Kiki,zo su divne vijesti!!! Navijamo za petak 13.![]()
Kiki,zo su divne vijesti!!! Navijamo za petak 13.![]()
Kiki30 odličnoooooooo...jesam ti ja rekla da će ti petak 13. donjeti sreću!!!!
Draga kikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii![]()
![]()
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, ajme tako sam sretna!!!!!!!! Za ogromnu betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Kiki i ovdje ti čestitam!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za predivnu četveroznamenkastu betu!
Kiki još jednom čestitam!!!
Slažem se s curama da nije nimalo ugodno prolaziti kroz punkcije (kad su stimulirani postupci u pitanju) na živo. Jedna moja poznanica je bila nedavno kod dr. L. i tražila je ako može dobiti anesteziju a on joj je rekao da nema problema da kakvu god želi, naravno da je nije dobila i da se razočarala u doktora, mislim zašto obećaje ono čega nema!
kiki koja lijepa pričaaaaa!!!
ma beturina će biti ogromna!!!!
čestitam!![]()
kiki prelijepe vijesti, čestitam
Mali Mimi - čudno mi da je L obećao anesteziju, doslovce svima koje znam je izravno rekao da toga kod njega nema...
Ja imam sutra transfer![]()
Kiki30![]()
![]()
!!! Presretna sam zbog tebe, a iskreno, to sam se potajno i nadala!!!!Evo ti još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~da sve bude do kraja trudnoće kao treba!!!
I svima ostalim ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!! Slabo pišem, ali vas povremeno čitam i radujem se svakoj novoj trudnoći!!!
hvala vam od srca !!
Evo nekako se nadam da je došlo i moje vrijeme,potajno se smijem i mazim trbušić i molim Boga da se mrvica dobro primila i da ostane kod mame..
Nemam nekih simptoma,jedino me tu i tamo zaboli trbuh kao pred M i malo osjetljive (.) (.)..
I dalje dva testića stoje na istom mjestu i svako toliko pogledam..da ne sanjam,da su stvarno pozitivna ..![]()
kiki30 za veliku betu
....slažem se s curama da ne bi trebale prolaziti kroz bolne punkcije, ne mora biti nužno anestezija, ali neki koktelčić protiv bolova bi dobro došao...![]()
Ajme KIKI koje vijesti!!! Vibram od srca za tebe i malu mrvu i jedva čekam da cijeli forum poskakuje na petak 13!!!!
Kiki predivna vijest!
sad bi te ja po guzi , kako is uopće odustala?
nego što se tiče anestezije , ja kad sam pitala dr.L on mi je rekao ja to ne dajem, od anestezije su ljudi umrli a od punkcije nisu..
bolno je istina, ali ja sam sad zadnji put popila normabel i neofen i potpuno se opustila i punkcija mi je bila super jako malo bolna, kad se bol počela pojačavati ja sam sama sebi rekla opusti se i čim sam se opustila manje je bolilo..tak da eto mali savjetić za one koje će ići..
ali ni meni ni jasno kako nema neke lokalne ansestezije ,nešto bilo što, ne mora biti potpuna..
tiki, tako sam i ja...duboko sam disala i svako malo se podsjećala da opustim dolje mišiće.
Vrci ne znam zašto joj je to rekao pretpostavljam da je vidio kako je nervozna pa ju je htio privremeno utješiti, rekla sam joj kasnije da je mogla pitati i mene čak i ja znam da te usluge kod njega nema premda nisam bila njegov pacijent.
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 08.07.2012. at 17:44
Možda je mislio da ona može uzeti nešto protiv bolova, kao što sve mi napravimo?
A tko zna... znam da je prema meni uvijek bio iskren - 2 puta me upozoravao da možda nećemo moći dovršiti stimulaciju (jako sam burno reagirala), pa je onda rekao da je zadovoljan kad smo dobro krenuli...
Kiki30 obradovala me tvoja vijest![]()
Od srca cestitam!!
vezano uz anesteziju,ogromna je razlika pretrpjeti punkciju 6,8,10 stanica (mada ni to nitko ne bi trebao trpjeti) ili pod hiperstimulacijom punkciju preko 20-tak folikula, o da,to je iskustvo koje se ne zaboravlja samo tako
Zato Luči kaže da ako vidi da će stimulacija ići tim putem, prekida. Ja sam bila blizu toga, ali uspjeli smo smanjiti broj folikula.
Jer kaže da se ne usudi raditi takve punkcije bez anestezije
Ček tebi je radio punkciju s toliko folikula?
Meni je rekao da ako odem iznad 15, da bi odustao... držao mi je cijelo predavanje o punkcijama s puno folikula, da to boli, da to ni u bolnici ne bi radio bez anestezije...
Posljednje uređivanje od Vrci : 08.07.2012. at 19:04
Jao, svaka čast na izdržanome...
Ali čula sam se s par cura koje su isto prije bile kod njega, čini mi se da dosta stvari mijenja tijekom vremena. Kako je njima bilo, više ne radi. Valjda i on uči iz iskustva. Ja sam taj dan toliko bila tužna i plakala da ne želim da mi se razviju folikuli da ne odustanemo... Ali gonal po gonal smo uspjeli obuzdati reakciju...
Evo da i ja podijelim sa vama svoje iskustvo sa svoje prve punkcije koja je bila kod dr.L.Taj dan bilo je nas četvero na punkciji po njegovim riječima bila sam prava "bomba" jedva sam sjedila,pa sam iz tog razloga i zadnja išla na punkciju.Od boli nisam mogla otvoriti šake nakon što su punktirali zadnji folikulić, pa mi je biologica pomogla,a bilo je 20 folikula.Nakon što je sve prošlo sam dr.je rekao da u sljedećem postupku obavezno uzmem neke lijekove protiv boli i za opuštanje mišića iako on to ne prakticira.Možda se sada već nešto promijenilo.....
Pusa,držite se![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 08.07.2012. at 23:46
Kiki30,presretna sam zbog tebe.
Čuvaj svoju malu mrvu
Posljednje uređivanje od hrki : 08.07.2012. at 23:49
Kiki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromnu betu a tebi Vrci ta transfer i da mrvice ostanu sa mamama i narednih 9 mjeseci (Kiki tebi 8,5)
Mi vam šaljemoiz Vodica i pratimo vas i dalje! Svim čekalicama koje čega šaljemo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ljudi bacite pogled
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...je/624770.aspx
Kiki
Mi jučer vidjeli!
Svima želim to isto što prije!
Hrki,
jako mi je žao da si morala doživjeti takvu punkciju i trpjeti tu silnu bol.
Vidim da si otišla dalje u druge klinike i želim ti da uskoro uspiješ ostvariti uspješnu trudnoću!
Mogu razumijeti da mnoge pacijentice na neki način veličaju doktora koji im je pomogao ostvariti trudnoću, razumijem i da se uzdiže u zvijezde doktor kod kojeg liječimo neplodnost, mogu shvatiti da se veličaju njegovo znanje i vještine. Čak i kad se doktoru kod kojeg se liječi neplodnost pridaju nadnaravne osobine, čak i to mogu donekle razumijeti jer znam što je želja za djetetom.
Ali, punkcija folikula bez odgovarajućeg načina uklanjanja boli-je naprosto nestučan način rada. Nije liječenje neplodnosti IVF metodom samo odgovarajuća i pravilna stimulacija, kvalitetan rada biologa u laboratoriju, već u tom procesu je i invazivan zahvat punkcije folikula. I ako se pri tom zahvatu ne nudi mogućnost odgovarajućeg načina otklanjanja boli, tada se ne može reći da je takav proces ivf-adekvatan i stručan jer ne ulljučuje sve propisane medicinske postupke.
Znate li možda još koju bolnu i invazivnu proceduru koja se u suvremenoj medicini radi bez odgovarajućeg načina uklanjanja boli?
Koji se još to bolni postupak radi na taj način da pacijent trpi bol a može mu se pomoći da se ta bol ukloni?
Trpjeti nepotrebnu bol pri medicinskom zahvatu je nepotrebno.
Reći pacijenticama da popiju nešto za opuštanje i nešto protiv bolova prije punkcije je duboko licemjerno jer svaki doktor za da od toga nema pomoći i da će punkcija boljeti. Voltaren, ketonal, normabel i slično što pacijentice popiju prije punkcije nisu način uklanjanja boli izazvane takvim invazivnim zahvatom.
Nije humano, nije stručno, nije u skladu sa smjernicama adekvatnog liječenja raditi ivf postupke bez da se ponudi mogućnost anastezije. I uopće ne razumijem kako ima dozvolu za rad neka poliklinika ili centra za liječenje neplodnosti ako ne nudi mogućnost anestezije ili nekog drugog odgovarajućeg načina analgezije pri bolnom i invazivnom postupku.
Luči radi tako kako radi. Kao pacijent imaš pravo biti informiran o tomu kako radi. Ako ti se to ne sviđa, nećeš ići k njemu. Kraj priče.
(Sasvim je drugo kad ti nešto obeća, pa slaže, ali mu u tom konkretnom slučaju opisanom gore ne možeš ništa ako nemaš crno na bijelo, što pretpostavljam djevojka nema. Živjela Hrvatska.)
na vv nema anestezije zato sto nemaju opremu za ozivljavanje - da sam znala sto znaci punkcija 19 JS na zivo NIKADA ne bi pristala na to.
lucinger moja pitanja nije dozivljavaju (sto vise omljazavao ih je) i vv i lucinger su mi ostali u jako ruznom sjecanju.
i mene Res puntirao bez anestezije, al to sam znala unaprijed i na to pristala
s-iva, cestitam od srca!
prije svega da čestitam kiki, ispalo je fenomenalno!!!
a danas sam se i ja šokirala, ovulacija je rebala biti sutra ili prekosutra i mm je sutra trebao doći sa mnom, jutros samo ja na folikulometriju i pita me dr.jel me boli nešto, ja kažem ništa zašto? kaže on da pita da zna kad mi je puknuo folikul!?! u subotu je bio 12x13mm i danas ga više nema
odmah sam morala zvati mm da dođe s posla i da svoj doprinos da stignemo. super ako mi je puknuo jutros, ali što ako je to bilo jučer? propast će mi postupak onda
sva sam smetena, u šoku. dr do sad nije nikad fulao dan moje ovulacije
SIJEČANJ 2012. (2)
Alcantra, VV, 2. IVF (nakon 1x AIH, i 1x IVF)
thubbe, Petrova, 5.ICSI
VELJAČA 2012. (8)
veki85, VV, GEMINI
danidani, VV
zipica, VV
sany7, prirodno (nakon 4.IVF, SD)
Kiarad, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×AIH, 1×IVF)
tlukaci5, Vg, TRIGEMINI
crna ovca, IVFcentar, 1.IVF (nakon 1×AIH)
Elena85, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×IVF)
OŽUJAK 2012. (24)
Trantincica, PFC, 1. ICSI
Chiara, Maribor, 3.ICSI
Ozana, 1.ICSI, Crnagora
Sokica, IVF centar
Njoka, Ri, 1.prirodni (nakon 1×AIH)
Svilena, VV, 3.IVF
Lutkica, Mb, 2.ICSI
Orline, Bg
Miba, IVFcentar, 4.polustimulirani(nakon 2×stim i 3×polustim)
Nati, IVFcentar, polustimulirani (nakon 1×IVF, 1 sec, 1 prirodni)
Malecka, VV, 3.stimulirani
LittleBirdie, prirodno (nakon 3×AIH)
nina32, Ri
izida, Ri
lovekd, VV, 2.ICSI
kilkeny, VV, 1.ICSI
Bubzi, PFC
Kiša, VV
Mala Emma, 3.FET (nakon 1.ICSI)
Giselle, Vili, sec+pri (nakon 1-ICSI)
Samosvoja, Njemačka
Pea, CITO, 2.IVF
TRAVANJ 2012. (6)
Vitatesa, Mb
VAANJA, Mb
PetraP
Achi 103,7
mala bu ( SD )
Luna1 (prirodno)
SVIBANJ 2012. (14)
kaate
tatjana76
Mery13 (SD)
Bili ( Petrova )
Becky (VG)
adria13 ( 1.IVF )
Maybe baby, VV (nakon 2xAIH, 1xIVF)
kristina1977, Petrova (1. IVF)
adria13, IVF Centar (1. IVF)
amyx, Mb (nakon 3xAIH, 3xIVF)
bubiloo, prirodno (u očekivanju 1. IVF)
ayan, prirodno (nakon 1xAIH)
tikica69 (nakon 21 postupka), GEMINI
musica ( 1.IVF, VV )
LIPANJ 2012 (19)
neumorna (VV,2.IVF)
Mala Maja (VG, 1.IVF)
Laki (SD, 1.IVF)
Palcicazg (SD)
MALIANĐEO (prirodno u čekanju IVFa)
Luci07 (prirodno u čekanju AIH)
tikica78 (IVFc)
analoneta (VV)
kitty (VV)
elizabeta (SD)
mari mar (IVFc)
BillieJean (VG)
s_iva (IVF)
smj
bebolinko
donatela (Ri,1.IVF)
krol (Prag, FET)
dea84 (prirodno)
ivana101 (IVFc)
SRPANJ
Sejla (IVF, Prag)
Čekalice bete~~~~~~~~~~
14.6. MajaPOP ?????????
kika222 (SD) ????????????
CorinaII (CITO, sek) ???????????????
4.7. bluebella (PFC, PICSI+)
Tomek1221 ??????????
anaši1507 ???????????
6.7. ARIANM (Vg,IVF-)
9.7. legal alien (IVF, Petrova?)
11.7. konfuzija (IVF,Petrova)
Inaa
Vrci ( 1.IVF,IVFc)
13.7. Kiki30 (+) ~~~~~~~~~~~~~~~~ da je spotting bio dobar znak
Čekalice transfera~~~~~~~~~~
Olivera (Ri)
Čekalice punkcije/fertilizacije/inseminacije ~~~~~~~~~~
Argente (Ri)
Pikalice, šmrkalice i ostale supresije~~~~~~~~~~
AIH, prirodni/polustimulirani/sekundarni, FET ~~~~~~~~~~
črkica, suncica, dino84, olivera, geceta
ON-GO~~~~~~~~~~~~
7.mjesec: Argente (Ri), linalena (SD), geceta (VV), M@tt (IVFc), tantolina
8. mjesec: strategija, tikki
9.mjesec: Brunaa (FET), hrki (VV), vulkan (Ri), Mare85(SD)
10. mjesec: milasova (1.IVF), sanda1977
11. mjesec: ARIANM (IVF,VG)
12. mjesec: Snekica
Hrabrice i čekalice koječega~~~~~~~~~~
aboni76, Abys, Achi, aleksandraj, Ameli, Anabanana, Anakob, anddu, antesa , applepie, aska, aslan, Aurora blu, babygirl, Baky, Barbarella, Barkica, Bea, bebolino, Becky, believes, belma3, BigBlue , bobo32, bohinj, bonim, boss, brigitta, bubamara!,bubekica, bubili,bubimitka, Cana73, Cannisa, carlreina, chris, ciklama1, clover, cosmic, cvjet, cvjetć, Čičkolo, Dada-55, dadyakBda, daliana, dani39, darci, darmar, dea84, deniii, Desideria, Dhea, dim, *DJ*, dola, Dona, dorina199, dreamgirl, edinas, ELA28, elen, ema1, Evelyn73, Frodo, Gabi, Gabi25, gljiva, hedoniza, hope, hope31, inada, inana, Inna28, innu, ivana101, Ivana0409, iva.gita, iva77, ivanchi78, ivica_k , ivka, ja.sam.xyz., jadro, Janica1, Jelena, jelena1m , jojo, jopam,kata.klik, kiki30,kinki, kleopatra , kokos, krgina, kriistiina, kruca , laky, lastin rep, La-tica, lberc, LeeLaa, Legal alien, Lejla37, Leva, ljiljan79, luna1, lucija83, maca papucarica, magi7, magnolija13, m arta, MAJA14, majahu, Maja_st, Mala Maja, malenaab, MaliMimi, *Mare*, Mare41, mare77, marija_sa, mari mar, mario, Marlen , Marnel, marnie, Martinstoss, martuška, matahari, Matko, medena8, Medicandy, Meki, Mery0908, mery…, metkovk@, milasova8, Mini3, miny, mima235, mimi81,mishica_zg, Missixty, miška, monja, Morin, Mury, nana0501, Nana Mo, nera29, NerdyD, neumorna, Niki, NIKOLINA, Nikolina-Zagreb, Nina30, nina977, nirvana, njofra75, olea77, Orhideja, kkipilek, peugeot206, pinny, _plavusha_, plavuša 007, polo, pongo , prima, ptica1, renna , rimela , Rominka, Rose, RuMo, ruža82 , sabas, Sanja001, Sanja1, santana, sg12, sildad, skandy, slatkica, Smarta, Snekica, sonječka, sos15, Spa, sunasce, Štrumfet@, taca70, talia7, The Margot , Tigrical, tiki_a, Tina B, Tinkica, Toyota, TrudyC, Vali, valiana, venddy, vesnare, vikica, Vita22, vrtirepka, Vuki, xena.mbk, weda, zasto_bas_mi, Zeena, zlatta, zlo28, Zvijezdica1, Želim bebu, zelimo_bebu; strategija
i dalje tražim nekog tko će preuzeti listu do kolovoza jer ne znam koliko ću je sada još moći objavljivati, krajem tjedna bit ću bez neta do kolovoza sigurno a s mobitela ju ne mogu objavljivati osim u vrlo vrlo skracenom izdanju.
također, i dalje ima nerazjašnjenih slučajeva na listi, pod velikim upitnikom
Jaoo nisam javila...još sam čekalica transfera... čekamo blasticedanas smo to saznali
evo i ovde...
Danas je 5+3....bili smo na uzv i imamo jedno malo,hrabro......
bravo Krol! nego, dal da te dodam na listu za srpanj ili lipanj? kad je bila beta?
vrci, a sto sad... kroz dan, dva budes ionako na listi za cekanje bete
beta bila 29.06.... ma pisi gdje god hoces.....
jao bio sam sa suprugom u klinickom centru....vi zene ste bas cudne....sve nesto suzdrzavaju emocije......kad je dr rekao sve 5 imamo srculence....skako sam po hodnicima ko lud....vristali mi od smijeha.....sta cu kad ne mogu da se kotrolisem.....![]()
E vidim da se pise o dr. L. i anestezijama. Ja sam imala punkciju 25 stanica bez icega za bolove---doslovno sam tonula u nesvjest, nisam mogla niti zajaukat koliko mi je bilo slabo.......tako mi je drago čuti da više ne radi punkcije toliko folikula.
Ali, u Petrovoj me je doc. prestimulirao toliko da sam 2 dana zaredom isla na punkciju, vjerovali ili ne. Ona glavna sestra je rekla da to još nije vidjela niti ona. Ovako mi je objašnjeno..moramo ih ispunktirati ili bi ti pukli jajnici. Poslje sam ostala na infuziji ležat, ali sam drugi dan svejedno pala u nesvjest par sati nakon svega. Rezultat---u IVF mediju nije doslo do oplodnje.........A u nalazu spermiograma pise: jedino moguće ICSI. Pa ti reci ko je tu lud.
Bili su to moji počeci IVF borbe, pa nisam nista kuzila. Danas kazem....ŽIVIO CITO <3
krol čestitam, evo i ja ću skakati![]()
A žene... mi smo ti čudne, da, kad je sve u najboljem redu, mi se šokiramo, jer nam djeluje nestvarno.![]()
Čestitam, Krol.
A nije mi jasno što onda dr L radi kad je tako puno folikula, znači ako sam dobro razumjela prije će obustaviti postupak nego uvesti anesteziju pa da postupak ne propadne? Možda se ipak radi samo o izuzetnim slučajevima kad je na pomolu hiperstimulacija?