curke baš mi je žao...Držite se.
Da, baš su loše vijesti zadnjih dana nažalost. šteta...
Drage cure,nadam se da smijem upast na ovu temu da vam kažem koliko vam se divim i koliko ste sve hrabre i jake.Želim da znate da dobivate puno više pozitivnih vibrica nego što mislite,i kad tad ćete sve doći do svoje male bebice.Ustvari sam vam htjela reči da sam kad sam ostala trudna još tjedan dana nosila uložak jer sam imala ali baš sve simptome menge,tako da se nemojte s tim previše opterečivati.Puno sreće vam svima želim,a vidite i same da se čuda događaju kad se izgubi svaka nada.
zao mi je radi svih losih vijesti drzite se i uskoro u nove pobjede...
evo da ja kazem jednu lijepu vijest....danas sa prvog pregleda...veliki smo 3mm(crl) i srceko kuca...predivan je osjecaj vidjeti na ekranu te titraje...i mm je bio samnom na uzv-u..inace po zm-t sam 6+4 ali radi kasnije ovulacije i dana punkcije (na 18dc)plod je manji za 3 dana) ali sve odgovara velicini...i prema danu punkcije..tako da je sve u redu...jeee presretna sam i nadam se da ce i dalje sve ici ovako lijepo...svima zelim puno srece,velike bete i da uskoro dozivite ovo sto sam ja danas...sretno...
Donatela![]()
predivno
Uzivajte u trudnoci do kraja!! Cestitam
donatela, prelijepe vijesti...čestitam vam od srca, želim ti što dosadniju i školsku trudnoću![]()
Donatela čestitke!
Mi u 9 mj. na konzultacije i zapisani smo za sad za 11 mj. za punu stimulaciju. Pa čemo vidjeti dal čemo još koji postupak između sa klomifenom ili čekamo do 11 mj....
Donatela, suuuper!!!!
svim tužnicama da se što prije oporavite/oporavimo i u nove pobjede![]()
donatela bravo za srčeko i sretno do kraja
arianam i medeni.angel ne dajte se cure, bit će, bit će - držim fige za plodnu jesen
Gotova s punkcijom, 9 js...
Neka se druže sa spermićima u labu![]()
Hvala... moram priznati da je punkcija jedno zanimljivo iskustvo
Sad čekamo poziv![]()
vrci sretno
oporavi se od punkcije
ali 9 folikula aspirirati bez anastezije...brrr![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 06.07.2012. at 13:33
SIJEČANJ 2012. (2)
Alcantra, VV, 2. IVF (nakon 1x AIH, i 1x IVF)
thubbe, Petrova, 5.ICSI
VELJAČA 2012. (8)
veki85, VV, GEMINI
danidani, VV
zipica, VV
sany7, prirodno (nakon 4.IVF, SD)
Kiarad, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×AIH, 1×IVF)
tlukaci5, Vg, TRIGEMINI
crna ovca, IVFcentar, 1.IVF (nakon 1×AIH)
Elena85, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×IVF)
OŽUJAK 2012. (24)
Trantincica, PFC, 1. ICSI
Chiara, Maribor, 3.ICSI
Ozana, 1.ICSI, Crnagora
Sokica, IVF centar
Njoka, Ri, 1.prirodni (nakon 1×AIH)
Svilena, VV, 3.IVF
Lutkica, Mb, 2.ICSI
Orline, Bg
Miba, IVFcentar, 4.polustimulirani(nakon 2×stim i 3×polustim)
Nati, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×IVF, 1 sec, 1 prirodni)
Malecka, VV, 3.stimulirani
LittleBirdie, prirodno (nakon 3×AIH)
nina32, Ri
izida, Ri
lovekd, VV, 2.ICSI
kilkeny, VV, 1.ICSI
Bubzi, PFC
Kiša, VV
Mala Emma, 3.FET (nakon 1.ICSI)
Giselle, Vili, sec+pri (nakon 1-ICSI)
Samosvoja, Njemačka
Pea, CITO, 2.IVF
TRAVANJ 2012. (6)
Vitatesa, Mb
VAANJA, Mb
PetraP
Achi 103,7
mala bu ( SD )
Luna1 (prirodno)
SVIBANJ 2012. (14)
kaate
tatjana76
Mery13 (SD)
Bili ( Petrova )
Becky (VG)
adria13 ( 1.IVF )
Maybe baby, VV (nakon 2xAIH, 1xIVF)
kristina1977, Petrova (1. IVF)
adria13, IVF Centar (1. IVF)
amyx, Mb (nakon 3xAIH, 3xIVF)
bubiloo, prirodno (u očekivanju 1. IVF)
ayan, prirodno (nakon 1xAIH)
tikica69 (nakon 21 postupka), GEMINI
musica ( 1.IVF, VV )
LIPANJ 2012 (19)
neumorna (VV,2.IVF)
Mala Maja (VG, 1.IVF)
Laki (SD, 1.IVF)
Palcicazg (SD)
MALIANĐEO (prirodno u čekanju IVFa)
Luci07 (prirodno u čekanju AIH)
tikica78 (IVFc)
analoneta (VV)
kitty (VV)
elizabeta (SD)
mari mar (IVFc)
BillieJean (VG)
s_iva (IVF) ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sretan ishod i očuvanje trudnoće
smj ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sretan ishod i očuvanje trudnoće
bebolinko
donatela (Ri,1.IVF)
krol (Prag, FET)
dea84 (prirodno)
ivana101 (IVFc)
Čekalice bete~~~~~~~~~~
14.6. MajaPOP ?????????
kika222 (SD) ????????????
CorinaII (CITO, sek) ???????????????
4.7. bluebella (PFC, PICSI+)
Tomek1221 ??????????
anaši1507 ???????????
9.7. legal alien (IVF, Petrova?), sejla (Prag,+)
11.7. konfuzija (IVF,Petrova)
Inaa
Čekalice transfera~~~~~~~~~~
Vrci ( 1.IVF,IVFc)
Čekalice punkcije/fertilizacije/inseminacije ~~~~~~~~~~
Argente (Ri)
Pikalice, šmrkalice i ostale supresije~~~~~~~~~~
AIH, prirodni/polustimulirani/sekundarni, FET ~~~~~~~~~~
črkica, suncica, dino84, olivera, geceta
ON-GO~~~~~~~~~~~~
7.mjesec: Argente (Ri), linalena (SD), olivera (sekundarni), geceta (VV), M@tt (IVFc), tantolina
8. mjesec: strategija, tikki
9.mjesec: Brunaa ( FET ), hrki (VV), vulkan (Ri), Mare85(SD)
10. mjesec: milasova (1.IVF), sanda1977
11. mjesec: ARIANM
12. mjesec: Snekica
Hrabrice i čekalice koječega~~~~~~~~~~
aboni76, Abys, Achi, aleksandraj, Ameli, Anabanana, Anakob, anddu, antesa , applepie, aska, aslan, Aurora blu, babygirl, Baky, Barbarella, Barkica, Bea, bebolino, Becky, believes, belma3, BigBlue , bobo32, bohinj, bonim, boss, brigitta, bubamara!,bubekica, bubili,bubimitka, Cana73, Cannisa, carlreina, chris, ciklama1, clover, cosmic, cvjet, cvjetć, Čičkolo, Dada-55, dadyakBda, daliana, dani39, darci, darmar, dea84, deniii, Desideria, Dhea, dim, *DJ*, dola, Dona, dorina199, dreamgirl, edinas, ELA28, elen, ema1, Evelyn73, Frodo, Gabi, Gabi25, gljiva, hedoniza, hope, hope31, inada, inana, Inna28, innu, ivana101, Ivana0409, iva.gita, iva77, ivanchi78, ivica_k , ivka, ja.sam.xyz., jadro, Janica1, Jelena, jelena1m , jojo, jopam,kata.klik, kiki30,kinki, kleopatra , kokos, krgina, kriistiina, kruca , laky, lastin rep, La-tica, lberc, LeeLaa, Legal alien, Lejla37, Leva, ljiljan79, luna1, lucija83, maca papucarica, magi7, magnolija13, m arta, MAJA14, majahu, Maja_st, Mala Maja, malenaab, MaliMimi, *Mare*, Mare41, mare77, marija_sa, mari mar, mario, Marlen , Marnel, marnie, Martinstoss, martuška, matahari, Matko, medena8, Medicandy, Meki, Mery0908, mery…, metkovk@, milasova8, Mini3, miny, mima235, mimi81,mishica_zg, Missixty, miška, monja, Morin, Mury, nana0501, Nana Mo, nera29, NerdyD, neumorna, Niki, NIKOLINA, Nikolina-Zagreb, Nina30, nina977, nirvana, njofra75, olea77, Orhideja, kkipilek, peugeot206, pinny, _plavusha_, plavuša 007, polo, pongo , prima, ptica1, renna , rimela , Rominka, Rose, RuMo, ruža82 , sabas, Sanja001, Sanja1, santana, sg12, sildad, skandy, slatkica, Smarta, Snekica, sonječka, sos15, Spa, sunasce, Štrumfet@, taca70, talia7, The Margot , Tigrical, tiki_a, Tina B, Tinkica, Toyota, TrudyC, Vali, valiana, venddy, vesnare, vikica, Vita22, vrtirepka, Vuki, xena.mbk, weda, zasto_bas_mi, Zeena, zlatta, zlo28, Zvijezdica1, Želim bebu, zelimo_bebu; strategija
Kroz tjedan dana ostajem bez neta i neću biti u mogućnosti pratiti Vas niti updateati listu sve do kolovoza stoga molim ako ima itko voljan preuzeti taj posao do kraja srpnja, da mi se javi, bila bih jako zahvalna.
i dalje molim upitnike da nam se jave s rezultatima
~~~~~~~~~~~~~ svima do sljedeće liste
Sejla, molim te oprosti, totalno te zaboravih dodati na listu![]()
tu sam lijepe moje.. kako ste mi?
donatela čestitam na srčeku!
nema postupaka sad po ljeti jel da?
a onda ćemo na jesen vibrati ko ludi.
ja evo ležim pod klimom tjednima, ovo je nesnosno vani !
svima od nas 3!
tikice
neka rastu tvoji blizančići
je li tebi bolje?
Inesz, S_Iva i sve drage strpljive trdunice i one koje ce to sigurno biti,
Svima hvala na vibricama i podrsci.
Danas, zadnji dan 7 tjedna, konacno kuca neko malo uplaseno srce.
Ima li netko slicno iskustvo?!
Inace, svima koji nisu pratili, bete su bile katastrofalno male i nisu se duplale skoro uopce...
Svima koji su pisali, puno, puno hvala.
ma grizem se skroz! znam da sam ispravila ali ocito tad nisam sejvalauspijes doc na listu i onda ja zeznem
mijenjam negdje vec u ned/pon pa obavezno izmjenim![]()
smj, cestitam!!!
Draga S_Iva.
Prvo sam pobrkala tjedne prosli puta, da se to dogoditi....
Mislila sam da sam vec u sedmom jer sam racunala od dana punkcije da su dva tjedna vec prosla - pa su me ispravili da se gleda od zadnje menge.
Po tomu mi je danas zadnji dan sedmog tjedna i kuca srce.
Doktor i nije dao da se nista napravi nego da cekamo i vidimo sto ce biti.
Nije bilo ni krvarenja ni nista.... zato.
Sonja=hrabrica
Ja sam imala 10 u stimuliranom, a u polustimuliranom 5.. Ovih 5 me više boljelo... Luči je objasnio da je to zato jer su u stimuliranom svi folikuli na okupu pa manje boli, a u polust. su kao "razbacani"... A i nemamo svi isti prag boli..
Meni je svejedno,bilo ih je i 10 i 2,jednako boli zbog visoko polozenih i skrivenih jajnika.Zadnji put su mi 2 dr radila punkciju jer je jedan lezao maltene na menk i stiskao ga dolje plus 3 sestre. Ali ta bol se zaboravi
smj...bravo za malo junačko srceČestitke i nek Vam je sretno do kraja
![]()
smj predivna vijest!!! vidjela si malo treptajuće srce-divno ~~~~~~~~~~~ vibram za školsku trudnoću do kraja...
Vrci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspješan transfer
geceta kad ti startaš?
Ma nije bio jako veliki problem izdržati, najviše je boljelo kad je morao punktirati one sitne folikule od njih nikakve koristi...a morao je sve počistiti
Mislim da mi je ovo sad najmirniji dio, dok čekam transfer![]()
Proučavam sad tu te zakone o MPO i ne mogu se baš snači,ja sam do sad bila u 2 klomifenska,sad mi ostaje još 6 stimuliranih ili 4? I koliko još klomifenskih ili prirodnih? Kad iskoristim sve stimulirane nakon toga još uvijek mogu u klomifenski ili prirodni? Oprostite što pitam,al ne mogu se još snači u svemu ovome pa bi molila da mi netko da odgovor,hvala!
Arianm i ja sam jako zbunjena šta se tog novog zakona tiče...a kada ću ja na novu listu....ubija me to šta ništa neznam...
Donatela čestitam na srčeku i želim ti mirnu trudnoću do kraja...
Tikica uživaj sa svojim blizančićima...
Vrci za uspješan transfer...
Sejla čestitke na beti...i sreetno na uzv...
I svim ostalima curama puno strpljenja u čekanju punkcije,transfera,bete,prvog uzv i prvog kucanja hrabrog srčeka...![]()
Donatela čestitke!
Vrci za uspješan tulum u labu![]()
-ako se postupci resetiraju tj po novom zakonu krene od nule -imaš pravo na 2 prirodnjaka i 4 stimulirana postupka
međutim, izglednija je ova varijanta da se postupci neće resetirati:
-u tom slučaju dva prirodnjaka si već iskoristila ostaje ti pravo samo na 4 stimulirana na teret hzzo-a
sve ostalo bi morali plaćati sami
Posljednje uređivanje od Inesz : 06.07.2012. at 21:00
svim trudnicama iskrene cesitke i mirnu trudnocu.....
cekalicama sretna i velika beta.....
a nama malo tuznijima neka bude sretan sljedeci postupak i veliko.... za hrabrost
ja sam na novom pregledu u petak u vg i onda cu znati kada dalje![]()
Evo danas kao da se skoro ništa nije dogodilo. A bol sam zaboravila čim su makli onaj uzv i iglu
Inače, meni su rekli da nema veze toliko broj...da dva puta možeš imati isti broj folikula, a totalno različite punkcije, da jedna boli, druga ne
Hrabre smo mi žene![]()
sretno vrci draga...jedva čekam dobre vijsti od tebe.
znam, mnogo toga bismo pretrpjele samo da uspijemo zanijeti i roditi dijete...
ali raditi takve zahvate bez neke vrste analgezije/anestezije djeluje mi vrlo nehumano, a i nije u skladu sa dosezima i mogućnostima suvremene medicine.
zar je potrebno da trpimo dodatne bolove?
za takav zahva, koji jest bolan, postoji odgovarajući postupak kojim će se otkloniti bol i to je doseg suvremene medicine baš kao i postupci izvantjelesne oplodnje.
ako se kao postignuće medicine u slučaju neplodnosti prihvaćaju i primjenjuju tehnike izvantjelesne oplodnje, jednako tako bi trebalo prihvatiti i mogućnosti otklanjanja boli pri postupku aspiracije folikula.
nema potrebe da boli. nije potrebno izlagati nas dodatnoj boli i stresu.
punktirati "na živo" i tješiti ženu da je neće boliti, to mi jejako licemjerno. zašto oni sami ne bi isprobali takvu punkciju na sebi i vidjeli boli li ili ne?
punkirati na živo, ma to mi je kao u 2. svjetkom ratu kad su partizani u barakama u šumi radili operacije bez anestezije... a znamo da nismo u 20. ni u 15. stoljeću već u 21. stoljeću...
punktirati "na živo" nigdje mi nije prihvatljivo, osobitno kad bi sama iz svog džepa plaćala postupak.
puno se priča o odredbama novog zakona o mpo, svakakvih odredbi u njemu ima, ali nema odredbe da oni koji rade postupke moraju ponuditi mogućnost anestezije pri aspiraciji. ako netko želi odbiti anesteziju, može, ali većina žena birala bi da ih NE BOLI.
Ali to je naša odluka, ima hrpa klinika koje daju anesteziju ili koktel lijekova. Mi koje idemo kod L-a znamo u što se upuštamo.
I kao što sam već rekla ljudima, meni je gori popravak zuba bez anestezije (što moja stara zubarica nije davala) nego što je ovo bilo
Ja sam prije punkcije popila 2 apaurina i 1 ketonal, i mislim da mi je to dosta pomoglo. Kad su izvadili uzv ja sam skoro rekla da bih mogla opet, i bila sam na rubu smijeha :D Danas se više ni ne sjećam kakva je to točno bila bol...
Inesz slažem se s tobom, ali nekako mi je ipak važnije od toga dobar liječnik i biolog pa makar po cijenu obavljanja punkcije na živo...
Bol traje par minuta, a sigurnost kroz cijeli postupak mi pruža samo kvalitetno osoblje..
I da, dobro si primjetila da se nigdje u zakonu ne spominje anestezija... Bilo bi stvarno dobro da se i to zakonski regulira...
E da, ja nisam apsolutno ništa popila prije punkcije, ali sljedeći put definitivno hoću.. Izdržala sam, ali ako mogu to i lakše podnijeti, zašto ne...
Ja sam inače dosta živčana, i pred važne stvari (ispite, preglede i sl) točno osjetim kako mi se želudac i crijeva bune, i bude mi muka. Od apaurina mi je bilo dobro, baš sam bila smirena. Možda je i to pomoglo
Zapravo na punkciji me najviše boljelo kad je išao na lijevi jajnik, iako je tamo bilo manje za pikati i brže gotovo. Ali mene on boli i na uzv, pa sam se podsvjesno valjda zgrčila i očekivala da bude koma...
soory na uletu ali potpisujem sve sto ste napisali jer zbog punkcije na zivo koju sam radila u 12.mj i gdje sam pretrpjela takve boli da se i sad jezim od toga i ne zelim ih se vise ni sjecati....svaka cast pojedincima sto trpe ali mislim da nije u redu da prozivljavamo i jos takvu dozu traume....naime sad na zadnjem postupku u vg
sam dobijala napade panike i gusenja kada mi se poceo priplizavati dan punkcije i onda su mi odredili punkciju anestezijom......i sretna sam zbog toga jer mislim da ne treabo bas imati na dusi sve vrste boli koji na svijetu postoje....dosta je i ova bol koju prolazimo kako bi dosli svi do svoje srece i bebice....sorry na upadu jos jednom
Meni iskreno nije bilo tako strašno, i mogla bih opet.
Jebiga i porod boli, a epiduralna se ipak ne može dati od prvog truda
Uf jedva čekam da mi jave kad je transfer...
Ja sam ih imala 9 do sada "na živo" i svaki put sam se klela da je to zadnji ALI..... izdrži se,bol prodje i sve zaboraviš. Daju ti neku koktel injekciju ali meni nije pomagala i punkcija u 11-om mjesecu mi je bila toliko bolna da sam se na momente gubila. Dr. koji mi je radio punkciju je bio fin kao i sestre. Slažem se sa Ines, mi koje plačamo svaki postupak mislim da bi trebale imati izbor i odlučiti dali želimo anesteziju ili ne!
Vrci sretno!!!!
jutro!evo prvo čestitam na plusićima,velikim betama i malim srčekima
drage moje,moje odbrojavanje još nije gotovo!!! nakon spotinga 7dnt,ja sam sva onako razočarana,tužna uhvatila se čišćenja(po ovoj vrućini)sve micala,usput plakala ko luda,navečer išla van,malo popila,skroz se opustila..da bi nakon dan-dva sve stalo..i ja čekam i čekam i ništa.u čet. pišnem test i pojavi se druga crtica,malo slabija od kontrolne ali itekako se vidi,gledam u nju i ne vjerujem..
danas ujutro u 4hopet pišnem i opet crtica,došla u sekundi,prije kontrolne,deblja od kontrolne..
sad su sve neke emocije u meni i sreća i strah i neznam ni sama šta ali pomalo,sad čekamo petak 13. i betu..