Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Gdje na Jurjevo?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Gdje na Jurjevo?

Mi slavimo Jurjevo i rado bismo na misu i proštenje i još neku manifestaciju koja ide uz to, ali ne znamo gdje nam se isplati, i gdje je ajmo reć praktično (ipak su djeca mala). Znam da u okolici Zagreba ima puno župa sv. Jurja, ali trenutno se ne možemo dosjetiti gdje su i koje su i kako je tamo.
    Pa ako je po vašim mjestima ta fešta - javite!
    Hvala!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U Lukavec, gdje drugdje? Krijes im je impresivan, a i prije krijesa su zbivanja. Prijepodne imaju ocjenjivanje konja, kroz dan su kojekakvi KUD-ovi, pa pucnjava s kuburama, pa postrojavanje ekipe u odorama i kad se smrkne krijes. Visina ogrjeva za krijes je tipično oko 5m pa si samo zamisli kako izgleda kad ga zapale.

Jedini minus je "lunić" kojeg tamo puste da im svojim decibelima kvari zabavu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nigdje nema info za ovu godinu... kad, gdje, od koliko sati?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema info niti jednu godinu. Dođeš i čudiš se.
    Uostalom, daj za DZ probaj ustanoviti satnicu bilo kojeg zbivanja IGDJE u 'Rvata! Možda ćeš naći za festival bajke u Ogulinu, a za sve ostalo eventualno nađeš vrijeme početka. Program, trajanje i uzrast ... misterija.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Gdje da dođem u Lukavec? Kad otrpilike - prije mise, na misu, kad je misa, koji dan - nedjelja? Subota? Ponedjeljak - kad je glavna fešta? Kuku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U kalendaru zbivanja kaže 29.4 (!?) Morat ću provjeriti jer Jurjevo je 23.4 u ponedjeljak ... čudno ... računao sam s ovom nedjeljom.
    Uglavnom bude nedjeljom. Ujutro konji, piceki i raceki, u podne ništa osim obilaska dvorca (treba ti cca 20 minuta), a zaistač program tek negdje nakon 16h. Lani su pripustili i štandove sa srednjovijekovnom robom pa su klinci imali što žicat. Krijes s prvim mračkom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako naći? Ako nemaš GPS, a zapravo ti ne treba, odvezeš se u Lukavec i negdje u centru () je križanje i tamo skreneš lijevo, potom opet lijevo na prvom ili drugom križanju, svejedno. U neko doba skužiš masu parkiranih auta i vrebaš mjesto. Zatim pratiš kretanje ljudi i eto te pred dvorcem.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

na ulazu u V. Goricu je plakat, piše 29.4. baš gledam po netu, nigdje ništa, kako žalosno. na stranicama V. Gorice i turističke zajednice nema ni najave. inače mi smo bili nekoliko puta i svidjelo nam se. malo gledaš KUD-ove, pa konje, bila je i radionica za djecu, spajali su razbijene glinene tanjuriće i bojali ih

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koincidira sa zbivanjima "noći knjiga", a to ne propuštam.
    Zapravo je fora da idu od jednog mjesta do drugog i vjerojatno će biti prilično tradicionalno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala na informacijama! Jel to Lukavec? Umjesto Lukavca? Ili je to ista manifestacija u drugom selu? Prosvijetlite me!

Imam i pitanje - jer moram koordinirati tko kad dolazi, ide, tko ima poslove, obveze... - jel bude gužva za parking? Koliko ranije se treeba doći?Da li zatvore promet u širokom luku?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo 23. na samo Jurjevo ti je u Mlaki itd. i nemam najblaže koliko je posjećeno. U Lukavcu bude gužva, ali parkinga ćeš sigurno naći, iako možda ne baš najbliže dvorcu. Računaj s par minuta pješačenja i "mama nosi me!"
    Nastoj klincima omogućiti da ipak vide krijes jer je stvarno jedinstven.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •