Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ne curi nos, ali dok diše čuje se hroptanje

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Ne curi nos, ali dok diše čuje se hroptanje

Dakle, kao što naslov kaže,
    malac ima 3,5 godine i njemu nos nikada ne curi, nego se izgleda sluz slijeva u grlo.

Evo sada je pored mene i točno čujem dok diše kako "hropče".
    Kada mu kažem da puhne nos ne ide ništa.

Da li mogu nešto napraviti, kako tu sluz izbaciti van?

Naime, u zadnjih mjesec i pol prošao je jednu jaku upalu srednjeg uha i upalu uha i bojim
    se da mu se ponovo nešto ne zakomplicira, jer očito ta sluz ide negdje, a sve mi se čini i da će kod njega završiti u uhu.

Na zaraznoj su nam sugerirali kapi za nos, ali njemu nos nije zaštopan.

Help!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mozda da mu stavis kapi od sljeza u nos, a sto se tice hroptanja ipak odvedi doktoru. mozda ce mu dati nesto za iskasljavanje. ako mozes naci i caj od zove...ja svojoj odmah ukljucim i sve bude ok.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako imate inhalator, inhaliraj sa fiziološkom.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inhalator nemam. Možete mi preporučiti neki?

Čaj od zove, nisam čula za njega, evo malo sam googlala, znači to su cvijetovi bazge?
    Da li ga kupuješ ili to imaš u domaćoj radinosti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, kao što naslov kaže,
    malac ima 3,5 godine i njemu nos nikada ne curi, nego se izgleda sluz slijeva u grlo.

Evo sada je pored mene i točno čujem dok diše kako "hropče".
    Kada mu kažem da puhne nos ne ide ništa.

Da li mogu nešto napraviti, kako tu sluz izbaciti van?

Naime, u zadnjih mjesec i pol prošao je jednu jaku upalu srednjeg uha i upalu uha i bojim
    se da mu se ponovo nešto ne zakomplicira, jer očito ta sluz ide negdje, a sve mi se čini i da će kod njega završiti u uhu.

Na zaraznoj su nam sugerirali kapi za nos, ali njemu nos nije zaštopan.

Help!
    Moj sin je tako disao sve dok mu nisu izvadili mandule.
    Kod njega je bila posrijedi hipertrofija, i trećeg krajnika i ostalih, zbog čega je stalno hroptao i disao na usta.
    Nakon operacije, prehlade i simptomi su se prorijedili. Ali i dalje, kad je imalo prehlađen, "hropće", često bez ikakvih drugih simptoma (curenja nosa ili sl.). Sve mu se slijeva u grlo, pa onda još i kašljuca.
    Par puta je takva "prehlada" završila na uhu, par puta na bronhijima. Na sreću, nije često prehlađen, pa ni te bolesti nisu česta pojava.
    Mislim da je kod njega uzrok svemu anatomski, jer je još na prvom pregledu otorinac ustanovio da ima devijaciju nosnog septuma. Samo, čini mi se da je to dosta česta "dijagnoza".
    Inhaliranje fiziološkom ponekad pomaže, a ponekad ne. Nismo našli konačno rješenje. Čak mi je draže kad mu curi nos, jer onda bar može ispuhati to što ga smeta.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja bih jaaaako voljela da mu curi nos i da je šmrkav.

Inače on uvijek lagano hrče, dosta diše kroz usta i zapravo jedino kada je skroz mirno i nečujno disao, da sam ga maltene išla provjeravati je bilo sada prije 3 tjedna dok je bio na antibiotiku.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

to hroptanje se i mojima zna desiti...onda se zapravo upala nalazi u ždrijelu između nosne i usne šupljine i nema šanse da to klinci izbace kad ja jedva ispušem

definitnivno preporučujem inhalator! mi ga korisitimo i stvano pomaže!
    inaće imamo neki slovenski od Medikoel-a Me100, ali odi u apoteku pa se raspitaj za nekakav...mislim da su cijene od 300-500 kn
    neke cure su hvalile i slane sobe pa da možda probaš i to?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je li i inače hropće ili samo sad. Moja je hroptala dok nisu izvadili srednju mandulu. Ako je samo sad, možda da probaš ovaj trik kojima tretraju respirativce u infektu na Srebrenjaku - položiš dijete preko koljena, glavicom malo prema dolje, i lupkaš mu po leđima da se ta sluz lakše odvoji i iskašlje?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo sada hropće.
    I meni se čini da je tu sluz nemoguće ispuhati, da je baš negdje duboko unutra.

Što se tiče lupkanja to nažalost nema šanse da bi on bio miran na meni i da ga ja lupkam, naime on je jedan vrlo živahan trogodišnjak.

Inhalator mi se čini ok, ali isto tako se pitam kako njega pridobiti da bude miran i da se ne boji, jer je jako velika kukavica za bilo kakve intervencije bilo čime.

Jedino kada mu nos procuri i je kada se rasplače, evo jučer je imao tulionu i baš mu je fino procurilo, čisto i prozirno. Iako mi to čisto i prozirno ništa ne znači,jer je sa takvim čistim i prozirnim šmrkljima imao upalu srednjeg uha i početnu upalu pluća (streptokok-pneumokok).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inhalator mi se čini ok, ali isto tako se pitam kako njega pridobiti da bude miran i da se ne boji, jer je jako velika kukavica za bilo kakve intervencije bilo čime.
    Pa crtićima, kako drugačije

(moj sin je prve 4 godine života crtiće gledao isključivo u kombinaciji s nekim "medicinskim" tretmanom - ili je pritom morao inhalirati, ili smo vježbali stopala )

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...Inhalator mi se čini ok, ali isto tako se pitam kako njega pridobiti da bude miran i da se ne boji, jer je jako velika kukavica za bilo kakve intervencije bilo čime...
    a gle, daš mu da radi nešto što inaće ne smije...nije baš pedagoški, ali pomaže
    moje malo čudo se u to vrijeme inhaliranja igra sa daljinskim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •