Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Koju autosjedalicu kupiti u SAD-u?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Koju autosjedalicu kupiti u SAD-u?

Ne bih znala ni da je s druge strane bare, ali barem bih se imala na koga/sto osloniti, od foruma do opcenitih recenzija. Trazim autosjedalicu za novorodjence (vjerojatno vise od jedne).

Neke od najhvaljenijih kod nas ovdje uopce ne mogu naci, neke je uzasno tesko nabaviti. S druge strane, postoji cijela hrpa proizvodjaca koji su nepoznati u HR i okolnim zemljama, ako ne i cijeloj Europi.

Vecina ekipe koju ovdje pitam odgovara u stilu: "odes u ducan pa uzmes nesto lijepo/zgodno/jeftino/lijepo i jeftino/sto ti pase uz sjedala".

Ima li netko kakve informacije? (Je li Ancica s ove strane bare?)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izgleda da je ovdje poprilicno popularna Chicco KeyFit30. Cjenovni razred oko $190. Vole i Graco Snugride (razlicitih brojeva), cije se cijene krecu od oko $70 do parsto dolara. Peg Perego Primo Viaggio su od oko $250-350. Romer ne nalazim, osim ako je Britax B-Safe ista stvar.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da je ovdje poprilicno popularna Chicco KeyFit30. .
    ovu ima moja frendica s tvoje strane bare, mislim da je zadovoljna.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako ti nije preskupa, uzmi PP Primo Viaggio, mi smo imali i bili super zadovoljni. (onaj model sa bazom)

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovaj Britax djeluje kao Roemer
    takav našiveni znak imam i ja na svojoj Roemerici
    pričekaj Ančicu, mislim da će ona ipak najbolje znati o ponudi tamo

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Britax i Roemer je isto.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto se PegPerega tice, zapravo nikako ne mogu dokuciti zasto je toliko skuplja od ostalih (tim vise sto gledam uzasno puno recenzija u kojima pise da se djeca u njima opako preznojavaju, na primjer).

Super za Britax/Roemer. To mi je onda jedna od opcija.

No cekam Ancicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzasno puno recenzija u kojima pise da se djeca u njima opako preznojavaju, na primjer).
    materijal je malo drugačiji, ali preznojavanje uglavnom ovisi o djetetu

barem kod mene provjere s njih troje - svi različito reagiraju na isti materijal

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi je imamo (smo imali) i niš se nije posebno preznojavao.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mala je vjerojatnost da ce ti ancica slucajno ovdje naletjeti. posalji joj pp.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Poslan PP.

U medjuvremnu sam nasla i Maxi Cosi na ovoj strani bare, imaju jedan jedini model, neki Mico.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledala sam ih danas u ducanu, Keyfit mi se cini najbolji od ponudjenog. Za Britax kazu da im se petljaju remeni i stvarno nekako izgledaju jadni.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Britax = Roemer
    To su iste stolice, isti prozvodjac, samo ide pod razlicitim imenima. Nikad cula da se petljaju remeni?

Inace, imam dvije Roemerice, super sam zadovoljna, no ja imam kombinirane i bez isofixa pa tebi ti modeli nisu vjerojatno zanimljivi

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, imam dvije Roemerice, super sam zadovoljna, no ja imam kombinirane i bez isofixa pa tebi ti modeli nisu vjerojatno zanimljivi
    Meni su zanimljivi.
    Ajde napiši malo više. Hvala.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su zanimljivi.
    Ajde napiši malo više. Hvala.
    First Class Plus - 0+1, suprotno od smjera voznje ide do 13kg, starija se u njoj vozila do 3 godine (kad se rodio mladji pa mu je morala prepustiti), u smjeru voznje od nekih 14 mjeseci. Kod nje treba paziti da se radi o jako visokoj stolici (ima visoko podnozje), tako da se sjedi jako visoko. Meni je to bila prednost jer imam veliki auto s visokom krovom i sjedalo je bilo odozada, tako da su klinci mogli gledati van i dok se voze okrenuti prema nazad, pa su pretezno zadovoljni u voznji i na duge relacije (a to mi je bitno jer jako puno vremena smo u autu). Mana - kako se veze pojasem, pojas ide nekako cudno (gornji) pa moras nauciti "ubaciti" bebu izmedju pojasa i krova auta da ne lupis glavom Ja sam naucila, srecom po njih. Kako je kombinirana nema frke da ce beba prerasti stolicu prije nego bude spremna za broj vecu, ali zato je mana da bebu uvijek moras vaditi iz stolice - a to obicno znaci budjenje.

Evolva - 1+2+3 - za sada samo pohvale, starijoj se jako svidja, udobna, dobro spava u njoj, lako se vadi i stavlja

Ja sam pazila da su materijali neki crni, umjetna tkanina, tako da se ne vidi jako prljavstina a lako se peru u vesmasini...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Britax = Roemer
    To su iste stolice, isti prozvodjac, samo ide pod razlicitim imenima. Nikad cula da se petljaju remeni?

Britax B-Safe je jedino jaje koje postoji s ove strane bare (ili se sva ostala skrivaju i ne moze ih se pronaci preko stranice proizvodjaca ili bilo koje druge). Remenje je prestrasno, vidjela sam ih neki dan u ducanu. Zapetljano je vec na izlozbenom primjerku. Izgleda kao uveli poriluk, uzas. Skroz mi je vise van svake konkurencije.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gledamo Evolvu.
    U uputama mi se činilo da se nekako čudno montira pa mi je drago pročitati ovo gore. A što je s onim "podmetačem" koji regulira nagnutost naslona?
    Koje dobi/kilaže je curica koja ju koristi?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

RECARO Young Profi plus ?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pretpostavljam da su zakoni i standardi u USA drugaciji nego u EU i Europi sto se tice sjedalica pa su time one drugacije prilagodjene za druga trzista...
    npr. Be safe za Skandinavsko trziste pravi sjedalice samo za postavljanje suprotno od smjera voznje....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Be Safe, proizvodjaca Be Safe ne postoji u USA, ili barem ja ne nalazim.

Britax, iliti Roemer, ima jedan jedini model, zove se B-Safe i tom modelu ne valja remenje. Inace je vjerojatno sjedalica ok (koliko sam uspjela prokopati, ovdje nema javnih crash testova, vec je sve sto je na trzistu 'sigurno jer je proslo testove'), ali ne da mi se gnjaviti s otpetljavanjem, ako bas ne moram. Ostale Britax sjedalice nisu jaje, a jaje je bas ono sto trazimo.

Recaro takodjer nema sjedalice za novorodjencad, barem opet ne jaje. I njihove modele je tesko naci s ove strane bare.

Postavljanje suprotno od smjera voznje je propisano zakonom, a vjerujem da sjedalice drugacije ni tehnicki ne mogu u auto (osim valjda da ih nekako zavezes spagom, jel). U nekim saveznim drzavama zakon vrijedi do djetetove druge godine, a u ostalima barem do godine dana.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne vidim uopce da imaju tu B-Safe, samo neke Baby-Safe, je li to ta? Te inace uvijek poberu nagrade u crash testovima tu s ove strane bare
    http://www.britax-roemer.com/car-sea...ar-seats#10638

Sto se Evolve tice, kci mi ima 3,5 godine, 16kg, i oko 100cm, njoj je ona super jer sjedi rasirenih nogu i stolica dolje joj sluzi za igracke, kad zaspi samo joj se glava malo nagne na stranu i moze odspavati satima. Ona nogica dolje (podizac) je stavljena naprijed tako da je stolica nagnuta nazad, to stvarno nije puno nazad, ali taman da kad zaspi ne klone naprijed nego ostane naslonjena na ledja. Montaza je jednostavna - pojas se provuce kroz jednu rupu na "ledjima" stolice uz jedan rub stolice i izvuce ponovno kroz drugu rupu na naslonu uz drugi rub stolice, prebaci preko onog crvenog dijela i zakopca. Upute su i meni bile zbunjujuce dok nisam skuzila da je to u stvari jako jednostavno, sad je montiram za manje od minutu (ali najcesce je uopce ne vadim). Jedino je dosta teska, ne znam da li su takve i ostale stolice, mislim da je zato sto mora moc aktivirati pojaseve i za dijete od 9 kg...

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imaš stranicu sweedish car seats ili tako slično nešto

kupiš švedsku AS, puno sigurnije nego američke, uvoziš je tamo i koristiš, zadovoljavaju puno strože uvjete nego US sjedalice

ilegalno ih je prodat u SADu ali ne koristiti, tak piše na toj stranici, pa ako nisi zadovoljna sa ponudom tamo onda fino naručiš ovako.

inače, kad smo bili preko bare za božić koristili smo gracovu sjedalicu za malca i isti booster za curku....ali doma sam vjerna svojoj romerici

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sillyme, hvala na info. Mislim da ćemo se odlučiti za tu sjedalicu.

Kaae, RECARO Young Profi plus je "jaje". Istina, ne znam jel' dobavljiva kod tebe.
    A nastavno na "švedske" autosjedalice - Britax/Roemer proizvodi autosjedalice za Volvo. Ako imaš koji njihov salon u blizini, možda da tamo pogledaš.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    sillyme, hvala na info. Mislim da ćemo se odlučiti za tu sjedalicu.

Kaae, RECARO Young Profi plus je "jaje". Istina, ne znam jel' dobavljiva kod tebe.
    A nastavno na "švedske" autosjedalice - Britax/Roemer proizvodi autosjedalice za Volvo. Ako imaš koji njihov salon u blizini, možda da tamo pogledaš.
    S druge strane... ja vidjela evolvu za Volvo u njihovoj ponudi (ne u Hr nego jedna druga drzava u EU), preracuntao je bilo skoro 350eur, a kad sam kupovala u sloveniji i odbila jos ddv ispalo je puuuno manje. Izgleda da ona platnena etiketa "Volvo" jako podize cijenu stolice

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da. Totalno bezveze.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Necu narucivati ono cega ovdje nema, zanimale su me iskljucivo sjedalice koje su u legalnoj ponudi u SAD-u tj. s ove strane bare. Najbolje jos da u nekom ionako gadnom, nedajboze trenutku, zavrsim na nekom sudu zbog koristenja nelegalne, a zakonom obavezne opreme.

Nadala sam se da ce Ancica navratiti, ali nije, pa smo za sad narucili Chicco Keyfit 30 Extreme. Kud svi, tj. vecina, tud i mali Mujo. Imamo jos dovoljno vremena za promjenu misljenja, a tu se sve moze vratiti tako da... sto bude, bit ce.

Britax Baby Safe SHR je model iz Velike Britanije. Cak ni baza nije nesto sto se ovdje koristi. Britax B-safe - jedno jedino Britax jaje na americkom trzistu. Dolazi u dvije boje, ovoj sa slike i jos crvenoj. Prestrasno remenje.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 26.04.2012. at 17:22

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sad napokon i slika tog Britaxa jer nije nikako htjela u prethodni post:

Britax B-Safe

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A sad napokon i slika tog Britaxa jer nije nikako htjela u prethodni post:

Britax B-Safe
    Meni dobro izgleda, ali ne vidi se remenje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma super izgleda, ali remenje je grozno. Dirala/vidjela/procitala brdo recenzija. Brr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •