Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ODBIJA VJEŽBATI !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno ODBIJA VJEŽBATI !

Pozdrav svima!
    Moj bebač ima 4i pol mj. i počeo je odbijati vježbe kukova.
    Naime, kad ga primim za mogice automatski ih izravna i ukoči! Tako da od vj. nema ništa. Inače ima malo kruće kukiće ,tako da sam na mukama.
    A počeo je i raditi "most" kad leži na leđima-gura trbuh prema gore- :? Ne znam je li to normalna faza ili znak za zabrinutost!?

Inače je imao malo pojačan tonus mišića od kad se rodio i redovito smo vježbali kod kuće-rezultat -Rukice i nogice-nema tonusa :D , no bojim se da se uz ovo njegovo odbijanje vj. opet ne vrati tonus u nogicama-stopalima.

Molim vaša iskustva i saznanja u vezi
    -"mosta"
    -vj.kukova -i do kad je potrebno vježbati

HVALA po 10000....put, kata

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li vam je vježbe preporučio fizijatar ili redovni pedijatar? Svakako bi trebali ići fizijatru i eventualno neuropedijatru, zbog izvijanja u most, uz ovo kočenje nogicama, pretpostavljam da ima hipertonus. On će vam pokazati i trikove kako nagovoriti bebu da vježba kroz igru. Možda ćete morati "žrtvovati" i neki predmet koji nije igračka a koji mu se sviđa, ali vrijedi truda.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hmm sad ste me zabrinuli i Luka ukoći nogice kad ide vježbat kukice ali meni se ćini da je to njemu šala ...a i izvija se u most kad je gol kad je u robici onda ne ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Poškaljaj ga po unutrašnjoj strani bedara, možda ga tako "prisiliš" da opusti nogice. Inače, bebe u dobi oko 5 mjeseci postaju "tvrdoglavije", sve jače pokazuju svoju volju i sve je teže s njima raditi ono što ti hoćeš, uglavnom rade što je njima volja. Primjetila sam kod mojih da su se izvijali u luk iz protesta ili kad bi im nešto zanimljivo bilo iza glave. Ukloni mu svaki mogući vidni podražaj dok ga presvlačiš. Pazi, taj vidni podražaj može biti i obični zgužvani pokrivač ili ne-daj-Bože da ima uzorak. Ipak, ako ti se često izvija popričaj s pedijatrom da te eventualno pošalje specijalistu. No ako se nije izvijao do sada vjerojatno je samo protest. No na tebi je da procijeniš ozbiljnost situacije.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I Jan se znao ukočiti kad bi vježbali kukiće (netko je od cura napisao da to izgleda kao škare za živicu ). Ja sam se onda počela igrati s njim. Primila bih ga za nogice i brojala do tri i kad bi došli do tri dobio bi pusu u bradu, a nogice bi bile raširene. To mu je bilo jako smješno, pa se opustio i uspjeli bi napraviti par vježbica.
    Izvijati se u most tj. odizati guzu je počeo prije nekog vremena, a i držao je glavu malo više u lijevo. Naša pedijatrica je rekla da to nije ništa, ali smo otišli kod fizijatra čisto da sebe umirim. Na kraju se pokazalo da ipak nije patološko izvijanje, ali ja bar mirno spavam.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno re

Ma bili mi kod fizijatra,on preporučio vj. i vježbali smo cijelo tijelo zbog tonusa . Do sada se mališa nije pretjerano bunio ali sad
    I ja uklonem sve što bi mu bilo zanimljivo oko njega,pripremim ga za vj,mazim nogice, škakljuckam ,pjevam,ma samo što ne dubim na glavi - on se cereka i ima opušteno tijelo , no čim primim nogice za vj.kukova odmah ih ukoči i u "most"!
    Na kontrolu kod fizijatra idemo tek za 2 tj. tako da ne znam što ćemo?Nadam se da mu je to samo faza otpora i iskazivanje njegove volje!
    Redovito smo inače vježbali sve do sada i vidio se napredak ali sad me strah da ne nazaduje! Uh

A do kad se trebaju provoditi vj.kukova?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jeste išli na UZV kukova? Mi smo išli kad je Jan imao 4 mjeseca i tamo su mi rekli da je sve ok i da više ne trebamo vježbati.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobro, a što znači to izvijanje? Jer i moj Filip se počeo malo izvijati. E sad, ja ne znam procijeniti je li to rastezanje ili trebam nešto brinuti?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

O izvijanju se već dosta pisalo. Meni je fizijatar legao na pod i pokazao kako bi izgledalo patološko izvijanje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Išli smo na UZV kukova i okoštavanje još nije prisutno , doc. rekla da u 75% djece to je u dobi do 3 mj. , no važno da se okošta do 6.mj. VALJDA HOĆE! No, moj miškec je rođen gotovo mjesec dana prije termina, pa je i to valjda bitno kod tumačenja UZV.

A ovo s fizijatrom-ruby- :D bravo za njega! Kad bi svi takvi bili!

Moja f. je uvijek tako nervozna i napuhana,puna sebe-nažalost! Ne stigneš je ni pitati što te zanima već je sljedeći na redu.
    Uvijek sam tako žalosno bespomočna kad se vratimo s kontrole-jer stvarno -vježbamo ,a ona napredak ne pohvali već samo istakne ono što taj puta nije dobro.A dijete promatra par sekundi i to je to-donese dijagnozu samo tako, ISPRAVNU?- pitam se.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A dijete promatra par sekundi i to je to-donese dijagnozu samo tako, ISPRAVNU?- pitam se.
    Uf, meni se to čini malo. Mi smo na pregledu bili skoro sat vremena, a od toga je preko pola sata fizijatar baš pregledavao Jana tj. gledao kaj radi i kako to radi iako je već na početku rekao da njemu on izgleda ok. A sljedećih pola sata je smirivao i uvjeravao mamu da je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •