Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kako prekinuti ili "zalediti" životno osiguranje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo meni odgovora iz Merkura..mislim da njih uplaćujem jedno 6g po 100kn mjesečno odprilike...iz Allianza mi se još nisu javila njih uplaćujem 8g i upaltila sam oko 18,00kn...a po onim tablicama kapitalizacije i otkupa ne bi dobila više od 300 EUR...dođe i meni da si kosu počupam, jer dok sam uzimala životno ,mislila sam kaj je to 100kn mjesečno, radila sam uslugu frendici i nitko mi nije rekao da neću moći dobiti svoj novac kad ga budem željela..
    Ne bi imala ništa protiv da si oni uzmu do 5% ali ovo je čista krađa-znam da je teško sada dokazati da ja nisam vidjela te tablice kapitalizacije kad sam potpisala ugovor, ai moja je krivnja što to nisam vidjela u prvih mjesec dana kad sam dobila sve papire...nisam to ni tražila jer mi jednostavno nije padalo na pamet, da zakon dozvoljava da netko može sklopiti tako NIŠTETAN ugovor (moj je na 30g)?

Pitam ja ovdje pravnike, zbog čega čovjek ne može od životnog dobiti povrat onog novca koji je uplatio, umanjen za premije i do 5% npr. "oštete" za osiguranje-nije li to krađa i protuzakonito?
    Je li moguće dobiti parnicu na sudu ili...?
    Mislim pa skoro ti 90% uzimaju tvoga novca, ne vidim zašto? Mogu li bar obustaviti to plaćanje s tekućeg, jer oni će i meni dalje uzimati novac, a ja ga neću dobiti!

U slučaju raskida, otkupna vrijednost police sa 31.05.2012. iznosi cca 463,00 eura. A u slučaju da se polica kapitalizira onda je njena vrijednost 911,00 eura.Možete smanjiti trajanje osiguranja,ali onda dolazi do promjena po policama.Ili se mijenja svota osiguranja ili premija.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi imala ništa protiv da si oni uzmu do 5% ali ovo je čista krađa-znam da je teško sada dokazati da ja nisam vidjela te tablice kapitalizacije kad sam potpisala ugovor, ai moja je krivnja što to nisam vidjela u prvih mjesec dana kad sam dobila sve papire...nisam to ni tražila jer mi jednostavno nije padalo na pamet, da zakon dozvoljava da netko može sklopiti tako NIŠTETAN ugovor (moj je na 30g)?
    Na žalost, zakon nas ne štiti od naše gluposti.

Žao mi je što se i tebi, kao i mnogima od nas, promijenila financijska situacija na lošije pa smo prisiljeni izvlačiti novac na sve načine i razumijem da si frustrirana, ali nisi u pravu. Životno osiguranje nije štednja nego osiguranje u slučaju smrti. Za sve ove godine uplaćivanja, da ti se nešto dogodilo, korisnik osiguranja bi dobio svotu na koju si osigurana i upravo je to smisao životnog osiguranja.

Ja sam do sada uplatila cca 20 kkn, u slučaju prekida bih mogla dobiti manje od četvrtine. S druge strane da mi se nešto dogodi, moji korisnici bi dobili 250 kkn, iako sam ja uplatila samo 20 kkn - to je rizik moje i njihove strane. Osiguranje (a i ja) se nada da mi se ništa neće dogoditi i da će oni moći uživati većinu mog novca još dugi niz godina ...ako ga budem u stanju i dalje uplaćivati :/

Točno razumijem kako se osjećaš, pri sklapanju ugovora ni je nisam vodila računa o svim detaljima i mogućim situacijama jer jednostavno tada nisam mislila da će mi taj novac, a posebno ne tako skoro, biti nužan. U svakom slučaju, dobra škola za ubuduće - ništa ne potpisivati bez dobrog promišljanja o mogućim situacijama u budućnosti i čitanja svih detalja ugovora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •