sve bude ok, prerano je.imaš vremena za brigu draga, dok budete birale cipelice i mašnice, haljinice....ili igrice, kupit li nogomet, il aute, sad se opusti
![]()
sve bude ok, prerano je.imaš vremena za brigu draga, dok budete birale cipelice i mašnice, haljinice....ili igrice, kupit li nogomet, il aute, sad se opusti
![]()
Kiki,molim za tebe i mislim samo pozitivno,sjeti se Sejle
~~~~~~~~~~~~ za drugi UZV
Pitanje za sve koje su spominjale uzimanje andola i normabela.zanima me jel to po preporuci dr i koji andol i koliko?
geceta u prethodnim postupcima sam pila andol 100 1x1 i normabel 2 mg 3x1 (po preporuci dr.) a zadnji aspirin protect 1x1
kiki imaš pp![]()
moja supruga uzima andol po preporuci dr iz Praga...obicni andol....mislim jedan dnevno
Puno hvala! Citam da je andol 100 kao prevencija srcanog pa mi bilo blesavo.mozda da ipak uzmem obicni andol.na vv inace ne preporucaju to
Smj, jako mi je žao.
Kiki, koji ti je danas dan nt?
Kiki30 držim fige da je prerano i da će u srijedu bit sve ok. Ne mogu uopče povjerovat da uz toliku betu nešto ne bi bilo ok...
nikog ne bih tjela plašiti, ali visoka početna beta ne znači da je to sigurna i zdrava trudnoća.
naprotiv, potrebno je dosta opreza kod ekstremno visokih beta na početku trudnoće. naravno uz visoke bete može bit sve u redu, ali ima i patoloških stanja vezanih uz jako visoke početne vrijednosti bete.
sorry, ali morala sam...
Posljednje uređivanje od Inesz : 19.07.2012. at 16:14
Moja draga dobila na cuvanje 3 mrvice!! Dvije odlicne i jednu vrlo dobru.
Dobili konacno i Fragmin 2500 i od danas se pikamo i time. Beta 3.8.
Sretno svima
Wuhu!!!! Nek se cvrsto primi koja ako ne i sve za mamicu!!! ~~~~~~~~~~~~~~
Kiki. Sve bude u redu na kraju, kak cure vele, još je rano malo. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smj, jako mi je žao što to moraš prolaziti. Ja sam to prošla prije malo više od godinu dana i znam kako ti je sad. Ne znam u koju ćeš bolnicu na kiretažu, ali svakako traži anesteziju. I ponesi uloške. Ja sam u bolnicu došla oko 8 ujutro i već sam oko 13 sati išla kući. Fizički sam se oporavila za oko tjedan dana, a psihički ipak traje malo duže. I sad mi je teško kad se sjetim...
Posljednje uređivanje od amyx : 19.07.2012. at 14:03
bravo m@tt! 3 komada!!!vi se zbilja ne šalite
vi jako brzo vadite betu, ja vadim 30.7. a transfer mi je bio 12.7.
Kiki, ni ja nisam čula do 7 i pol tjedana srce,poslije je bilo sve u redu..kasnija implantacija.nek bude to !
Kiki ~~~~~ za srčeko! Neka je još rano!
M@tt sretno s mrvicama!
M@tt, sretno i nek se mrve drže za svoju mamu!![]()
Kiki i Sejla, da li vi možda idete kod istog dr?
Ja mislim da je ipak prerano, ne brini...
Ja bih samo rekla da uopće vrijednost bete i nije neka sigurnost za urednu trudnoću. I sami smo svjedoci svakodnevnih missed AB i svakakvih tragedija nakon prekrasnih beta.
To ne govorim zbog kiki jer to nije njen slučaj, i ja mislim da je kod nje samo malo prerano za otkucaje, ali da će doći, bitno je da ima embrionalnog odjeka i da je žv na mjestu.
sejla draga,
drži se!
je li kuca srčeko?
cure moje, kod mene opet stresoviUjutro se probudim, odem na wc i - krvarim!!!!!!! Naravno, odmah u bolnicu na pregled i uzv. S mrvicom je za sada sve u redu, embrionalni odjek se povećao s 1,5mm od prošlog tjedna na 4,4mm. Dr nije znao reći uslijed čega je krvarenje i rekao je da ako ne prestane unutar 24 sata ponovno dođem....Srećom, popodne je prestalo (za sada, i nadam se da će tako i ostati), odmaram i mirujem (a tako sam i inaće, pa mislim da si nikako sama nisam mogla naštetiti...)
Argente,
pa kako vi riječke cure izdržite toliko dugo do bete?
vadite betu valjda 20dnt?
ja sam izdržala ravno 11 dana![]()
U nalazu piše odjek vitalna ploda 4.4mm....nadam se da je to dovoljno dobro.....ako bude sve ok, za tjedan dana ponavljam uzv.
sad kako vas čitam mota mi se po mislimaimam jednu uputnicu za betu i da ju iskoristim sutra? šta kažete je li rano?
12.7. je bio 3dnevni transfer a u pon bi trebala ići raditi i cijeli tj radim ujutro tako da do zakazane bete 30.7. nemam ni priliku vaditi.
je li prerano sutra?![]()
Olivera,meni se cini puno prerano:/
Svaka klinika po svojem po mnogim pitanjima pa tako i s betom,koliko sam skuzila: SD 12.dan, Petrova 14., VV 16., Luci je tu negdje, RI najkasnije cak 18.dan!!! Slobodno me ispravite
@Inesz: Neke izdrže, neke ne izdrže
@geceta: Računica ti štima, ali puste nas da vadimo već i 16dnt, ako imamo blastice!
@olivera: A je, možda je 8dnt ipak je malo prerano![]()
Sejla ,bas mi je jako drago da je tvoja bubica hrabra i da je sve ok..nadam se da od danas krece mirna trudnoca..
Kiki cut ces i ti hrabro malo srce za koji tjedan
svima koji cekaju bete od srca vibram za dobitni postupak![]()
kiki30 ma prerano je za srčeko, a kad je embrionalni odjek bebica je tumeni je doc koji je vodio obje moje trudnoće i zadovoljna sam s njim rekao da se najranije može vidjeti otkucaje srca sa 6 tjedana plus koji dan i to pod uvjetom da nije kasnija implantacija i da je dobar UZV (aparat), a koliko sam izračunala tebi je to tek nekih 5 tjedana i 2-3 dana? (dakle ubaci u neki kalkulator podatke - imaš i specijalizirane due date kalkulatore kod ivf-a sa datumom punkcije ili transfera)
sejla i kod tebe je sve 5
~~~~~~~~~~vibrice za mala srca kucajuća i svima kojima treba
kiki prevedeno u "najobičniju" prirodno začetu trudnoću to bi bilo -26 dnt +14 dana koliko bi recimo bilo do ovulacije + 3 dana od ovulacije do spuštanja u maternicu je 43 dana, podijeljeno u tjedne to je točno 6+1 tjedana..to je prerano za srce..ono se očekuje najranije na 6+3..to su me moje 3 trudnoće naučile..ali me 19 godina institucionaliziranog školovanja nije naučilo da izračunam 6x7 bez kalkulatora..pa vi vidite
kiki30 držim fige da sve prođe dobro
M@tt ~~~~~~~~~~~~~za mrvice
olivera ~~~~~~~~~~~~~~~
sejla ~~~~~~~~~~~~~~~~
Argente
~~~~~~~~~~~~~ svim čekalicama
kiki 30~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za
M@tt ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za veliku pravilno duplirajucu betu
Svim cekalicama saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i zelim puuuuno strpljenja
Bok cure evo da se i ja prijavim.. 6.07. Punkcija, 9.07. Transfer 2 osmostanicna embrija. Ležim,mirujem po cili dan... Jučer 11 dpt radila test pozitivan... Boli me Kao da ću sad dobiti...leđa rasturaju...piškim stalno...cice velike, stomak napuhan, zatvor nastupio...uglavnom u iščekivanju bete u utorak.... Kako vama prolaze ovi dugi dani?
Ja se odjavljujem, nakon transfera 2 super blastice ništa se nije primilo. Najesen ponovno
Evo, da se i ja prijavim, 11.7. punkcija, 3 oocita, oplodila se 2, embriotransfer, 13.7. ,2 lijepa 4stanična embrija, jedan malo lošiji, dok drugi po riječima biologice, fenomenalan, betu vadim 30.7., postupak je bio na VV. Do 5. dana bila sva napuhana, trbuh,cice, a bradavice ni pipnut, tokom dana dole negdje oko l. jajnika me užasno jako presjeklo, trajalo sekund, od 6. dana sve nestalo, sva se ispuhala, ko da nije bilo postupka, dok u prijašnjim postupcima sam bila napuhana, osjetljiva sve do bete, tj do menge.Znam da to ne treba ništa značiti, pa tak i mislim da se moram polako pripremat za post. br. 6. Kad ću bit u mogučnosti javit ću nalaz bete, svima želim svu sreću ovog svijeta i da budemo uskoro trbušaste![]()
Sla28 cestitam i saljem vibrice za utorak ~~~~~~~~
plavo oko i tebi vibrice za 30.07. ~~~~~~~~~~~
Vrci sta je bilo, kad si vadila betu?! Bas mi je zao(
ja sam se, kao i plavo oko, odjednom ispuhala, grudi i bradavice se vratile na staro, svi simptomi i sve što sam imala nestalo...
pa budući da je bio prvi postupak bila sam znatiželjna i jučer vadila betu, tek tako. 3,3 je bila. u utorak će biti i nula, ovo je sigurno ostatak boostera. znači vadila sam 10 dan nakon transfera blastica, onda je trebala već odavno biti implantacija i neka beta koja bi dala potencijal za duplanje
i test danas negativan, to je to. a sve je bilo super... no što ćeš, sudbina
Posljednje uređivanje od Vrci : 22.07.2012. at 13:33
Hvala...
Istina, rijetko tko baš uspije od prve. Isplakala sam se dosta, sad planiram iskoristiti ipak oba tjedna godišnjeg (mislila sam što prije na posao), - želim malo na more. A onda ćemo vidjet dalje