što da radim s njim?
otpao je i danas kada sam skinula pelenu (očistila sam ga sat-dva prije) našla sam ga zakrvavljenog
što da radim s njim?
otpao je i danas kada sam skinula pelenu (očistila sam ga sat-dva prije) našla sam ga zakrvavljenog
treba zarasti
to ce trajati jos par dana
ja stavim sterilnu gazicu
pazi da je suh
kaze patronazna alkohol ili ono drugo, to nisam stavljala
neki kazu bivacin
I nama se to desilo,
zvali smo patronažnu i ona ga je sa nečim (crne boje,ne sjećam se kako se zove to a ni kako je ona nazvala taj postupak)
malo namazala i rekla da ga ništa ne diramo do njene slijedeće posjete koja je bila za dva dana
i sve je bilo ok
mozes malo pospricati octeniseptom
I Marku je pupak prokrvario nekoliko puta.
Mi smo stavljali bivacin i proslo.
to se zove lapizacija.pipi1 prvotno napisa
a to crno je ugljik.
rekla je sutra da će raditi lapizaciju, ali danas je krvav pa nisam znala što bih
inače je bio ok
pustit ću do sutra samo s gazom
hvala
i franu je rađena lapizacija, ali je za to morao ići pedijatrici. nije to radila patr. sestra
Ivanu je lapizaciju radila patronazna sestra
Normalno ga očisti (okupaj čak) i dobro osuši štapićem za uho (meni rekla pedijatrica u Klaićevoj kad smo zbog pupka tamo i završili), stavi suhu sterilnu gazu i ne sipaj ničim, ne mackaj alkoholom i hidrogenom.
Nikakav Bivacin, nikakvi drugi kemijski bakrači, voda, dobro posušit i gotovo.
Doktorica koja mi je to rekla je bila bijesna ko pas, kao i naš pedijatar, na upute od patronažne jer vele da imaju svaki tjedan barem tri bebe koje dođu zbog problema s pupkom kod njih, a sve zbog krive njege koje preporučuju patronažne koje nisu valjda od završetka škole otvorile knjigu![]()
Apri, ne znam što je ali ugljik sigurno nije (on ne bi s ničim reagirao, možeš ga jedino zapaliti). Prije neka vrsta stipse (koja je inače bijela, pa nisam ziher).
Lapizirati treba ako se stvori ono živo meso, tj. granulacije, koje neće same zarasti. A moguće da im pogoduje mackanje, mi smo 2 puta završili na lapiziranju, a mackali sa svim i svačim...
srebrni nitrat?!
jesam li dobro zapamtila?!?
srebrno je, i nešto na "N" je ....
dobro si zapamtilasrebrni nitrat?!
DA! To pali ko ludo, ja se sjećam s vježbi iz analitičke kemije. Ostaju crne točke po rukama.
nama nije otpao, a prokrvario je. upravo sad. kompresa se zaljepila. kaj raditi?
Mojima je pred otpadanje pupak malo krvario. Nisam nista posebno radila, samo pazila da bude suv i ponekad stavljala baneocin. Ako nije okolo crveno i ako ne smrdi,sve je ok.
hvala
posto patronazu nismo dobili, zvala sam rodiliste i rekli su mi da je ta mala kolicina krvi normalna prije otpadanja. u principu je rekla isto sto i ti. mi smo se preplasili jer smo jucer bili van kuce i dugo je bila na nama, na trbuhu, pa da joj nije to slucajno iziritiralo pupak.