evo sad plačem i ja![]()
Plačem i ja. Joj..Pepita, jedno pitanje, bebica je bila na suvozačkom, kako je air bag reagirao ili ga uopće nema u tom autu? Bogu dragom hvala da ste dobro. Gledam slike i ne mogu doći k sebi..
draga Pepita, sam Bog vas je čuvao, dobri Bog, hvala Mu što vas je i sačuvao.![]()
Pa air bag mora biti ISKLJUČEN kada je AS postavljena na prednjem sjedalu. Tako da je isključen pa se nije ni upalio.
Nije postavljena bez razloga.
Kada se N. rodila nije mi palo na pamet obje cure staviti izad i tokom vožnje misliti da li je sve ok, da li joj je starija nešto dala, nedaj Bože štipnula je i sl.
Nije takvo razmišljanje nerealno, odvajanjem njih dvije mogla sam se potpuno usredotočiti na vožnju. Kad bi N. plakala znala sam da nije ništa ozbiljno, jer sam je imala na oku pored sebe.
Da su njih dvije bile zajedno izad morala bi tokom vožnje paziti na njih dvije, a što nikako nije pametno dok vozim.
Pepita, kopirala sam tvoju priču kao pouku svim roditeljima koji samtraju da je kupnja autosjedalice bacanje novaca....
Još jedna dobra strana ove neserće je, besplatno testiranje Romer autosjedalica na crash testu
Romer baby safe i Romer king plus! Provjereno!![]()
I ja sam učinila isto.Pepita, kopirala sam tvoju priču kao pouku svim roditeljima koji samtraju da je kupnja autosjedalice bacanje novaca....
pepita drago mi je da je sve dobro prošlo![]()
ajme draga moja naježila sam se na priču! uf što reći osim hvala Bogu dragom da je tako završilo! ajme kad čovjek samo pomisli kako je moglo biti!grozno!
ljubi svoje dvije princeze! a tebi hrabrice moja šaljem veeeeelike puse![]()
Pepita sretan rodendan tebi i tvojim curama. Ovo ti je kao da si ih opet rodila. Zahvaljujuci tvojoj odgovornosti i koristenju AS spasila si im zivote. I sigurna sam da ce vasa prica spasiti jos mnogo zivota, samo nek ju procita sto vise ljudi. Vjerujem da si se puno informirala o koristenju AS ito upravo tu na Rodinom forumu.
Ja sam ponosna sto sam rodina savjetnica za autosjedalice i pozivam sve koje imate volje da se aktivirate i doprinesete povecanju svjesnosti o vaznosti koristenja AS. Da u Rodi ima vise volontera koji bi prosli edukaciju za savjetnike za AS - onda bi u svakom gradicu lijepe nase bili organizirani AS pregledi. Onda bi sigurno bilo vise prica kao ovih, sa sretnim ishodom, nego onih gdje su bebe bile u maminom narucju, djeca izmedju sjedala ili nepravilno vezana pa prođu tragicno.
Pepita hvala sto si podjelila ovu pricu, zagrli djevojcice i nastavi biti hrabara mama!
Cure moje drage, često se ne slažemo po topicima, raspravljamo, itd. ali ne zaboravimo, sve smo mi tople, osjećajne i odgovorne RODE, iako nismo sve članovi udruge.
Ponosim se vama i naravno, da nije ovog foruma, ove udruge, tko zna...
S2000 oprosti na letu - postoji li neki link gdje se možemo više informirati?Ja sam ponosna sto sam rodina savjetnica za autosjedalice i pozivam sve koje imate volje da se aktivirate i doprinesete povecanju svjesnosti o vaznosti koristenja AS. Da u Rodi ima vise volontera koji bi prosli edukaciju za savjetnike za AS - onda bi u svakom gradicu lijepe nase bili organizirani AS pregledi. Onda bi sigurno bilo vise prica kao ovih, sa sretnim ishodom, nego onih gdje su bebe bile u maminom narucju, djeca izmedju sjedala ili nepravilno vezana pa prođu tragicno.
http://www.roda.hr/article/readlink/2579
ako se zelis informirati o tome kako postati savjetnica za AS najbolje da pises na rodin mail![]()
Silno mi je drago što ova priča ima sretan kraj Pepita...i to zahvaljujući tvojoj brizi i odgovornosti
No, na nesreću još uvijek se preveliki broj djece vozi poput kakvih vreća krumpira i stoga bi upravo ovakve priče trebale osvijestiti nužnost autosjedalica...
Cure mi smo stvarno super, meni baš i nije jasno kako sam to tako "olako" ostavila iza sebe, kao da se ništa nije desilo.
L. me iznenađuje, prvo sam mislila da je šok, ali ipak mislim da ona to nije proživjela toliko traumatično...valjda...
Možda iz razloga što ne zna koje su posljedice toga mogle biti i nije se udarila.
Jučer je dirala tatin žilet koji je on ostavio gdje nije trebao i porezala se, naravno krv.
Kaže mi posli da se ljepše okrenut s autom nego vidit krv.
Mislim da se sve dobro završilo definitivno u svakom pogledu.
Drago mi je da sam priču već napisala da ne moram sad, jer baš nemam volje o tome više pričati i razmišljati.
Mislim da mogu zatvorit ovaj topic))))))
Hvala vam drage moje od sveg srca, a gdje sam ja uvijek nalazila najiskreniju podršku nego tu!
Pepita, draga, tek sada ovo čitam!
Hvala Bogu pa je sve ok!
Mislim da ću linkati ovo gdje god stignem!
Plačem na poslu dok ovo čitam. Na žalost, plačem jer sam i sama doživjela nešto slično, ovaj put MM sa moje dvoje starije djece. I na žalost, jer je MM dopustio sinu koji je tada imao 7 godina, da se odveže, da bi mogao da se igra sa nekim čovječuljcima otraga. I tada se desilo to, kamion koji udara u nešto, iMM koji ide pod kamion. Javljaju mi da je sin u bolnici, javljaju majci da joj je dijete razbilo glavu, da krvari i da su ga hitnom prebacili negdje. MM apsolutno priča nesuvislo na mobitel, i ja tada sa mojim divnim prijateljima, idem da vidim šta se desilo. Na sreću, ništa. Ako možeš nazvati 10 velikih šavova nasred malog lijepog čela ništa, onda ću ja reći ništa. Jer moj je sin bio tu, njegovo srcašce je bilo tako isprepadano, ali je bilo tu, sa svojom majkom, sa ssvojim sekama, sa mamo i tatom. I ista potreba da danima svi skupa spavamo na krevetu, i svima da pričamo kako djeca i svi ostali se trebaju vezati, jer je to spas. Pogotovo kada od 4 saputnika, samo je jedan bio odvezan, i umalo poginuo. Moj mali dječak. MM mi je skoro ispričao da je naš sin bukvalno letio po autu, tako su ti udari silni.
Molim vas, vežite djecu.
eris,, hvala Bogu pa je i tvoj dječačić dobro prošao
zapravo se osjećam jako licemjerno kada linkam ovakve događaje, kada govorim o važnosti AS jer se i sama nekada dovedem u situaciju da se vozimo u autu u kojem nema AS
naime, mi nemamo auto, a AS, i to Cybex imamo u dedinom autu u kojem se najčešće vozimo
no, barem jednom u dva mjeseca nas moj brat negdje odveze i sl.
tada se grozno osjećam, cijelu vožnju imam grč u želucu, čvrsto ju stišćem iako znam da se nešto dogodi da bi bila poput zračnog jastuka
što radite u takvim situacijama, odbijate li se voziti ili ne idete kod ljudi koji nemaju AS pa vas mogu odvesti kući ili idete busom (mi se inače po gradu vozimo busom i biciklom)?
glupo mi je gnjaviti dedu svaki puta kada idemo kod mojih, već nas vozi pa mi je bed tražiti i da dođe po nas
SikaPika, ja u takvim situacijama stavim neki jastuk ili deku ispod djeteta da ga podignem i zavezem ga. Mislim takva situacija se dogodila svega dvaput, zadnji put jucer kad sam izvadila AS jer mi je trebalo mjesta, otisla po dijete u vrtic i tek kad smo dosli do auta shvatila da sam zaboravila vratit AS. Do kuce imam 3 min autom al sam vozila polaaakooo...uzasno mi je bilo...
Pepita, po mom iskustvu, imat ces jos jedno vrijeme strah od voznje, vjerovatno ces i ko suvozac "kocit". Barem sam ja dobrih godinu dana nakon sudara tako. I cim netko izlazi iz sporedne ulice ja pustam gas i spremna sam za kocenje u strahu da mi opet presjece put. Srecom, covjek koji je uzrokovao moj sudar je naucio lekciju, srecem ga cesto jer zivimo blizu i sad svaki put stoji na raskrizju i dooobro pogleda dal moze izac na glavnu ili ne, bas se vidi koliko je puno oprezniji sad.
Pepita čula sam što ti se desilo kad sam bila u ZG ovaj vikend... ajme prvi pomisao mi je bio na tvoje curke i tako, tako mi je neizmjerno drago da ste sve tri dobro. Lijem suze dok čitam priču, si ju podjelila sa nama, bome ću i ja (koja inaće pazi) još više paziti.
:srce:
Nemam straha, vozim...
Ne mislim na to, kad vidim djecu daju mi dovoljan razlog da sve zaboravim.
Mislim da je ona mislila da stavi jastuk da glumi booster i onda dijete veze pojasom auta.
Medjutim ako je dijete premalo za booster onda to i nije neko rjesenje.
SikaPika, Maša je još premala za to.
To vrijedi za šestogodišnjake, koji su dovoljno teški, ali im nedostaje visine.
Onda se može podmetnuti nešto ispod guze, samo da pojas ne prelazi preko vrata, nego da ide ispravnom putanjon - preko ključne kosti.
Vrijedi, dakle, SAMO za djecu koja se voze u busteru, odnosno, vežu se pojasom automobila.
Pepita, drago mi je što se tako osjećaš, iako strahujem da je to prva reakcija, srećna si jer je u stvari sve super. Meni je strašna tuga, i osjećaj šta "je moglo biti" došao tek kasnije , i to u trenucima kada odmaram, a djeca mi se igraju, ili kada se vozimo i pjevamo u autu, ili ako gledam film o nekoj tragediji u kojoj učestvuje dijete, ili kad pročitam nešto ovako kao što si ti proživjela. Sada sam puno, puno opreznija, i uvela sam neka dodatna pravila u vožnji: nema svađe dok se vozimo, nikakvog odvizivanja velikih ni pod razno, svi mogući oštri predmeti idu u prtljažnik, i sve što smeta, nema grickanja, sladoleda niti lizalica. Kada stanem niko ne izlazi dok ja ne izađem i otvorim vrata, i kada izađu redaju se jedno uz drugoga tik uz auto tako da prvo izađe najstarija pa uzme za ruku srednjeg, a onda ja uzmem malu, i tek onda idemo po stvari.
Nadam se da niko ovo neće doživjeti, i znam da je užasno bilo, ljubi djecu svoju stalno.
Ajoj Pepita, hvala Bogu da je sve ok, uf, zgrozila sam se a tu cestu nikako ne volim, kad god idemo u Split
Koji crni humor, danas sam se nasmijala na račun nesreće.
Idem danas opet tom cestom i s nadvožnjaka dolazi onaj ogromniiiiiii kamion s puno kola, kako li se već zove...
Mislim se ja, e nećeš pokraj mene, a niti ja tebi u "mrtvi kut"![]()
S200, Apri, hvala, sad sam skužila.
Da, premala je. Nema ni 3 godine, možda 13 kg i oko 93 cm.
Evo, u nedjelju idemo s frendovima u drugi grad, uzet ćemo AS i staviti kod njih u auto.
Za sve druge prilike ću nastojati voziti je ili s dedom ili busom. No, mogla bih slagati kad bih rekla da neće još uvijek biti prilika u kojima će se voziti u mom krilu. Znam da vam zvučim i da jesam neodgovorna... i tu nema ali.