samo da prvo komentiram nevezano uz ucenje stranog jezika. u nasem su vrticu (dv izvor) rekli da je to uputa od ministarstav ili cega vec , da rade mjesovite grupe, tj. kako sam ja shvatila na roditeljskom, da bi to sad svugdje tako trebalo biti. nemoj se brinuti da se djeca nece druziti sa svojim vrsnjacima, sigurno ce ih biti i u toj grupi, a prisutstvo starijih bit ce im motivacija. meni je smetalo bas suprotno, sto je moj sin najstariji u grupi (oduvijek i bio), a sad ce sljedece godine dobiti i trogodisnjake i zapravo nije imao nikada starije drustvo, koje mu je po nekim kriterijima i prikladnije. ovako mu je od pocetka nametnuta uloga vodje i iako uocavam negativnu stranu toga (svima sefuje i odreduje kakva ce biti igra), jednog dana mozda bude vodja drzave pa ce to biti pozitivnoOriginally Posted by bdina
![]()
uglavnom, kad sedmogodisnjaci iz grupe odu, otvorit ce se mjesta za mlade, pa godinu dana poslije, tvoji vise nece biti najmladi.
uglavnom, u dv izvor ima i cvrcak program (2x45) i mislim da rade presporo, jer kao profesorica engleskog i majka djeteta te dobi znam da bi mogli i vise, a imaju i 2 grupe s integriranim engleskim.
sto se tice madjarskog, u dv potocnica ide jedna nasa mala prijateljica i moja velika prijateljica (dakle, mama) je jako zadovoljna, cini mi se da je dosta prisna, takoreci obiteljska atmosfera tamo jer tete neke znaju mame od malena i tako (posto je vecina djece iz obitelji koje su clanovi madjarskog drustva). znam da su imali predstavu za majcin dan (sto je mene odusevilo) i znam da idu svi skupa na izlete ponekad i tako.
a na srebrnjaku ima igraonica happy melody, gdje ima i njemacki i engleski (a i talijanski, ne sjecam se?), ne znam kako tocno to ide kod njih i kako izgleda, no imaju website, ukucajte u goolge "happy melody" pa cete naci![]()