Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Kišobran kolica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Kišobran kolica

Razmišljam o kupovini kišobran kolica, nekih malih i laganih. Vidjela sam da se na forumu dosta spominju Chicco Caddy, pa bi me zanimalo - ako ih netko ima - mogu li se ta kolica nekako objesiti na rame kad su u sklopljenom stanju i da li se zaista lako rastvaraju? Zapravo, mislite li da bi bilo moguće da nejaka ženica (ja ) objesim ta kolica o rame a dijete stavim u ruke i siđem sa trećeg kata i kasnije se na njega i popnem?

I ima li netko možda Maclaren kolica?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

caddy ima futrolu u koju ih spakiraš i objesiš na rame. istina, ja je nikad nisam koristila jer su dovoljno lagana da nosim andreja u njima po stepenicama.

što se tiče otvaranja i zatvaranja, moraš se sagnuti da otkačiš zubac koji ih drži ali to nije neki problem.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lara se još od jeseni ne želi voziti u kolicima. Ja ti preporučam da kupiš neka jeftina jer ti i neće dugo trajati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi isto imamo caddy kolica, koristimo ih vec oko godinu dana i prezadovoljni smo.
    mozes ih i bez futrole nositi na ramenu, remen za na rame ti je pricvrscen za onu metalnu konstrukciju od kolica. takodjer, jako se lako rastvaraju.
    ja sam isto na to gledala kad sam ih kupovala, medjutim kao sto je i ivy rekla, na kraju je nosim onako na boku u kolicima. to ti je stvarno jako lagano (moja m. sada ima 13 kg). uz malo prakse moci ces tako i u tramvaj, a u medjuvremenu stvarno se uvijek netko nadje da pomogne.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    mozes ih i bez futrole nositi na ramenu, remen za na rame ti je pricvrscen za onu metalnu konstrukciju od kolica.
    ja ovo uopće nisam skužila

aaa... tome služi ona alkica na okviru..!! :sramoteee:

opravdanje mi je da ih uvijek nosim rasklopljena

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jesu li ovo jeftina? Koliko sam skužila koštaju 500 kn, to mi se nije činilo puno za kolica. Mislim da od Lee ne mogu još baš očekivati da hoda do parka, iako i ona stalno hoće hodati i neće baš u kolica, pa sam zato mislila kupiti ta neka lagana kolica. Inače sam mislila nekako nabaviti Maclaren jer su ona navodno najlakša, ali su mi malo preskupa.

Hvala vam cure na odgovorima, nadam se da ću i ja biti u stanju nositi kolica tako kao vi, to je stvarno jednostavnije. MM i u našim sadašnjim kolicima tako nosi Leu (imamo Peg Perego Pliko) ali ja ne mogu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kad može Maureno u kišobran kolica?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja sam čula kao od godinu dana, ne znam otkad ms. ivy i tridesetri voze djecu u tim kolicima. Ja sam dobila na posudbu jedna Maclaren kolica ljetos, i Lea nikako nije bila za ta kolica, ali ona je hipotona i trebala su joj čvršća kolica, pa sam ova vratila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u kišobran kolica mogu djeca koja se mogu samostalno posjesti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Onda mi možemo u kolica :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj se maureno zna sam posjesti :shock: ??

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

romina, to je za veću dječicu, kada već hodaju, trče, sama se popnu U KOLICA (od naprijed) i sjednu u njih

evo, ja sam bojana od prije neki dan počela voziti u kišobran kolicima, imamo nekakva jeftina, no name, al su mi tak lagana, da ih pod rukom odnesem bez problema

iako se i on sve manje hoće voziti; sad se je naučio držati za ruku, pa tak prepješačimo pol kvarta bez problema 8)

jedva čekam da se riješimo ikakvih kolica

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni su Chicco-Caddy bila odlična, super-lagana i praktična, stala u gepek i najmanjeg auta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Andrea pa gdje si kupila ta kolica?

Hoću li ja ako kupim ta kišobran kolica imati potrebu za ovim kolicima koja sad imamo (Peg PErego Pliko, isto kišobran ali 'masivna') ili se sa npr. Cicco Caddy može svuda?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Chicco malo teže vozi po nekom šoderu ili napr.šljunčanoj plaži , ali bez problema po Maksimiru (napr. one zemljane stazice do ZOO-a).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Andrea pa gdje si kupila ta kolica?
    ma dobila sam ih od MMove sestrične; ona ih je kupila prije par godina i nije ih skoro uopće koristila, pa mi ih je dala

pogledat ću sutra, možda nađem nekakvog proizvođača na njima, al znam da je ona rekla da su bila jaaako jeftina, a super su

ma preporodila sam se s njima, nema šanse da bojana više vraćam u velika, sad idemo svugdje s ovim

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kaj se maureno zna sam posjesti :shock: ??
    Već se drži za namještaj i lagano korača

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam mislila da je za kikiće barem og dodinu dana pa sam zato i pitala...niš nas ne košta onda još malo pričekat...Hvala cure

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koje su zapravo prednosti kišobran kolica pred običnima, osim težine?

Mi smo još uvijek na velikim kolicima - okrećem ih prema sebi ili od sebe, ovisno o vjetru i suncu, imaju veliku zimsku vreću pa možemo šetati i na -15 (što smo prije par tjedana i radili), mogu se spustiti kad se gospođici prispava, imaju ogroman prostor za ruksak i kupovinu, koju obavezno obavim kad sam u šetnji...

Gledali smo dosta kišobran-kolica, ali čini mi se da im je jedina prednost to što su laganija. Please, može neki pozitivan i optimističan komentar iz prve ruke?

Ovdje većina klinaca koristi velika kolica sve dok ih se ne riješe, relativno je malo djece u kišobran-kolicima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni jedino to što su lagana, na trećem sam katu bez lifta pa mi je nemoguće izaći sama u šetnju, a sad dolazi lijepo vrijeme i glupo mi je da smo cijelo jutro u kući.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni jedino to što su lagana, na trećem sam katu bez lifta pa mi je nemoguće izaći sama u šetnju, a sad dolazi lijepo vrijeme i glupo mi je da smo cijelo jutro u kući.
    Mi smo na prvom bez lifta, ali to su one stare zgrade s užasno visokim stropovima, pa je prvi kat fakat visoko.

Međutim, kolica parkiramo u haustoru, kao i drugi i sve pet. Ne možete se dogovoriti s drugim stanarima da ih ostavljate dolje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U samom haustoru nema prostora za ostaviti kolica, ljudi ih ostavljaju u predvorju šupa - ali meni je to malo gadljivo jer smo bome vidjeli i miševe u šupi. Da ne govorim da se krade, MM-u su nedavno ukrali bicikl iz šupe, a ukrali su nam i fikus benjamin kad smo ga stavili na stubište, par sati nakon što smo ga iznijeli.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, bed.

Stvarno šteta, jer bi vam inače to bilo odlično rješenje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi više ne koristimo kolica,negdje od 10 mjeseca

imali smo ta kišobran,ali ih je prerastao pa su mu se noge vukle po podu.........

i sad hoda-po dva sata u komadu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nejbolja (najlakša i najjednostavnija) kišobran kolica koja sam vidjela su GRACO Citysport 8)
    Možeš ih nositi na malom prstu, a sklapaš za tren jednom rukom, lagana su i uska i lijeeepa mogu se spustiti u poluležeći položaj!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni su kišobran kolica praktičnija zato jer su lagana, pa ih jednom rukom nosim bez problema, manja su nego ova standardna, pa ih ne moram gurati u gepek od auta, nego ih samo skupim i gurnem u auto pokraj sica, a to mi je bitno, jer non stop idemo nekud i već mi je dosadilo stalno raskrčivati gepek i naguravati ih unutra :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A ja sam čula kao od godinu dana, ne znam otkad ms. ivy i tridesetri voze djecu u tim kolicima.
    ja m. vozim u kisobran kolicima od nekih 8 mjeseci tj. odkad se sama pocela dizati na noge. sve ovisi o tome koliko je dijete cvrsto, kada se pocne samo posjedati, koliko je cvrsto itd.

Koliko sam skužila koštaju 500 kn[quote]

da, kostaju 500 kn, s manjim razlikama u cijeni od ducana do ducana. ima i jeftinijih kolica ali ja ih ne bi preporucila jer obicno imaju lose kotace i sl.

A koje su zapravo prednosti kišobran kolica pred običnima, osim težine?

ne znam za druge cure, ali mi smo se potpuno preporodili od kad imamo kisobran kolica (premda su nam i prva kolica bila jedna medju najlaksima i najprakticnijima, sklapanje jednom rukom i sl. - inglesina zippy.
    zivot s kisobran kolicima je jednostavno puno prakticniji u smislu te neke samostalnosti i mobilnosti!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sorry, ne znam sto mi se dogodilo sa quotanjem, nadam se da se kuzi sto sam napisala

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo caddy kupili prošlo ljeto jer andrej nije htio stalno biti u kolicima, a nositi njega već velikog i drugom rukom gurati teška c1... ajmemajko.

i bila su odlična za ljeto, lagana... na moru su uglavnom služila za transport rekvizita za plažu... vozili smo ih po svim podlogama i odlično se drže. i u gradu ih je lako podići na rinzol i sl.

sad po zimi koristimo "velika" kolica jer su zatvorenija i imaju vreću a caddy je stalno kod bake, njoj je ipak lakše s laganim kolicima.

btw kolica već dugo koristimo isključivo za jutarnji odlazak baki. inače kombinacija marama + ruke + trčkaranje.

mima, maclaren je fakat skup a čisto sumnjam da može biti laganiji od caddyja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma je, Maclaren je stvarno preskup. To sam ja mislila kupiti zapravo dok još nisam shvaćala što su kišobran kolica i kad se mogu koristiti - mislila sam da dijete odmah može u takva kolica. A ta posuđena koja sam imala nisu mi se činila nešto prelagana.

A gdje ima GRACO kolica?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da TL ima graco, nisam ziher

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle još nisam kupila kolica a sad mi je i sestrična nahvalila ta GRACO pa ih moram vidjeti, ima ih u TL. Neće me na kraju ta kolica baš jeftino doći
    Sad mi je muž srećom na putu pa kolica držim u autu tako da možemo u šetnju. Nije da sam vidjela Caddy, nije ih bilo u Mercatoru kad sam zvala.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Nejbolja (najlakša i najjednostavnija) kišobran kolica koja sam vidjela su GRACO Citysport 8)
    Možeš ih nositi na malom prstu, a sklapaš za tren jednom rukom, lagana su i uska i lijeeepa mogu se spustiti u poluležeći položaj!
    Gotovo su savršena ,jedina mana, kad si na moru i jače puhne vjetar a dijete nije u kolicima - trčiš za njima. Navlaka za kišu super, možeš ih nositi na ramenu.... 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E, ja u međuvremenu kupila PegPerego plico, isto su lagana, prednost nad ovima je što se može spustiti u ležeći položaj (moja je bebica još malena)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:shock: pa ja imam Plico i teška su mi ko sam vrag - možda sam ja ipak previše nejaka i za ta mala kolica. Uglavnom, nema nikakve šanse da ja nosim Leu u Plico kolicima.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Teška :? pa 7kg su teška! Nisi ti onda nosila kolica koja su obična željezarija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj se zezati da su teška 7 kila? Ja sam mislila 13! Pa onda mi niti nema smisla kupovati kolica od 6.5 kila, ako su ova teška 7. Nisam nosila nikakva druga kolica, istina. A ova definitivno ne mogu spustiti sa 3. kata i vratiti natrag sa djetetom unutra.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

novija kikova kisobran kolica od caddy su neka (kojima se sad ne mogu sjetiti imena) imaju :kosaru za namirnice, spustaju se u lezeci polozaj, kupola iznad glave, navlaku za kisu, navlaku za hladnije vrijeme, teska 5.5 kg, lako se sklapaju i stanu u vjerojatno svaki auto.
    eto sanja mog odgovora na tvoje pitanje.

kostaju 1000 kn ovdje :/ . u austriji 100 eura plus sto se vrati MwSt.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    novija kikova kisobran kolica od caddy su neka (kojima se sad ne mogu sjetiti imena) imaju :kosaru za namirnice, spustaju se u lezeci polozaj, kupola iznad glave, navlaku za kisu, navlaku za hladnije vrijeme, teska 5.5 kg, lako se sklapaju i stanu u vjerojatno svaki auto.
    Chicco Ponee XS

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cekana --> help! Kakva su ta GRACO citysport o kojima si pisala? Meni i sestrična jako hvali ta kolica, a ja sam danas gledala u TL takva kolica i ona se uopće ne sklapaju u kišobran nego u nekakav kickasti oblik :?
    Inače ima jedan model koji je stvarno dosta lagan, ali košta 1300 kn :/

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da se sva Gracova kolica sklapaju u kockasto oblik, zato se sklapaju jednom rukom 8)
    Ovdje imaš sličicu
    http://www.ciao.de/Graco_CitySport__1057612

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A meni sestrična tvrdi da su njena išla u kišobran

Kolica su stvarno dobra, a ta skupa su i jako lagana, ali ništa od toga jer ih ne mogu uprtiti na leđa. Isprobala sam i neke no name jeftinjake u TL i Baby Media shopu ali svakom sam našla neku manu. Chicco Cady su mi posljednja nada. Nisam još dospjela do Mercatora.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, kupila sam Caddy i platila ih 700 kn. O nekakvim sniženjima nema govora :/ , nego u Chicco dućanima uzimaju REZERVACIJE za ta kolica jer ih dobiju po par komada. Ne znam ima li ih gdje drugdje. Boje su imali samo crvenu i plavu pa smo uzeli crvena ne bi li ljudi prestali misliti da je Lea dečko

Jako sam zadovoljna sa njima, stvarno su lagana i nemam ih problema nositi po stepenicama, a i super mi je što vani pustim Leu da hoda a kolica lagano guram jednom rukom. Jedino što sa navikla na robusnija kolica pa mi se u ovima L. čini nekako nezaštićena, a i nemam gdje trpati stvari koje usput kupim. Vidjela sam u Ipercoopu nekakve mrežice za kolica pa ću si to nabaviti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo mrežicu kupili u tl-u a mislim da ih ima i u nami (baš nam treba nova).

ja sam htjela crvena ali nije bilo pa smo uzeli pješčana...

mima, kolica će ti biti skroz ok za ljeto. mi smo zimi koristili velika baš da mu bude toplije, imaju vreću, kupolu i tak.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, kupila sam Caddy i platila ih 700 kn. O nekakvim sniženjima nema govora :/ , nego u Chicco dućanima uzimaju REZERVACIJE za ta kolica jer ih dobiju po par komada. Ne znam ima li ih gdje drugdje.
    u djecjem svijetu (lantea) u dubravi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam imala tu mrežici, al sam previše trpala, pa mi se strgala za čas

sad fino razapnem onu veliku narančastu vrećicu iz ipercoopa i trpam unutra

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam sa chicco caddy napravila nesto jaaako prakticno pa tko ima iskustva u sivanju (ili nekoga da mu to napravi) nek izvoli.
    dakle uz caddy se dobije ona duguljasta torba-futrola za spakirati kolica kad ides na put. ja sam domah zakljucila da mi to nikad nece trebati pa sam tu torbu skratila i prepravila tako da sam dobila torbu koja se sa dvije strane cickom pricvrsti za rucke i visi na pozadini kolica. u nju stane kabanica za kolica, lagana dekica, pelene i sl. a na torbu sam jos nasila praktican dzep tako da imam za vodicu i ostalo pri ruci. ne mozgu uopce zamisliti kolica bez toga...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi imamo JANE ROCKET (kupili u ADAXu, Maksimirska) i super smo zadovoljni s njima.
    cca 5-6kg, sklopiva. ja nosam cudoviste u njima na 2 kat bez pol frke. cijena 660kn za gotovinu (oko 750kn na 3 ceka).
    dobijes kabanicu za njih, mogu se spustiti u polulezeci polozaj tak da mirno spava u njima i imaju krovic (to ima je jedina mana, ali koliko sam skuzila gotovo sva kisobran kolica imaju krovic- onak ravni a ne zaobljeno kao klasicna kolikca)
    Borni su ta draza jer iz njih moze sam izaci i sjesti dok u velika GRACO ne moze

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

saška, probala sam i ta Jane i OK su ali malo preteška za ono što je meni trebalo

Ja sam si inače kupila mrežicu i sad bjesomučno trpam u nju stvari pa su kolica sve teža i teža

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pazi da se ne prevrnu kad izvadiš leu. nama se desilo par puta.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •