-
godišnji odmor i rodiljni dopust
Pozdrav svima! pretpostavljam da bi u postojećim temama našla odgovarajući odgovor, no treba mi hitno konkretan odgovor.
1. na komplikacijama u trudnoći sam gotovo cijelu trudnoću. otvorene su mi 01.12.2011., termin poroda mi je 15.07.2012. Kako mogu iskoristiti godišnji iz 2012? prekinuti rodiljni dopust? mogu li prekinuti rodiljni dopust npr. u 7 mjesecu djetetova života, iskoristiti tih 24 dana, i ponovo otvoriti rodiljni, ili moram zatvoriti rodiljni mjesec dana prije isteka, pa tada koristiti godišnji? pročitala sam da se rodiljni može koristiti u djelovima do 8. godine djetetova života u etapama ne manjim od 30 dana. mislili se to na trideset radnih dana ili svih dana?
2. naknada za rodiljni prvih 6 mjeseci se računa iz prosjeka primanja. Ako sam na komplikacijama, da li to znači prosjek plaća koje sam dobivala na komplikacijama ili prosjek plaća koje bi dobila da nisam na komplikacijama (koje bi bile veće)?
3. pošto sam na komplikacijama, da li se podrazumijeva da mi se obavezni rodiljni dopust otvara 45 dana prije poroda, ili 28?
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma