno pomješati s soli, maslacem, jajem i
    1 dl mlakog mlijeka origanom te dodati kvascu. Mješati lopaticama (za
    25 dkg brašna tijesto) dok se ne dobije glatka smjesa. Ostaviti 30-tak
    1 žličica soli min. da se tijesto digne.
    4 dkg maslaca Prepržiti kapulu (crveni luk) na malo ulja, dodati šunku
    1 jaje i šampinjone. Nakon što tijesto udvostruči masu,
    5 dkg kapule sastojke umješati i dodati sir.
    1 žlica maslinovog ulja Oblikovati 12 loptica . Peći na 200 stup. oko 20-tak
    5 dkg šunke minuta.
    5 dkg šampinjona
    5 dkg sira
    origano





    MUFFINS OD SIRA I ŠPINATA
    Nany


    2 žlice maslinova ulja
    1 žličica soli
    1/2 vrećice Praška za pecivo Dolcela
    60 g Oštrog brašna tip 500
    1 žlica narezanog vlasca
    50 g naribanog parmezana
    3 jaja
    300 g svježeg sira
    150 g svježeg špinata
    40 g pinjola
    1 žličica Vegete


    Postupak
    1. Listove špinata operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta.

    2. Žumanca i maslinovo ulje dobro izmiješajte električnom miješalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, vlasac, dobro ocijeđeni svježi kravlji sir i ocijeđeni špinat.

    3. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanaca.

    4. Dvije-tri žlice mase stavite u namašćeni kalup za muffine i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta




    MAKROBIOTIČKI MUFFINS
    mommy_plesačica


    3 šalice graham brašna
    1 šalica zobenih pahuljica (sitnih)
    1/2 šalice mljevenih badema
    1/2 šalice grožđica
    1/2 žličice cimeta
    1/2 praška za pecivo
    1/2 žličice soli
    250g tofua
    2,5 šalice jabučnog soka
    1/2 šalice ulja

    Skuhajte grožđice i izmiksajte ih u kremu, dodajte tofu, ulje i jabučni sok i sve izmiksajte. Pomiješajte suhe sastojke, pa ih onda pomiješajte sa smjesom grožđica i tofua. Pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva.



    MAKROBIOTIČKI (KUKURUZNI) MUFFIN
    mommy_plesačica


    2,5 šalice brašna tip 850
    1 šalica kukuruznog griza
    4 žličice praška za pecivo
    1/4 žličice soli
    1 šalica grožđica
    1 i 1/4 šalica vode
    250g tofua
    1/2 šalice ulja

    Pomiješajte suhe sastojke. U mikseru izmiksajte kuhane grožđice, tofu, ulje i vodu pa ih pomiješajte sa suhim sastojcima. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

    Ovo su osnovni recepti, a u njih dodajete kakao, voće, carobellu i sve divote koje ste već nabrojale.





    MUFFINS
    Dolega


    3jaja
    10 dkg šećera
    50 ml ulja
    150 ml mlijeka
    25 dkg glat brašna
    1 pec.prašak
    1 van.šećer
    1 vel.žlica kakaa
    prstohvat soli
    50 ml narančina soka
    1 čajna žličica naribane narančine korice
    5 dkg naribane čokolade
    5 dkg lješnjaka (borovnica,suhog voća)

    -jaja i šećer pjenasto izmiješati
    -dodati sve ostale sastojke
    -peći na 200c oko 20 min.
    -pečene preliti s par kapi čokolade




    SPECIAL Apricot MUFFINS
    ms. ivy


    2 cups all-purpose flour
    2 teaspoons baking powder
    1/2 cup granulated sugar
    1/2 teaspoon salt
    1/2 teaspoon baking soda
    1/2 teaspoon ground nutmeg
    1/2 teaspoon ground cinnamon
    1 large egg
    1/3 cup vegetable oil
    1/3 cup milk
    1 (8-ounce) container or 1 cup peach yogurt
    1/2 cup dried apricot, chopped
    2 tablespoons all-purpose flour
    2 tablespoons packed brown sugar
    2 tablespoons chopped pecans
    1/2 teaspoon ground cinnamon
    2 tablespoons butter
    In a large bowl combine together 2 cups flour, baking powder, sugar, salt, baking soda, nutmeg. and 1/2 teaspoon cinnamon; make a well in the center. In another bowl, combine egg, oil, milk, peach yogurt, and chopped dried apricots. Pour into the well of the dry ingredients, stirring just until moistened. Fill a greased muffin tin two-thirds full.
    In a small bowl mix together reamining flour, brown sugar, chopped pecans, and 1/2 teaspoon cinnamon. Cut in butter until crumbly. Sprinkle over the muffins.
    Bake in a 400*F oven for 20 minutes, or until golden brown.



    Dr. Oetker MUFFINS
    tinars


    muffini s kokosom i višnjama (16 komada)
    250 g brašna
    3 žličice praška za pecivo
    100 g kokosovog brašna
    100 g šećera
    1 vanilin šećer
    2 jaja
    100 ml mlijeka
    75 ml ulja
    150 g punomasnog kis. vrhnja
    1 staklenka višanja (doooobro ocijediti – trebalo bi biti oko 350g)
    Izmiješati mokre sastojke, izmiješati suhe + višnje. Zamiješati zajedno da se dobije jednolika smjesa. Peći 25 min na 180°C.




    MUFFINS sa jabukama
    Trudnica Nataša


    170 grama brašna
    100 grama smeđeg šećera
    2 žličice praška za pecivo
    1/4 žličice sode bikarbone
    1 žlica cimeta
    malo soli
    2 jaja
    1 kiselo vrhnje
    60 grama otopljenog margarina
    2 srednje jabuke, očišćene i narezane na kockice

    Izmiješati jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, vrhnje pa ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati narezane jabuke. Smjesu podijeliti u namazane i brašnom posute kalupe te ravnomjerno posuti slijedećim smjesom:

    šaka lješnjaka, krupno narezanih
    2 žlice brašna
    2 žlice smeđeg šećera
    1/2 žličice cimeta
    1 žlica margarina, omekšanog (ne rastopljenog)

    U posudu staviti brašno, šećer i cimet pa dodati margarin. Sve zajedno izmiješati vilicom pa prstima formirati mrvice. Na kraju dodati narezane lješnjake i još jednom dobro izmiješati.




    MUFFINS S KUKURUZOM
    antica


    3 jaja
    4 žlice ulja
    3 žlice kukuruznog brašna
    pola praška za pecivo
    2 žlice kiselog vrhnja
    malo soli
    3 žlice kravljeg svježeg sira

    Umiješati sastojke, u smjesu dodati kukuruz u zrnu (iz limenke), puniti kalupe i peći.


    Ja sam dodala i malo običnog bijelog brašna jer mi se smjesa činila previše rijetka.



    MAKROBIOTIČKI MUFFINS
    Mima


    Suhi sastojci

    1 šalica kukuruznog griza
    2.5 šalice brašna 850
    4 žličice praška za pecivo
    1/4 žličice soli

    Mokri

    250 grama tofua
    1/2 šalice ulja
    1 šalica grožđica
    1 i 1/4 šalice vode

    to se izmiksa u mikseru i pomiješa sa suhim sastojcima

    Kao što vidite ne ide nikakav šećer, valjda bi grožđice trebale dati slatkoću. Ali, ne bi bilo loše staviti koju žlicu nekakvog sladila jer su malo premalo slatki. Možda jabučni sok imjesto vode.



    CRNIO-BIJELI MUFFINS
    kovke


    (cca 15 kom)
    31 dag brašna
    2 dag kakaa
    1 prašak
    18 dag šećera u prahu
    37,5 dl mlijeka (ovo je neka greška u zarezu)
    2 jaja
    15 dag rastopljenog, ali ne toplog maslaca

    pećnicu ugrijati na 200.
    lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Prosijati brašno i prašak za pecivo. Staviti ih u zdjelu, dodati šećer. Napraviti u sredinu udubinu. Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati. Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac. Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan umiješati kakao. Napuniti kalupe tako da naizmjenično se stavlja crna i bijela smjesa, peći cca 20-25 min. Ohlađene preliti preljevom od tamne i bijele čokolade.




    MUFFINS S PRŠUTOM I SIROM
    kovke


    (cca 12 kom)
    3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk,
    žličica ulja
    37,5 dag brašna,
    1 prašak,
    na vrh noža soli,
    17,5 dag sitno sjeckanog pršuta,
    12,5 dag krupnije ribanog sira,
    2 jaja,
    2,5 dl mlijeka,
    12,5 dag otopljenog maslaca

    pećnicu ugrijati na 200.
    lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.




    MUFFINS S OKUSOM PIZZE
    kovke


    1 dl mlakog mlijeka,
    1/2 kocke svježeg kvasca,
    25 dag brašna,
    1 žličica soli, 4 dag maslaca,
    1 jaje, malo začina za pizzu,
    5 dag luka,
    1 žlica maslinova ulja,
    5 dag salame ili šunke,
    5 dag šampinjona,
    5 dag ribanog sira(gouda ili ementaler)

    U posudi pomiješaj mlijeko i žlicu mlake vode te otopi kvasac. Prosijati brašno, pa zajedno sa soli, maslacem, jajem i začinima za pizzu dodati kvasac. Miješati do glatke smjese. Pokriti, ostaviti 30' na toplom da se digne. Sitno nasjeckati luk i prepržiti na ulju. Narezati salamu na kockice, očistiti šamije i narezati ih na kockice.
    Pećnicu na 200.
    U dignuto tijesto umiješati sastojke i polovicu sira.
    Oblikovati 12 loptica i u kalup. Ravnomjerno posipati sir, peći 20'.




    MUFFINS SA SEZAMOM I BUNDEVINIM SJEMENKAMA
    kovke


    1 jaje,
    7,5 dag šećera,
    malo soli,
    15 dag mlaćenice,
    80 ml ulja,
    25 dag brašna,
    2 žličice praška,
    1 žlica sezama,
    1 žlica bundevinih sjemenki.

    Kalup namastiti i staviti na hladno.
    Pećnicu na 200.
    Jaje pjenasto tući umiješati šećer, sol, mlaćenicu i ulje.
    Brašno i prašak staviti u masu i umiješati da bude grudasto.
    Kalup puniti do 2/3, posuti sezamom i bundevinim košticama.
    Peći 20-25'.

  37. #137
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    svaka čast!
    odmah ih stavljam gore.

  38. #138

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Danas sam kupila smrznute višnje i jagode, jel tko radio s njima? jel se otope ili smrznute stavljaju? :?

  39. #139
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    ja stavljam smrznuto
    u merkatoru ima za kupiti smznuto mijesano voce (borovnice, maline, visnje, jagodice, ribizli...), mislim da je 300gr. nekih 9 kuna - ja ga kupujem iskljucivo za praviti muflone

  40. #140

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    glupi konzum , tamo ih nema, već posebno sam kupila i svako dođe oko 13 kuna a čak nije bilo ni to što sam htjela!
    hvala emily!

  41. #141

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo još jednog slanog:

    Kukuruzni muffini

    85 grama brašna

  42. #142

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ..baš sam razmišljala što bi se sve još moglo dodavati u slatke muffine, još neki fini sastojci; evo palo mi na pamet npr. rogač, med, mak, kikiriki, indijski oraščići, onda ona cijela mješavina suhog voća poznatija kao "Studentska zabava", pa datulje, Nutella, pa...

  43. #143

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Već sam jednom spomenula da su na Dobro jutro Hrvatska bili recepti za muffine sa čokomelom pa ih evo prenosim:

    Muffini Čokomel

    3 jaja
    20 dag brašna
    12,5 dag čokomela
    12 dag margarina
    3 žličice praška za pecivo
    1 vanilin šećer
    korica i sok od pola limuna
    2 žličice mješavine za medenjake ili cimeta

    Miješati margarin, čokomel, vanilin šećer, limun, začin pa dodati jaja, brašno i prašak za pecivo. Smjesu podijeliti u kalupe.

    Skuhati puding od čokolade u 2,5 dcl mlijeka pa uštrcati u sredinu svakog muffina. Peći 25 minuta na 160°c. Hladne muffine preliti čokoladnom glazurom.


    Sočni muffini sa čokomelom

    3-4 jaja
    6,5 dag kukuruznog brašna
    15 dag margarina
    1 vanilin šećer
    1-2 žličice cimeta
    4 ravne žličice praška za pecivo
    6,5 dag mljevenih lješnjaka (moj prijedlog - malo poprženih)
    25 dag čokomela
    125 ml mlijeka
    sol

    Izmiješati sastojke, rasporediti smjesu u kalupe, u svaki utisnuti kockicu čokolade a po želji mogu se posipati nasjeckanom čokoladom.
    Peći 25 minuta na 160°c.

    Ove prve sam probala, malo su mi ispali suhi.
    Druge se spremam probati ovih dana pa javim rezultat.

  44. #144

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    prosvijetlite me-šta je to čokomel?


    jučer sam radila sa pršutom i mladim lukom-nije loše
    danas sa višnjama i kokosom -odlično

  45. #145

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    [quote=Mama Natasa]Evo još jednog slanog:

    Kukuruzni muffini

    85 grama brašna

  46. #146

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    prosvijetlite me-šta je to čokomel?
    Čokomel - slično kao Nutella, samo umjesto šećera ide med. Imaš ga u DM za kupiti. A imaš i sličan proizvod (meni bolji, ukusniji) koji se zove Medolada i proizvodi ga APIMEL iz Višnjevca (kraj Osijeka).

  47. #147

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ja sam koristila Medoladu - ima je u DM 35,99kn ili u Konzumu 37,99kn.

    Ja nisam poparila kukuruzno brašno i super je ispalo. Odlični su uz chilli con carne a nekad znam "poduplati" mjeru pa ispeći u četvrtastom kalupu kao kruh.

  48. #148
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    gdje u Zg imaju za kupiti cokoladne kapljice?

  49. #149
    klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb, dubrava
    Postovi
    769

    Početno

    Citiraj Švrćo prvotno napisa
    Citiraj dolega prvotno napisa
    prosvijetlite me-šta je to čokomel?
    Čokomel - slično kao Nutella, samo umjesto šećera ide med. Imaš ga u DM za kupiti. A imaš i sličan proizvod (meni bolji, ukusniji) koji se zove Medolada i proizvodi ga APIMEL iz Višnjevca (kraj Osijeka).
    Čokomel nema u dm-u za kupiti, a Medoladu proizvodi PIP i ima je u dm-u.

  50. #150
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    sta sve ide u one Super-ultra-cokoladne muffine od apricot?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •