Stranica 57 od 75 PrviPrvi ... 747555657585967 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3713

Tema: Odbrojavanje 2/2012

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ma daj sta bi ti zamjerili? Razumijem te u potpunosti. Mi cemo sad zbog ovog stimuliranog nositi gace na stapu mjesec-dva...

Drzi se, bude ti brzo proslo vrijeme do sljedeceg puta...

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Geceta, m@tt bravo za js . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja obavila punkciju nažalost bez js.........sad u 10-11 mjesecu novi postupak.........

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tantolina neka jesen donese više sreće!
    M@tt i geceta da se oplode sva jajčeka~~~~
    Bab i mene čeka termin u 02/13 u Petrovoj pa ćemo skupa ako moj privatni izlet ne uspije!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure,
    8-9 mjeseci čekanja u Petrovoj na novi postupak?

To je jako dugo. Dobili smo bolji zakon, ali što vrijedi kad u državnim klinikama nećemo moći doći na red već ćemo čekati i čekati...
    Mislim da je vrijeme da opet počnemo pisati Ministru zdravlja...

Tužno je čitati kako ljudi ostaju bez zadnje kune plaćajući postupke u privatnim praksama jer u državnoj bolnici treba čekati 9 mjeseci da se dođe u postupak.
    Pa, ljudi moji... 9 mjesci čekati?!
    Je li to novi, bolji zakon na djelu?

Opet treba pisati Ministru...

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nazalost Inesz, mislim da se tu neće ništa promijenit u svezi čekanja ..jednostavno nas je puno i previše tko god može ide u privatne klinike, nažalost, iz iskustva znam da se tamo puuuuno bolje prolazi, u svakom pogledu. Vrijedi i kredita i kako kaže m@tt, nošenja gaća na štapu nekoliko mjeseci.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Navodno se na VV-u ne ceka toliko dugo kolko smo culi...

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

na VV se ne čeka dugo, al recimo meni je prolaktin bio visok i nakon 3 tjedna bromergona se smanjio, ali sam godinu i pol išla svaki mjesec na vv da bi me poslali vadit hormone, i tek tada sam upala u postupak, samo sam jedan mjesec pila jasmine. ne čeka se dugo, al mi smo bezveze čekali 2 godine. sad me cista napala i sad evo od 03/12 ništa ne znam do kad. samo pij jasmine

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Držim pogrešnimbiti pasivan i govoriti da se ionako ne može ništa promijeniti. Može se i mora mijenjati.
    Mislite li da bi novi Zakon bio bolji da se nije pisalo, davalo prijedloge, kontaktiralo sve koji su mogli utjecati da se zakon promijeni na bolje?
    Prvotna verzija Zakona o MPO bila je puno nepovoljnija za neplodne parove, da se nije aktivno sudjelovalo da se Zakon poboljša ostao bi onaj kojeg je Vlada prvog predložila. Samo da podsjetim to bi značilo između ostalog:

-oplodnja maksimalno 8 jajnih stanica
    -računanje Milinovićevih postupaka i ne kretanje iz početka po novom za parove koji su iskoristili pravo na 6 postupaka po Milinovićevom zakonu
    -ostala bi dobna granica od 42 godine nako koje žena nema pravo na postupak na tret proračuna itd

Zakon koji je u petak izglasan u Saboru i dalje ima prostora za poboljšavanje, i nisu sve primjedbe pacijenata i aktivista uvažene, ali da nije bilo borbe, Zakon bi bio daleko nepovoljniji.

Ne smije se unaprijed odustajati. Možemo reći da smo izgubili tek nakon borbe, ne bi smjeli unaprijed izvjesiti bijelu zastavu i malodušni potpisati kapitulaciju misleći da se ionako ne može ništa promijeniti. Može se i mora mijenjati.

Čemu bolji Zakon ako ga ciljana skupina ljudi tj. neplodni parovi ne mogu koristiti, odnsno ako ga u potpunosti mogu koristiti samo oni koji mogu platiti 20-ak tisuća kuna za svaki postupak u privatnoj klinici?

Privatne klinike trebaju postojati kao slobodan izbor.
    Nepošteno je i duboko nehumano dugačkim listama čekanja tjerati parove da zadnju kunu ostave u privatnim praksama.
    U medicinski potpomognutoj oplodnji vrijeme je zbilja dragocjeno. Ponekad je vrijeme odnosno starost žene u postupku jedan od najvažnijih faktora uspjeha/neuspjeha.

Čekati 9 mjeseci na postupak u državnoj klinici nema medicinsko opravdanje već je tome uzrok financijske prirode. To je mpo pacijentima neprihvatljivo. I mnogi će se protiv toga budniti i biti aktivni u smislu da se to promijeni.

Nemaju svi građani mogućnost izbora liječiti se u državnoj ili privatnoj klinici.

U Hrvatskoj je na žalost puno građana sa malim primanjima. Hoće li mnogi neplodni parovi za 10-15 godina kad ih budu znatiželjnici pitali zašto nemate djece odgovaati:

"Zato jer nismo imali novaca"?!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Imali smo prilike čitati da se i na sv Duhu čeka 9-10 mjesci

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da, draga Inesz. Neznam kakva je situacija u drugim bolnicama ali u Petrovoj se poprilično odužila lista čekanja. U 2mj ove godine sam bila u postupku a sljedeći termin sam dobila u 2mj sljedeće godine. Godina dana bez postupka, strašno! Prestrašno! HZZO im ne plaća a mi pacijenti uvijek to osjetimo na našim leđima.

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako se oplode kako treba onda 3 isto kao prvi puta u punoj stimulaciji. Inace ovaj put smo iskoristili cak 40 gonala za tih 6 jajceka.
    Jel bi se onda za nas moglo reci da smo low responderi ili smo bas negdje na granici?

Olivera kad vadis betu?? ~~~~~~~
    betu vadim 30.07. mada mislim da bi moglo i ranije jer je ovo sekundarni
    ne znam o vašem slučaju detalje ali mislim da sam ja bila low responder sa menopurom pa smo promijenili terapiju
    moje iskustvo u stimuliranom je:
    - kratki protokol 4 menopura 9 dana i decapeptyl od 1.dana=4 folikula=1 zametak =nema trudnoće
    -dugi protokol 3 gonala 14 dana=16 folikula=11 jajnih stanica, 2 oplođene i vraćene, ostalo sve propalo, trudnoća se desila, 1 plod otišao sa menstrualnim krvarenjem, drugi u 15+5tt, problem decidualni polip, plod i posteljica ok
    -dugi protokol 2 gonala12 dana 18 folikula, 16 stanica, 2 oplođene vraćene, 6 zaleđenih, nema trudnoće
    -sekundarni, prirodni, odmrzavaju se svi( jer su prva dva propala pri odleđivanju)razvila su se 2 osmostanična i na moj nagovor oba vraćena(dr je htio 1 radi straha od višeplodne radi lošeg iskustva sa mnom)
    zanimljivost je da je dr.planirao ovulaciju utorak ili srijedu i mi smo u sub na nedj odradili završni sex da spermići budu taman(u subotu je folikul bio 12mm)i u pon folikula nije bilo PUKAO JE , mislim da još nismo svjesni što smo si

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

tantolina idući put je nova šansa, nikad nije isto i može biti dobitni pokušaj, odmori i naprijed

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

X na Inesz.
    Ne zaboravite da će i privatnici s novim odredbama zakona imati ograničenje na broj postupaka, tako da baš nitko neće biti pošteđen listi čekanja.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

M@tt,da,imas pravo!ocito koktel djeluje,klomifenski
    Tantolina,drzi se,
    Inesz,X na sve

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

geceta,lijepo je počelo..još lijepše će završiti

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja upravo složila mail ministru..
    zahvalila se na poboljšanju prvotnog prijedloga zakona i apelirala na kraću listu čekanja..jer ovo je prestrašno!! iako u svakom prijašnjem mailu koji je poslan u ministarstvo sam se dotakla i listi čekanja-ne želim čekati godinu dana na novi postupak..a nije baš da imam para za privatne postupke-možda bi mogla jedan godišnje napraviti privatno..MOŽDA
    Pa molim i ostale,koji već nisu da se izbore za sebe..od kukanja nema ništa..

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Potpis totalno!hvala ti,draga! I na pisanju i na svemu,namjeravam uciniti isto

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

geceta, m@tt za tulum u labosu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvalaaaa a kako se ti osjecas?
    I hvala svima na vibricama!!

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Eto geceta sretno i ovdje, M@tt i vama također!
    Da se nadovežem na temu čekanja na postupak i pohvalim VV usput. Mi smo prvi put došli na VV u ožujku ove godine i čekali smo "samo" 4 mj. za postupak. Sjećam se da mi je u tada izgledalo užasno dugo čekati srpanj, ali kad vidim kako dugo se drugdje čeka moram priznati da smo stvarno brzo došli na red i sretni smo zbog toga. Doduše, neke smo pretrage napravili prije i izliječili ureaplasmu tako da na tome nismo izgubili vrijeme. Malo se sve zavuklo zbog dva pregleda androloga inače bi bili na redu i mjesec dana ranije. Ne znam jel to zbog mojih godina išlo sve ubrzano, možda bi netko mlađi duže čekao ali svaka čast ekipi na VV!
    Kakav će biti ishod znat ćemo uskoro jer bi punkcija trebala biti krajem tjedna

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sretno na punkciji,draga!!!mi smo htjeli prosle godine ali je bilo pred GO pa smo dosli u 9. I krajem 11.vec bili punktirani,tako da potpis na ovo gore!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ali zamislite kad bi se sad svi iz drugih klinika prebacili na vv-liste cekanja bi se produzile..mozda semnogi i prebace kad skuze da se na vv manje ceka..
    Svejedno mislim da trebamo pisati kako bi poduzeli nesto da se te liste skrate..
    Ovo je off topic- trebali bi otvoriti novu temu " liste cekanja po klinikama"

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pa da,toga se i bojim:/nesluzbena info da ako krene navala sad sa zakonom,da ce biti puno odbijanja parova

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Idem zakuhat jednu finu forumsku kavicu pa se posluzite!
    Ananas nema,nije sezona,moze lubenica?
    Lista slijedi nekad kasnije popodne,jos moram toga po kuci obavit dok jos mogu

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Hvalaaaa a kako se ti osjecas?
    I hvala svima na vibricama!!
    hej ljepotice moja, dobro sam hvala ti.. jučer bila na pregledu vidjela svoje dvije zvjezdice preko stomaka se već lijepo vide..
    želim ti ovu sreću u srcu što prije draga moja!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala evo ja javljam da se jedna oplodila i nadam se da ce se lijepo podjeliti do sutra

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

geceta,za jednu ali vrijednu mrvu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ja sutra na ultrazvuk,joj neki strah je u meni,a nadam se da će sve bit u redu..

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kiki30 puuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši prvi susret sa ili čak

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja mislim da će se kiki susrest sa minimalno dva srčeka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

svim cekalicama od srca zelim puno jajasaca,bezbolne punkcije,velike bete,kucajuca srceka i sretne porode!!!

a tuznicama nasim veliki zagrljaj i vjerujte da cete uskoro stici do svog cilja,a cijela ova borba ce ostati daleko iza vas!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Samo da javim, nista od bebaca.
    S 8/9 tjedan srce vise ne kuca.
    Hvala svima koje su me hrabrile.
    Sad mi treba snage za izdrzati kiretazu.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ajoj ;( saljem ti vibrice za snagu i zagrljaj za utjehu,barem neku ;(

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

smj

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

smj, žao mi je drži se

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

smj, tu smo za tebe, drzi se!

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj Smj bas mi je zao...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Smj
    žao mi je

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

joj srce mi puca smj jako mi je žao

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

smj,jako mi je žao što je tako moralo završiti..grlim te jako,jako

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

smj pretužno...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Puno hvala svima na podrsci sad.
    Kako mi je ovo prva kiretaza, uputite me ima li nesto na sto bih trebala obratiti paznju, sto je dopusteno, a sto treba znati...
    I isto molim, uputite me ako ima i neki podforum da se ovo lakse prodje, svaki je savjet dobrodosao...

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

smj, žao mi je što je tako završilo i što se mrvica nije uspjela izboriti. Drži se!

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

smj žao mi je...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga smj, imamo pdf roditelji andjela, najbolje razumiju cure koje su to prosle, drzi se

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

smj suosjećam sa tobom i jako mi je žao što ovo proživljavaš , vjeruj mi znam koliko ti je teško sada budi hrabra

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

smj...žao mi je užasno što si i ti postala mama malog anđela...
    Nema tu utjehe pa neću ni pokušavat
    iskreno se nadam da ti je ovo zadnja kiretaža i zadnje ružno iskustvo u životu.
    A što se tiče nekih savjeta...ne znam šta bi ti rekla...nadam se da ćeš imati opću anesteziju...ja sam vagala za i protiv al sam na kraju rekla da ne želim kroz svu tugu i jad još prolazit i fizičku bol za koju sam čula da je gadna.
    Tako da ako možeš birat ja bi preporučila opću.
    A oporavak (fizički) je meni bio skroz ok... Bolovi i lagano krvaruckanje su mi trajali oko 10 dana ali ništa strašno. M mi je došla 6 tjedana nakon kiretaže i na prvom pregledu mi je bilo sve ok. Rekli su mi da nakon tri ciklusa mogu dalje u akciju.
    I da, ja sam u bolnicu primljena u četvrtak, u petak je bila kiretaža i u subotu sam išla doma.

A što se tiče psihičkog oporavka...tu ne znam šta bi ti rekla...ja i danas, 6 mjeseci nakon gubitka moje srečice imam dana kad se rasplačem ko kišna godina pri pogledu na malu sličicu sa uzv-a...ali to nekako treba posložiti u glavi i probati nakon nekog vremena početi normalno živjeti. Ja sam prva dva tjedna samo plakala...al doslovno...bila sam ko zombi...
    I nažalost il nasreću ona stara da vrijeme liječi rane je istinita. Nećeš nikada zaboraviti ali moći ćeš s tim živjeti.
    Meni se sad bliži dan kad sam trebala rodit i mislim da će mi bit koma...ali mi žene smo lavice i sve ćemo izdržat.
    Tako i tebi želim...kad ti se plače- plači...izbaci to iz sebe.
    Ako trebaš još neki savjet slobodno pitaj...
    I drž' se kolko možeš.

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

smj žao mi je zbog tvog gubitka, mogu te samo utješiti svojim istim iskustvom da je bolje da se desi ranije ako se već mora desiti fizički i psihički je lakše proći kiretažu nego porod...s vremenom ćeš se naučiti živjeti s tim, tvoj anđeo će uvijek imati mjesto u tvom srcu, druge utjehe nema
    moj savjet ti je da odtuguješ, pomiriš se s tim i kreneš dalje jer život ide, nemoj zaglaviti u praznini

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

smj, žao mi je.

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

smj, žao mi je...... i sama sam to prošla sa 12 i pol tjedana.
    A za kiretažu, ako možeš birati, uzmi opću. Uz svu tugu i bol ne treba ti još i ta fizička. I još k tome slušat razgovore sestara o cijenama voća i povrća. Moju kolegicu je više bolio taj manjak suosjećanja nego bol koju je osjećala. Ja sam nakon nje tražila opću (ne znam kako je drugdje, meni su ponudili izbor). Došla ujutro, popodne isla doma. Bol nikakvu nisam osjetila poslije, niti sam krvarila osim mrvicu taj dan navečer.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •