oduvijek sam bila misljenja da se ne treba mijesati u djecija prijateljstva jer je to dio odrastanja i svi smo mi to prosli. ali zadnjih dana ne mogu gledati svoju curku (9 god.) kako pati. naime od vrtica je najbolja s tom curicom i puno su zajedno bile i spavale jedna kod drugih i znamo se i mi roditelji, blizu stanuje. ali eto zadnjih mjeseci se vide velike promjene na toj curici. pretpostavljam da sve dolazi iz toga sto su joj se roditelji rastali.
prvo je pocela iskoristavati moju curu za neke sitnice tipa donesi mi jaknu iz parkica doma jer sam ju zaboravila, a ti si brza i bliza parkicu; dodaj mi torbu (u razredu) jer si ti blize i sl. nisam tome pridavala veliku vaznost kad sam to saznala. moram napomenuti da je moja curka luda za njom i da se toliko vezala na nju da ju ne zanima druzenje ni s jednom drugom curicom. ono sto me bacilo u ocaj je da ju je sad ta njezina najbolja prijateljica pocela emocionalno ucjenjivati - npr. moja ne smije reci da joj se nesto ne svida kod ponasanja ove jer joj je rekla da u tom slucaju vise nece ici s njom van u parkic. i stalno ponavlja mojoj curki - gle kako imam lijepi mobitel, gle kako sam se danas lijepo obukla, a moja ne smije reci da nije. ja ne mogu doci k sebi jer ta curica prije nije bila takva. znam da ima problema, ali zar da dopustim da se ljeci na mom djetetu? ova ju jako vrijeda i cini mi se namjerno jer se tako ona osjeca bolje. moram napomenuti da su mali razred i da puno curica zivi daleko i ne mogu se druziti izvan skole. tako da nema puno za izabrati. i moja je jadna uvjerena da ako se suprotstavi ovoj svojoj da ju njedna cura u razredu vise nece voljeti. sta da joj kazem? kako da joj pomognem?