Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: 17 tjedna i pokreti bebe

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno 17 tjedna i pokreti bebe

Eto, jedna mlada i neiskusna mama mora postaviti pitanje

Prvo dijete sam osjetila sa 4,5 mjeseca. Drugo već sa 3,5 mj a treće pojma nemam, znam da je bilo kasnije nego drugo ali stvarno ne znam kada. Budući da je ovo četvrta trudnoća, mislila sam da će to sve ići nekako ranije ali nije. Ovu bebu počela sam osjećati tek prije dan,dva i to skroz lagano. Moram se baš skoncentrirati i namjestiti da bi je osjetila. Nisam u nekoj silnoj brizi ni panici ali isto me zanima kako je kod drugih višerotki išlo to sa pokretima bebe.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U prvoj T je to bilo negdje čini mi se oko 18-19 tt, druga 14-15 tt, u ovoj s 13 tt.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako je posteljica na prednjem zidu pokreti se uglavnom kasnije osete.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam ali meni je posteljica bila sva tri puta sprijeda. A ništa, morat ću se strpiti do kontrole idući tjedan pa ćemo vidit. Valjda je sve u redu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slucajno znam jedan slucaj mame koja je treci put trudna, i kako se me secanje sluzi trecu bebu je osetila tek negde 18-20 nedelja, a sve je super. Mozda se i javi na temu.
    A vidis da si sama rekla da si trece osetila tek posle 3.5 meseca, znaci verovatno tu negde kao i cetvrto.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam sad u drugoj trudnoci osjetila pokrete kasnije nego u prvoj. M je bila dosta zivahna ali u odnosu na P ipak "mirnija" bebica i sad je mirnije dite nego P u njenoj dobi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam skuzila dosta dugo sta su crijeva a sta beba

ali nemam pojma kad sam osjetila, nikog od njih

sve sam zaboravila

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osjećam ja evo i sad pokrete ali sve je to nešto slabašno, jedva da osjetim ali tu su. Ili sam ja zaboravila kako to sve skupa ide ili sam previše nestrpljiva. Jer meni su na pameti oni pravi udarci i skakanje trbuha, ovaj dio sam stvarno zaboravila

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod mene su ti prvi pokreti (druga trudnoća) bili kao pokreti leptirića.
    Blagi, nježni, ali često tu.
    Također posteljica prijeda, osjetila titraje oko 18-19 tjedna.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da si nestrpljiva.
    Slicno je i meni bilo u drugoj trudnoci. U sjecanju su mi ostali oni pravi udarci i meskoljenja od kraja prve trudnoce, tako da kada su u drugoj T poceli leptirici bilo mi je jako cudno. (a maleni je razmak medju trudnocama). Isto sam se pitala da li je to to i da li bi osjecaj trebao biti malo jaci...........i dok sam se ja to zapitkivala...... pocela su prava lupkanja

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja mislim da si nestrpljiva

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je tako kao što si rekla, svaku trudnoću sve ranije, jučer sam s punih 17 čak osjetila pokret pod rukom.

ali isto nema više od tjedan dana da je osjetim što god radila, a ne samo kad mirujem - jako su se brzo ti pokreti pojačali

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo i ja sam 17 tj. i 3. dijete. Mislim da osjetim kadd se ispružim ležečki, pa onda dugo ništa, pa opet nešto... Ne znam, prve dvije sam osjetila već na početku 4.mj.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo malo podižem temu .

i ja sam sad 17 tt i jaako sam nestpljiva da osjetim one prave udarce i pokrete. u prvoj sam T s 14 tt osjetila neka "previranja", ali nikako to nisam povezivala s pokretima, dok u 19. tt nisam zbilja pod rukom osjetila prvi udarac .
    sada također, već jedno 3 tjedna osjetim neku seobu s lijeva na desno, odozgo prema dolje i tako nešto (a možda si samo sve to fiino umišljam ) i silno si želim da su to zbilja pokreti bebe. iskreno i ja nekako bolje pamtim te prave prve udarce i odgovre na moja maženja po škembi iz prve T i nikako se ne mogu dočekati da to ponovno osjetim....

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

u 22 sam tjednu..udarci su jači, neka previranja u trbuhu, obično kasno navečer..nekad imam osjećaj da me lupka kao u daljini.
    Toliko sam se navikla da mi fali ako je razmak malo duži

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    u 22 sam tjednu..udarci su jači, neka previranja u trbuhu, obično kasno navečer..nekad imam osjećaj da me lupka kao u daljini.
    Toliko sam se navikla da mi fali ako je razmak malo duži
    ovo moram potpisati jer je tak i kod mene

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

I ne znam da li umišljam ali ponekad odgovara na vrstu muzike, ako glasno pričam hmmm...derem se na nekoga
    Koliko god ja vizualizirala, i željela pokrete, većinom se moram smiriti i opustiti da bi ih osjetila.
    Najsmješnije mi je kad zapnem na nekoj kavi s curama i kad slušam o muškarcima, cipelama.....
    I onda me on opali da mi javi da je tu....pa se samo počnem smijati

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam u 17 tt, ali jos uvijek nista ne osjecam. mozda i ne umijem raspoznati ta "previranja", jer mi crijeva pojacano rade.
    Posljednje uređivanje od Nives : 22.04.2012. at 10:34

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nives to ti je sigurno zbog crijeva,još malo pa ćeš i te kako osjetiti razliku
    Shania ne umišljaš i ja sam to primjetila...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nives, i ja sam u prvoj T mislila da su to "crijeva" (ali zanimljivo kako ta crijeva ne osjetim kad nisam T ). tek sam kasnije skužila da su to bili lagani pokreti bebe .
    ja svoju beu osjetim kad počnem nekaj konkretno jesti . mislim, ne samo tada, ali kod klope obavezno.
    i mei se beba javlja kad se legnem i umirim, a tako mi je bilo i u prvoj T. mislim da je to normalno, jer dok preko dana nešto radimo, gibamo se, i bebu ljuljuškamo,kao da je u kolijevci. a kad to prestane lijeganjem u krevet, njima to fali pa se probude...

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Franny, ni ja ne osjetim crijeva kada nisam T, ali u ovoj trudnoci od samog pocetka imam problema sa varenjem, stalno me bole i stalno ih osjecam, tako da ipak mislim da to nisu pokreti, da je bebac jos malen. Kada legnem ili se ispravim, tada ne osjecam bol, niti nadrazaj crijeva, tako da sam sigurna da to jos nisu pokreti.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

imam tu sreću i nesreću da crijeva dobro raspoznajem zbog svoje bolesti,
    i moram vam reći odmah sam znala, 100% da prvi udarci nisu bila crijeva, meni je osjet bio skroz drugačiji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •