Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: ne moze da predahne

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno ne moze da predahne

Zdravo svima.moja curica vec dvije noci zaredom po nekoliko minuta pokusava da uspjesno zijevne,tj.uzme puni uzdah dok zijeva ali neuspjesno. to se desilo nekoliko puta prije i vodila sam je doktoru a oni nista ozbiljno ne dozivljavaju.inace imq sum na srcu prvog stepena. Sta je uzrok ovog neuspjesnog zijevanja i ima li iko iskustva???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uopće ne kužim kako to nuspješno zjeva. Da li ne može udahnuti zrak , pa pokušava? Ili misliš da ima problema sa čeljusti pa zjeva zbog toga (da li škripi zubima noću)? Šum na srcu je fiziološki ili ima i neki problem sa srcem?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ona pocne sa zijevanjem i one sekunde kad zijevanje dostigne vrhunac-puna pluca zraka(ona kaze da ne moze preklopit dah)ona ne moze da predahne,da napuni pluca zrakom do kraja. Ne znam da li ima problema sa celjusti ali zna nekad da skripi zubima. jest joj i nos malo ispunjen sa suhim balama koje su negdje daleko i duboko.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sum je fizioloski i kazu da je zbog anemije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da li kašlje? ako ima osjećaj da ne može doći do zraka možda je astma? Fiziološki šum zbog amemije, nisam čula za tako nešto, ali pretpostavljam da ju je pogledao kardiolog. Da li je bila kod alergologa ?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod kardiologa nismo bili jer nas nije htio primiti jer nije dala uraditi ekg. Jedino mozda alergija ali ovo se desilo u svim godisnjim dobima i nije alergicna. Svi pedijatri,pa cak i moj kardiolog mi je rekao:aha cim je sum pevog stepena vjerovatno je zbog manje anemije...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Učestalo zijevanje je jedan oblik hiperventilacije. Hiperventilacija nastaje vrlo često zbog nedostatka kisika u organizmu. Može biti zbog anemije, ali ja bih na tvom mjestu isključila kardiološki dio prvo, zbog tog šuma na srcu (da li su joj ikada radili saturaciju , tj . mjerili perifernu opskrbu kisikom?).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to se dešavalo i meni i mom J. i nemojte me sad plašiti s tim srcem. užasno je neugodno i frustrirajuće. mislim da je na nekoj psihičkoj bazi, ono kad počneš, ne možeš stati, stalno oćeš zijevati, a ne možeš do kraja. J se znao rasplakati od muke. to mu se desilo možda dva-tri puta u životu, a meni je bilo perioda kad mi se češće dešavalo, onda opet ništa, i tako.
    nisam se nekako radi toga brinula. do sad.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    to se dešavalo i meni i mom J. i nemojte me sad plašiti s tim srcem. užasno je neugodno i frustrirajuće. mislim da je na nekoj psihičkoj bazi, ono kad počneš, ne možeš stati, stalno oćeš zijevati, a ne možeš do kraja. J se znao rasplakati od muke. to mu se desilo možda dva-tri puta u životu, a meni je bilo perioda kad mi se češće dešavalo, onda opet ništa, i tako.
    nisam se nekako radi toga brinula. do sad.
    Može biti i psihički (nešto kao napadaji panike zbog stresa), ali obzirom da je rijeć o dijetetu, sa neistraženim šumom na srcu- ja bih to prvo kardiologa obavila.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tako je krenula i moja sestra - neuspjesno zijevanje je bilo jedan od simptoma (no ne u djecjoj dobi, vec debelo iza dvadesete). Na kraju je, uz silne alergije i svastanesto, jedna od presuda bila i problemcic s mitralnim zalistkom. Prvo su sumnjali na rupicu na srcu koja se nije zatvorila, no kad su provjeravali zaboravilasamcime (kao gastroskopija, a zapravo idu u pluca i kamerom gledaju srce), otkrili su greskicu na zalistku. Inace ima i sum na srcu, koji se pojavio nakon preboljene mononukleoze negdje u ranoj osnovnoj skoli.

Sve u svemu, nista strasno, iako se dobro isprepadala u pocetku. Moze normalno zivjeti s tim (sto se zijevanja tice, sad kad zna sto je i kako je, u principu joj se puno rjedje i dogadja, ako uopce), samo joj je zabranjen profesionalni sport, sto i nije neki bed. Preporucena terapija je let avionom i opcenito vise nadmorske visine.

Hodogram je ukljucivao opcu praksu, pulmologa, kardiologa, a bogami i neurologa (dolazilo je i do gadnih glavobolja, no ni toga vise nema).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme majko.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se toga nauživala u pubertetskim godinama, a na kraju mi je isto proneđena mana na mitralnom zalistku. Rečeno mi je da po toj mani mogu živjet kako hoću i radit što hoću. Kod mene nije baš zijevanje, nego potreba da udahneš punim plućima, što ne uspijevaš realizirati. Tad bih znala cijele večeri provodit pokušavajući duboko udahnut, dok me na kraju ne bi počelo probadat negdje u prsnom košu (mišići, vjerojatno). Naravno sad me opet hvata, dok ovo pišem. Ne znam počne li na nekoj psihičkoj bazi, ali znam da se na psihičkoj bazi razmaše, jer ako se pustiš, izludi te to pokušavanje.
    Tada je kardiolog rekao da u principu, kad se dođe s nekim problemima s disanjem, oni znaju da nije ništa opasno. Ovo uzmite s rezervom, ipak je to bilo pre dvadesetak godina.
    Odavno sam se s tim prestala mučiti, rekla bih da je prošlo sa sazrijevanjem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, sad sam se sjetila, nije bol bila baš u prsnom košu, nego pod ključnom kosti. Pitajte me kako sam se sjetila, lol.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno sad me opet hvata, dok ovo pišem. Ne znam počne li na nekoj psihičkoj bazi, ali znam da se na psihičkoj bazi razmaše, jer ako se pustiš, izludi te to pokušavanje.
    .
    x
    i već sat vremena traje.
    a nije me uvatilo biće ima par godina.

Da, sad sam se sjetila, nije bol bila baš u prsnom košu, nego pod ključnom kosti. Pitajte me kako sam se sjetila, lol.

hvala ti, hvala ti, vertex, na ovom postu
    zahvaljuje ti i moj šef jer bi do kraja radnog dana, da ovo nisi napisala samo - zijevala.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme i ja se totalno prepoznajem :/
    isto mi se to događa, nekad uspijem do kraja udahnut tako da podignem obje ruke. Nitko mi nikad nije spomenuo neku srčanu manu (doduše, nikom nikad ovo i nisam spomenula )

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i tebi angie hvala

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde, bar smo dobra ekipa :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ekipa s manom na mitralnom zalisku

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

I ja spadam među vas (?!) Meni se stanje dobrano poboljšalo kad sam odselila iz Zagreba - valjda mi tu na selu ima više kisika, pa mi se nedostatak zraka manje događa. Ali da je bed, stvarno je. Pogotovo mi krene u zagušljivim prostorijama, na faksu sam u nekim učionicama cijelo vrijeme zijevala (tko zna kaj si je profesor mislio... ). No sad barem znam kaj bi bilo - još ljepše da nema lijeka... Ma super.
    A ja jesam spominjala taj problem na sistematskim, nitko me nije uzimao za ozbiljno - više specijalista razne vrste...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Sve u svemu, nista strasno, iako se dobro isprepadala u pocetku. Moze normalno zivjeti s tim (sto se zijevanja tice, sad kad zna sto je i kako je, u principu joj se puno rjedje i dogadja, ako uopce), samo joj je zabranjen profesionalni sport, sto i nije neki bed. Preporucena terapija je let avionom i opcenito vise nadmorske visine.
    možda je i pozitivno kaj si prek bare, pa ak hoće videt nećaka morat će letjet

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

upisujem se u klub!

meni se to događalo jako često kao djetetu, sad već jako rijetko
    nikad nikakve obrade nisam prolazila

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni se to događalo kad bih bila jako anemična. Kad bi se krvna slika popravila, "neuspjašno zijevanje" bi prestalo, i ponovo se vratilo kad bi mi opet palo željezo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Koliko je to trajalo? da li si mogla uhvatiti sta je okidac tog zijevanja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nekako se to cesce desava u posljednje vrijeme, tacnije zadnja dva tri dana stalno: pred spavanje,poslije spavanja, kad je umorna...i danas kad je ustala dugo su joj ruke bile hladne-ali da ne panicim moguce je od hladnoce...problem je cekati na kardiologa i pregled...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •