Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pola torte za pola rođendana - koja torta?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Pola torte za pola rođendana - koja torta?

U nedjelju slavimo pola rođendana, pa sam odlučila napraviti pola torte.

Zamislila sam u velikom kalupu ispeći biskvit prema količinama za normalni kalup, pa prerezati horzontalno i dobiti dvije umjesto tri kore... pa onda prerezati na pola vertikalno, da dobijem četiri polovice kruga.
    Te četiri polovice bi slagala u visinu da dobijem pola torte. (Valjda sam dobro objasnila. )

I gledam svoje recepte za torte, ni jedna ne bi to izdržala... pa molim za provjereni recept za tortu koja bi se mogla tako graditi. Dakle, samo biskvit i čvrsta krema... bez voća i pjenastih krema koje se hlade u kalupu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sacherica? ja je bas ne volim, ali djeluje izdrzljivo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ganache (vrhnje+čokolada), ali dobro ohlađeni pa smiksani, kao šlag. Dobro se maže na biskvit i zadržava formu. Na pola litre vrhnja za šlag može 20 dag čokolade.
    I kreme na bazi zumanaca kuhanih na pari s šećerom pa pomiješanih s miksanim maslacem, ali to ne znam iz glave.
    I one na bazi kuhano mlijeko i brašno, pa umiješani maslac.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jaffa,ukusna,stabilna,sočna,a tvrda

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ova jaffa zvuči mljac, ali previše je to posla za mene u ovom trenutku. Možda za 5. rođendan.
    Saherica... hm, jednom mi nije uspijela.. rađe ne. :/

Ganache mi se čini jednostavnije... ja radim jednu tortu na sličan način, vrhnje i čokolada, ali bez miksanja, mora se stvrdnuti u kalupu... Vertex, to je provjereno? A da dodam još banane na tanke tanke šnite, bi izdržalo?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam isto planirala polovicu torte, ali nisam to sprovlela u djelo.
    Nije toliko fora, ali mozes imati okruglu tortu i svjecice s brojkama 0 i 5. I nesto sto ce glumiti decimalnu tocku.
    Moja najjednostavnija torta je biskvit + (svjezi sir + slag + secer) -> kad smo vec kod matematike

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Iako na slici možda ne djeluje toliko privlačno-predobra je i izdržljiva. Ja ju obavezno radim kad oblačim tortu u fondan (ticino).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Smajlich, na koju misliš? Nisam nikad radila s ticinom... je li komplicirano? Znam ima tema o tome ne da mi se čitati, samo reci je li teško ili ne.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj oprosti, evo link http://www.coolinarika.com/recept/torta-ferrero-rocher/. Ma ja samo spominjem ticino, jer on u principu ide na čvrstu tortu, a ova je dovoljno čvrsta. Nije komplicirano, ali treba imat živaca.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 19.04.2012. at 22:39

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možeš ti nju ukrasit sa šlagom ili samo ferrero rocher kuglicama ili čim god, sigurna sam da će biti dobro šta god odlučila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uuuuuuu... 400g nutelle? Nisam ju toliko pojela u zdanjih 10 godina.
    Zvuči opako!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mojca, ja sam radila s navedenim omjerom, s čokoladom za kuhanje. Otopila zajedno na laganoj vatri (isto kao da radiš za prelijevanje), prelila u dublju zdjelu i ohladila (preko noći u frižideru - nije nužno preko noći, ali treba biti dobro ohlađeno). Miksala sam na najjače, prvo se smekša i postane tekuće, onda se smiksa skoro kao šlag, dosta poveća volumen. Lako se maže i postojano je, i drugačiji je dojam od prelivene kreme, meni za tortu još bolji.. To sam radila jer sam čitala da se ganache može miksati, i stvarno može. Ja sam kombinirala s kakao biskvitom natopljenim narančom i nestala je torta u prvom potezu. Aha, da ne zaboravim, ja sam radila od litre vrhnja, bilo je previše. Ostala je četvrtina. Ta četvrtina je i sljedeći dan u frižideru bila jednako postojana, smazali smo je onako samu žličicom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Uuuuuuu... 400g nutelle? Nisam ju toliko pojela u zdanjih 10 godina.
    Zvuči opako!
    Da, slažem se da je torta mehanički ok za ovu svrhu, ali iz naše kuće je prognana... zbog količine nutele (moj mlađi ne podnosi, a ni za nas ostale to nije ok).

Da nije uputa "bez voća" ja bih predložila običnu švarcvaldicu, to bi se sigurno moglo složiti. Uostalom, ista je stvar složiti pol torte ili cijelu... Zato je švarcvaldica pogodna jer višnje drže šlag pa se ne može "spljeskati".

I reform torta (ali od lješnjaka) nije loša, ali je masna i teška, to mi nije torta za djecu.

Još jedna ideja je kinder pingui torta. Kolega je lani donio svoju vjenčanu tortu - bila je rađena s ovom bazom, čvrsta ali ne suha i prekrasno ukrašena.

Zaboravih link: http://www.coolinarika.com/recept/kinder-pinguinic/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.04.2012. at 10:09

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ama staviš bilo koji namaz od lješnjaka, ja npr. stavim onaj iz lidla koji košta nešto manje od 9kn, a 400gr.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Peterlin, jako fino izgleda torta iz linka... ali, prezahtjevna mi je u ovom trenutku.

Mislim da cu napraviti biskvit od oraha od jedne starinske torte koju relativno često radim, pa domaću marmeladu od naranče i ganache. I neki od kolaca s topica o brzinskim kolacima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •