Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Strani jezici u vrtićima

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ivana

radi se o GLAZBAONICI BUBAMARA, koju vodi gospodja Djurdja Knitl Susanj, I Jazbinski Gaj 13, broj tel. je 098 1663083. ova nasa grupa sa klincima oko trece godine od pretproslog utorka se pretvorila u njemacku glazbaonicu, znaci, pjevamo i plesemo na (jednostavnom) njemackom....

kosta 200 kn mjesecno. ima raznih grupa, koliko sam shvatila, zavisno od djetetovog uzrasta, cak, ako sam dobro shvatila i grupa za djecu s pp.

vidi link gdje je opisano kako to izgleda i gdje se mame dogovaraju za nove grupe.

teta djurdja je meni jako, jako simpaticna zena, divnog glasa. njemacka glazbaonica je utorkom od 18h do 18'45. idemo autom do dubrave, pa pored bolnice i onda na kraju ulice skrenemo lijevo (ne desno prema markusevcu) i onda ubrzo kod malog konzuma desno (cret il cert tako nekako se zove ulica) i kad se put nakon izvjesnog vremena dijeli na dva dijela idemo lijevom stranom i brojimo negdje 5. il 6. poprecna ulica je jazbinski GAJ, ima natpis (one sve prije ulice nose naziv Jazbinski ODVOJAK)... i onda do kraja ulice, ima mjesta za parkiranje pred kucom.

sad nas je otprilike 6-7 majki i toliko djece.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

samo da se kratko osvrnem na cinjenicu da smo bile u suvagu i na zalost ubrzo napustile igraonicu. to je vise skolica, nego igraonica, tj. djeca sjede u klupama i uce njemacki, naravno kroz pjesmu i igru (cak ponekad i plesu ispred klupa). moja zxuja je ipak jos premala za takav vid druzenja, pa smo odustale. no ako itko zna gdje njemackih igraonica/glazbaonica il cega sve ne ima u zagrebu, nek nam slobodno javi. hvala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mama courage

molim te, za koji je uzrast ta školica u suvagu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj vera prvotno napisa
    mama courage

molim te, za koji je uzrast ta školica u suvagu?
    pa ja bih rekla, za klince/klinke od 4 do negdje 8-9 godina... po onome sto sam vidjela.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

.... u KC Peščenica imaju englesku igraonicu za trogodišnjake

http://www.kcpescenica.hr/html/radionice/engigra.html

Ima li iskustava ?

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podizem...

Vrijeme upisa te malo kasnim sa sakupljanjem informacija. Molim pomoc oko informacija vezanih za ucenje stranih jezika u dobi 3+ (Luka je vec bio izlozen njemackom pa bi to pokusali nastaviti, a ni protiv engelskog nista nemamo).

Prema mojim dosadasnjim saznanjima postoji nekoliko nacina ucenja:
    1. strani jezik integriran u redovni vrticki program
    2. ucenje jezika 2 puta tjedno kao dodatna aktivnost u vrticu
    3. igraonice (skole) stranog jezika

Najinteresantnija mi je opcija 1., no zeljela bih znati ponesto i o ostalim opcijama, a pogotovo opciji 3. o kojoj imam jako malo informacija.

Mogla bih zapoceti popis (jos nisam krenula telefoniravati i provjeravati -- info je s interneta i ne znam koliko tocan, pa su korekcije dobrodosle) :

1. strani jezik integriran u redovni vrticki program:
    -----------------------------------------------------------------
    #) njemacki jezik:
    -Njemačka internacionalna škola u Zagrebu
    -Vrtic Nikole Zrinskog u Gundulićevoj
    -DV Vjeverica
    -Suvag
    ... ?

#) engleski jezik:
    -Vrtic Zvjezdica pri Hrvatsko-Americkom drustvu
    -DV Siget

-Waldorfski vrtic Vitica (?)
    - Montessori vrtici ? (npr. http://www.srceko.com/hrv/programi.html)
    ... ?

2. ucenje jezika 2 puta tjedno kao dodatna aktivnost u vrticu:
    -----------------------------------------------------------------------------
    (niz gradskih i privatnih vrtica...npr.)
    -DV Tatajane Marinic u kuci u Demetrovoj
    -DV Jarun
    ...?

-----------------------------------------------
    -Bubamarac
    -Kulturni centar Pescenica
    -Suvag ?
    - Igraonica Bajka
    ...?

Molim jos informacija, i narocito iskustava...

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podizem...

Vrijeme upisa te malo kasnim sa sakupljanjem informacija. Molim pomoc oko informacija vezanih za ucenje stranih jezika u dobi 3+ (Luka je vec bio izlozen njemackom pa bi to pokusali nastaviti, a ni protiv engelskog nista nemamo).

Prema mojim dosadasnjim saznanjima postoji nekoliko nacina ucenja:
    1. strani jezik integriran u redovni vrticki program
    2. ucenje jezika 2 puta tjedno kao dodatna aktivnost u vrticu

Najinteresantnija mi je opcija 1., no zeljela bih znati ponesto i o ostalim opcijama, a pogotovo opciji 3. o kojoj imam jako malo informacija.

Mogla bih zapoceti popis (jos nisam krenula telefoniravati i provjeravati -- info je s interneta i ne znam koliko tocan, pa su korekcije dobrodosle) :

#) njemacki jezik:
    -DV Vjeverica
    -Suvag
    ... ?

#) engleski jezik:
    -DV Siget

... ?

-DV Jarun
    ...?

-Bubamarac
    -Suvag ?
    - Igraonica Bajka
    ...?

Molim jos informacija, i narocito iskustava...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

#) njemacki jezik:
    -DV Vjeverica
    -Suvag
    ... ?

#) engleski jezik:
    -DV Siget

-DV Vrbik
    ... ?

-DV Jarun
    -DV Vrbik
    ...?

-Bubamarac
    -Suvag ?
    - Igraonica Bajka
    ...?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

igraonica/glazbaonica bubamara (ne bubamarac) za sada prekida s radom, jer je zena koja vodi program trudna. kad nastavi, javim se.

dv jarun takodjer cjelodnevni program s njemackim jezikom. i engleskim.

takodjer i cjelodnevni program s engleskim jezikom u potocnici i buducnosti.

jedna zanimljivost: cjelodnevni program s MADJARSKIM JEZIKOM u potocnici.

iskrica ima tecajeve za engleski jezik. takodjer i vrtic bajka.

nasla na zanimljiv: link pa malo dopunite listu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dječji vrtić Trnoružica u Rusanovoj također ima satove engleskog dva puta tjedno. www.vrtic-trnoruzica.hr

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam trenutno u nedoumici. Prijavila sam klince u vrtić i upisala ih u redovni program s poludnevnim učenjem engleskog. Kasnije sam doma pročitala u letku da će to biti organizirano u mješovitoj skupini djece od 4-7 godina. Znači, moji će biti najmlađi. Sad razmišljam što mi je važnije... da stječu prijateljstva i druže se s djecom s kojom će kasnije ići i u školu ili da uče engleski. Naravno ovo prvo. I bojim se da se ovi veliki neće htjet ni igrat s njima malima.
    I druga stvar koja me muči je da će teta koja će s djecom pričati na engleskom biti s njima ujutro i to 6 sati, a ja nisam planirala ostavljati ih u vrtiću na spavanju, već bi ih nakon ručka vodila kući (bar ovu prvu godinu dok još ne idem na posao), pa mi se 300 kn X 2 (plus još i redovna cijena vrtića) čini previše za tih 3-4 sata provedenih u vrtiću. Mislim, puno je to novaca, a neće bit iskorišteno do kraja.
    Dobra je stvar što bi u grupi bilo samo 15-18 djece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bdina, razumijem sto te muci. no mislim da bi kod mene prevagnulo to sto ce ipak dobiti kvalitetniji program - jer nije stvar samo ucenje jezika, tj ne znam kako je kod vas, tj u koji si ih vrtic upisala, ja znam za dva - maksimir i vedri dani, jer u maksimir idemo sad a u vd cemo najesen - u oba su te grupe jednostavno - bolje od ostalih, uz cast izuzecma.

dakle mislim da ces za tu lovu dobiti kvalitetniji program, a za ipak manju lovu nego u privatnm vrticima sa slicnim programom i slicnom velicinom grupe

nemate neki popust, s obzirom na to da ces imati dvoje djece u istom vrticu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, vedri dani imaju i engleski i njemacki redoviti, svakodnevni

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ivana 7997, radi se o vrtiću Poletarac u Dubravi. Mislim da nemamo popust na engleski, to je 300 kn po djetetu. Popust je na redovnu cijenu vrtića, tj. jedno dijete 400, a drugo 300 kn.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Molim vas-ima li tko iskustvo sa njemačkim vrtićem DV Vjeverica u Bijeničkom?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u DV "Travno" postoje dvojezični engleski, njemački i francuski vrtić.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    I ja sam trenutno u nedoumici. Prijavila sam klince u vrtić i upisala ih u redovni program s poludnevnim učenjem engleskog. Kasnije sam doma pročitala u letku da će to biti organizirano u mješovitoj skupini djece od 4-7 godina. Znači, moji će biti najmlađi. Sad razmišljam što mi je važnije... da stječu prijateljstva i druže se s djecom s kojom će kasnije ići i u školu ili da uče engleski. .
    samo da prvo komentiram nevezano uz ucenje stranog jezika. u nasem su vrticu (dv izvor) rekli da je to uputa od ministarstav ili cega vec , da rade mjesovite grupe, tj. kako sam ja shvatila na roditeljskom, da bi to sad svugdje tako trebalo biti. nemoj se brinuti da se djeca nece druziti sa svojim vrsnjacima, sigurno ce ih biti i u toj grupi, a prisutstvo starijih bit ce im motivacija. meni je smetalo bas suprotno, sto je moj sin najstariji u grupi (oduvijek i bio), a sad ce sljedece godine dobiti i trogodisnjake i zapravo nije imao nikada starije drustvo, koje mu je po nekim kriterijima i prikladnije. ovako mu je od pocetka nametnuta uloga vodje i iako uocavam negativnu stranu toga (svima sefuje i odreduje kakva ce biti igra), jednog dana mozda bude vodja drzave pa ce to biti pozitivno
    uglavnom, kad sedmogodisnjaci iz grupe odu, otvorit ce se mjesta za mlade, pa godinu dana poslije, tvoji vise nece biti najmladi.

uglavnom, u dv izvor ima i cvrcak program (2x45) i mislim da rade presporo, jer kao profesorica engleskog i majka djeteta te dobi znam da bi mogli i vise, a imaju i 2 grupe s integriranim engleskim.

sto se tice madjarskog, u dv potocnica ide jedna nasa mala prijateljica i moja velika prijateljica (dakle, mama) je jako zadovoljna, cini mi se da je dosta prisna, takoreci obiteljska atmosfera tamo jer tete neke znaju mame od malena i tako (posto je vecina djece iz obitelji koje su clanovi madjarskog drustva). znam da su imali predstavu za majcin dan (sto je mene odusevilo) i znam da idu svi skupa na izlete ponekad i tako.

a na srebrnjaku ima igraonica happy melody, gdje ima i njemacki i engleski (a i talijanski, ne sjecam se?), ne znam kako tocno to ide kod njih i kako izgleda, no imaju website, ukucajte u goolge "happy melody" pa cete naci

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    I ja sam trenutno u nedoumici. Prijavila sam klince u vrtić i upisala ih u redovni program s poludnevnim učenjem engleskog. Kasnije sam doma pročitala u letku da će to biti organizirano u mješovitoj skupini djece od 4-7 godina. Znači, moji će biti najmlađi. Sad razmišljam što mi je važnije... da stječu prijateljstva i druže se s djecom s kojom će kasnije ići i u školu ili da uče engleski. .
    samo da prvo komentiram nevezano uz ucenje stranog jezika. u nasem su vrticu (dv izvor) rekli da je to uputa od ministarstav ili cega vec , da rade mjesovite grupe, tj. kako sam ja shvatila na roditeljskom, da bi to sad svugdje tako trebalo biti. nemoj se brinuti da se djeca nece druziti sa svojim vrsnjacima, sigurno ce ih biti i u toj grupi, a prisutstvo starijih bit ce im motivacija. meni je smetalo bas suprotno, sto je moj sin najstariji u grupi (oduvijek i bio), a sad ce sljedece godine dobiti i trogodisnjake i zapravo nije imao nikada starije drustvo, koje mu je po nekim kriterijima i prikladnije. ovako mu je od pocetka nametnuta uloga vodje i iako uocavam negativnu stranu toga (svima sefuje i odreduje kakva ce biti igra), jednog dana mozda bude vodja drzave pa ce to biti pozitivno
    uglavnom, kad sedmogodisnjaci iz grupe odu, otvorit ce se mjesta za mlade, pa godinu dana poslije, tvoji vise nece biti najmladi.

uglavnom, u dv izvor ima i cvrcak program (2x45) i mislim da rade presporo, jer kao profesorica engleskog i majka djeteta te dobi znam da bi mogli i vise, a imaju i 2 grupe s integriranim engleskim.

sto se tice madjarskog, u dv potocnica ide jedna nasa mala prijateljica i moja velika prijateljica (dakle, mama) je jako zadovoljna, cini mi se da je dosta prisna, takoreci obiteljska atmosfera tamo jer tete neke znaju mame od malena i tako (posto je vecina djece iz obitelji koje su clanovi madjarskog drustva). znam da su imali predstavu za majcin dan (sto je mene odusevilo) i znam da idu svi skupa na izlete ponekad i tako.

a na srebrnjaku ima igraonica happy melody, gdje ima i njemacki i engleski (a i talijanski, ne sjecam se?), ne znam kako tocno to ide kod njih i kako izgleda, no imaju website, ukucajte u goolge "happy melody" pa cete naci

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda ćete me smatrati "prenadobudnom", ali.. postoji li "nešto" vezano za strane jezike (ili sport) gdje bi se moglo uključiti dijete jasličkog uzrasta (trenutno K. ima godinu i pol)?

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne bih rekla ali zato ja planiram jedan dan to pokrenuti :D mozda kad budes imala drugo, trece dijete....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D primljeni smo u vrtic!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Možda ćete me smatrati "prenadobudnom", ali.. postoji li "nešto" vezano za strane jezike (ili sport) gdje bi se moglo uključiti dijete jasličkog uzrasta (trenutno K. ima godinu i pol)?
    tesko...i ja sam svojevremeno nesto slicno trazila. najbolje sto sam nasla ti je ritmicko-sportska grupa u privatnom vrticu nemo na jarunu. to ti je od 2,5 godine ali ako je dijete bas zainteresirano ne vidim raloga da vas ne uzmu ranije.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    ne bih rekla ali zato ja planiram jedan dan to pokrenuti :D mozda kad budes imala drugo, trece dijete....
    ......super ideja !

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •