Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Mene sad zanima tko će zaposliti onda osobu koja ima to famozno iskustvo? Pa zar poslodavcu nije povoljnije uzet opet nekog novog da stekne novo iskustvo, a ima za njega minimalna davanja?! I što će ti ljudi onda nakon stjecanja iskustva - opet sjedit na Burzi ili ići u EU biti iskusne sluge čije "iskustvo" će do tad isfinancirati rijetki zaposleni u RH? Ma bljak mi je cijela situacija, fakat sam od Kukuriku očekivala ipak više.
mislila sam da me većanski mentalitet razmišljanja na ovom forumu više ne može iznenaditi, ali ipak može.

ne mogu shvatiti od kuda u današnje vrijeme još uvijek ovakvo razmišljanje. nitko u eu nije sluga tko dolazi iz neke druge zemlje bila ona pripadnica eu ili ne, imao taj netko iskustva ili ne.

kada čovjek radi u eu dobija plaću kao mu i kolega domaćin ekvivalento struci, iskustvu i odgovornosti!

postoje javne tabele dostupne svima, i poslodavcima i zaposlenicima i onima koji traže posao, u kojim točno okvirima se kreću primanja po svim strukama, godinama staža, iskustva i stupnju obrazovanja, i tih se tabela mora pridržavati po slovu zakona.

primjećujem da se ovdje prečesto neke formulacije uzimaju kao zdravo za gotovo i opće prihvaćeno od čitatelja, što samo govori da su neka razmišljanja na žalost preduboko pustila korinjenje u hrvatskom društvu, a koja dosita više nemaju veze sa realnom slikom svijeta.