Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 165 od 165

Tema: Prijedlog novog zakona o zapošljavanju mladih

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma i zlostavljaci djece? Nisam znala. Vidiš, vidiš, svaki dan nešto novo naucim.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    neznam, dvojim između potpunog ukidanja poreza i rješenja Marge Simspson "sve ih pobij, bog će ih poslije razvrstati"
    kad već njemu zahvaljujemo
    podsjetilo me na jednog komentatora na svim portalima, svaku vijest komentira s "polit benzinom i vužgat"

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Ma i zlostavljaci djece? Nisam znala. Vidiš, vidiš, svaki dan nešto novo naucim.
    ne mogu se kititi tuđim perjem,
    za ovo konkretno znanje zahvaljujem vertex

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto je je, imaš duha.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku

mojim poduzetničkim iskustvom
    mene više brine kod tebe ovo boldano
    mislim, kakva si ti komunistica?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    X. ljudi često brkaju ova dva pojma.

ja imam pripravnicu u svojoj školi.
    kako prije ovoga nije imala staža, omogućeno joj je stručno osposobljavanje za rad uz naknadu od 1600 kuna. ona je k nama doslovce došla s ceste i pitala može li stažirati. zapravo je to i najteži dio: pripravnik mora sam pronaći mentora.

sve doprinose za nju plaća HZZO, a i škole po pripravniku dobivaju određena financijska sredstva. ne pitajte me kolika, u mojoj je školi sve vezano za financije "vojna tajna".

e, sad...u ugovoru se spominje radno vrijeme od 8 sati, iako, što se nastave tiče omjer je 70/35 (mojih i njezinih sati)+10 oglednih.

škole su specifične, jer kod nas nema klasičnog radnog vremena. i meni ne pada napamet držati je u zgradi 8 sati, jer ni ja tamo ne provodim toliko vremena dnevno.

ja, kao njezin mentor, za ovo neću biti plaćena (bila bih da je ona zaposlena. barem sam bila kad sam prije 5 godina imala pripravnicu u radnom odnosu), već ću dobit dva boda za moguće napredovanje.

osobno, meni više znači njena prisutnost u razredu (imam puno djece s PP), nego tih 1000 i nešto kuna. uz to, uvijek mi može "uletiti" na zamjenu ako moram na bolovanje i slično.

meni je neprocjenjiva.

puno se puta dogodilo da bi, baš nakon volontiranja, kolege i pronašli posao, jer je važno ući u sustav.

u slučaju da pronađe stalni posao, prekida ugovor s HZZO-om i nije im dužna nikakav povrat novca.

E, to te ja pitam!
    Ovo sam željela čuti (pročitati), jer cijelo stoljeće moja noga nije kročila u školu niti u zbornicu.
    Neke moje kolegice su morale plaćati za staž.
    I budi sretan/-a da te tko i primio doslovce s ceste, kako piše maggie34, svrnuvši tako milosrdne očice na sirotog pripravnika/-cu.

Nije pravedno prema pripravnicima niti prema mentorima.
    Uglavnom prosvjeta se podosta omalovažava kao struka, a samim time i djelatnici (učitelji, profesori).
    Ta silna obećanja su pretakanja iz šupljeg u prazno.
    Dajte ljudima posao, a oni koji rade 40+ godina u školi nek' se već jednom odluče odstupiti.
    Znam, znam, mirovine su male, a vi jedva pužete od napora.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Dobar dan.

ja sam mlada (30) i nezaposlena. zavrsila sam visu taman kad je dotad bila trazena i onda buum- krizica.
    dodatna losa okolnost je sta sam iz splita pa jos i manje imam sanse za nac posao u svojoj struci- informaticar.
    od par firmi, svi se tuku za one koji rade vec u toj bransi godinama i znaju svoj posal. isla sam i do osijeka na razgovore i do zagreba ali opet isto. pojavim se jedna od more ljudi na razgovoru, ostanu oni koji znaju o cemu govore i dolaze vidjet dal bi im tu bili bolji uvijeti od onih u kojima vec se nalaze.
    sipak.
    bilo kako bilo, ja zelim volontirati for free, al me nitko nije htio. odogovor poslodavace je bio: kako cu ja vas uzet da se vrzmate tu, kad me iducih dana cekaju otkazi za podijeliti.?

dakle, ja sam sretna da bih mogla sad volontirat i cak dobiti 1600kn za to.
    zelim se osjecati korisno uz to sta ce mi narast samopouzdanje jer necemu vridis.

vi sta ste u dr situacijama mozete razglabati o teorijama zavjere i o tome kako odlazi iz vasih džepova i razumijem vas.
    al ja sam u dr situaciji i meni treba ovo.
    3god se nalazim u zacaranom krugu i ako mogu, rado bih izasla iz njega.

samo, kom da se obratim? oglasa nema, pa prema tome, di mogu ic po tu priliku?
    ako netko zna info o tome, bila bih zahvalna

pozdrav

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovaj post je točno ono što je falilo u vašim silnim prepucavanjima! I iako mi je žao što se mravcica našla u tom problemu, uz masu drugih nezaposlenih, toliko mi je drago da ćete vidjeti i drugu stranu. Iako, od njenog posta je prošlo već 8 dana, a vas koje ste napunile čak 4 stranice, ni traga ni glasa. Žalosno!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Po tu priliku se ide kod poslodavca kao i za bilo koji drugi ugovor.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Po tu priliku se ide kod poslodavca kao i za bilo koji drugi ugovor.
    ovako nekako, izlistaš listu poslodavaca pa put pod noge. U ruci snop kopiranih kompleta životopis+diploma il neka potvrda koja se traži za zaposlenje, proučiti prije gdje ideš(ako su raznolike firme) i doć do tajnika, direktora, službe za kadrovskw poslove i dobar dan, mene zanima to i to u vašoj firmi, biste li mi pružili priliku, bila bih zahvalna

sve to u nekim slučajevima se može obaviti i na telefon, mailom, poštom iako za ovu stvra mislim da mnogi više te dožive baneš li osobno

I još nešto, upadanje je bolje najaviti. Ipak, često će ti neki dat do znanja da im upadaš u prepun radni dan, al to ne znači da činiš išta loše. Mnogi su mi se javili unatoč tome što ni mene ni papire nisu skoro pa ni pogledali. U taj čas su bili u gužvi. al kad im zatrebaa<š, sjete se...uuuuuu bila je ona jedna, di smo ono tutnili njene papire?

Sretno!

P.S. I ja još tražim posao

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rekao bih da smo kao društvo zreli za prelazak iz prvobitne zajednice, u kojoj je sve uvjetovano rodbinskim vezama, u modernije robovlasničko društvo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Rekao bih da smo kao društvo zreli za prelazak iz prvobitne zajednice, u kojoj je sve uvjetovano rodbinskim vezama, u modernije robovlasničko društvo.
    De nađi malo optimizma, pliiiiiiz

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku

nego, makita, sori što sad upadam ovjde, ali možda još nekome posluži
    jesi vidjela ovo
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...voditelji.html

već danima mislim kako to moram linkati, ali sam zaboravila
    sad sam se sjetila
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 28.05.2012. at 03:37

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moji putevi nisu nažalost išli u smjeru takvog prevoditeljstva, pravni jezik mi nije ušao u radno iskustvo, ne vjerujem da bih prošla, moj put je išao drugim smjerom. Da bih se inače dala u prevoditeljstvo, zašto ne, al jedino negdje gdje se radi o jeziku koji je bliskiji onom što sam radila.

Zapravo, možda se javim i za ovo, ali iskreno se neću mnogo tome nadat. Ima ljudi koji rade ko prevoditelji već cijeli radni vijek i sigurno da su mnogo bolji od mene.

Prevoditeljstvo je zaista težak i mukotrpan posao.

Recimo, jedna anegdota, trebalo je prevoditi dnevnik, nekako je to došlo u zadnji čas i prevoditelji su se trebali podijeliti po tome što im više "leži". Malo ih je htjelo politiku, svi su htjeli prognozu.

I za nekoliko minuta prođe dnevnik, svi odradiše posao, a prognoza počinje: malo ciklona, i anticiklona, zatim nadiranja polja niskog tlaka pa ciklonalni vrtlog pa neverini i mjestimični pljuskovi i sva mateorološka čuda. Nije čudo da se žena preznojila. Svaki dan slušamo tetu kako priča, još je i počneš razumit, al kome padne na pamet to prevodit i tražit prave riči tza to

Ili, recimo, kako ćete nać dobar prijevod za npr. Stožer za obranu digniteta domovinskog rata

Mislim, može se nać neko rješenje...

hoću nekako pokazati da nije svejedno zna li netko strani jezik, podučava li ga, prevodi li pismeno ili usmeno...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    De nađi malo optimizma, pliiiiiiz
    A što fali robovlasništvu? Robove je vlasnik morao hraniti, oblačiti i osigurati im krov nad glavom. Mrsić kaže da je 1600kn super, a Rode zadnjih 10 godina kažu da nije. Pola godine dok sam bio na porodiljnom sam bio na tih 1600kn i u tom periodu sam skupio samo dugove. Za hranu i nužnu potrošnju nije dostajalo.

Reality check: pristojna stipendija je veća od 1600kn.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •