Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Ina May Gaskin - dojmovi

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Ina May Gaskin - dojmovi

Svugdje čitam o Ini May i dojmovi nakon iznimnog vikenda provedenog sa njom, ali na forumu o tome ni riječ nema

Ajmo ljudi dočarati našim forumašicama kako je bilo, meni su još širom otvorene oči sada kad znam, definitivno, koliko smo mi nazadni u svojoj naprednosti, i koliko stvari mogu biti jednostavne ako i žene i sustav prestanu imati strah trudnoče i poroda.

Ako bilo što, ja sam danas deset puta više skulirana nego prije

Video snimke seminara i interviewe sa Inom May Gaskin moći ćete vidjeti na Dobro Jutro Hrvatska ovaj tjedan, i 5.5.2012. u emisiji Euromagazin na HTV. U ovomjesečnom izdanju Trudne i lijepe i Mame i bebe također ima članaka o gostovanju, a u narednih par dana imat ćete priliku čitati u drugim dnevnim listovima i portalima o događanju i dojmove novinara o istom.

Pa, vi koje ste bile, što vam još danas rezonira?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

tako ni nakon odenta nije bilo rasprava na forumu, a ja bi bas voljela procitati tuda misljenja i prisjetiti se nekih dijelova
    nadam se da ce se netko javiti dok ja okupam djecu
    gdje su slike?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja jedva čekam dojmove i komentare.
    Žalim i žalim da nisam mogla doći na predavanje pa se tješim, bit će ih još...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

fotke busybee stavlja na rodin FB naram se večeras..

a dojmovi žene, gdje su ???!!! ))

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam neki rjeciti tip za opisivati dozivljaje, samo znam da je meni bilo super, bila je predobra atmosfera, neka toliko mirna da su mi cak i klinci bili super, nisu se svadali i tukli kao inace

ina may je fenomenalna, puna iskustava i genijalnih prica, malo sam se smijala malo plakala. drago mi je da sam opet srela super zene koje poznam i upoznala neke super zene koje jos nisam znala

bilo mi je zao kad je zavrsilo, onaj neki osjecaj povratka u kolotecinu, voljela bi jos koji put ici na tako pozitivan skup

i nadam se da su ljudi iz struke culi sta je pricala, nadam se i da ce zene sve vise traziti da preuzmu svoj porod u svoje ruke, i da ce stvari poceti pomalo ici na bolje, u rodilistima i uredivanju legalnog pkk-a

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo mi je bez veze stavljati fotke na Roda Istra, a na Rodi nisam adminica pa ne mogu jednu po jednu stavljati.
    Uglavnom, fotke su ovdje http://www.photobucket.com/inamay a pass je inamay.

Moj je dojam da, iako je kod nas stanje lose i nikakvo i zene, ako nisu pripremljene i vrlo informirane/educirane, prolaze lose ili kako grah padne, sokantno je da je kod nas milju puta bolje nego u USA gdje su zatrli primalje kao poziv (naslucivala sam da je kod nas bolje, ali nisam imala pojma da je kod njih toliko lose).
    Imamo puno posla na nekoliko frontova, ali jako sam optimisticna da cemo uspjeti napraviti odlicne pomake ili bar promjenom svog stava i ponasanja, natjerati sustav da se prilagodi. I tom poslu se veselim.
    Nasa velika prednost je ta sto imamo primalje, imamo visoku skolu za primalje, na prste jedne ruke porodnicara koji misle slicno kao mi, ali vjerujem kako je ovo dobra baza, uz hrpu snaznih zena koje svjedoce onome o cemu IMG prica (da je zena koja radja bozica, da je porod uzvisen dogadjaj koji zenu transformira i osnazuje i da nikako drugacije ne bi smjelo biti bez vrlo jakog, debelog razloga) i koje su zeljne rada na promjenama.

Osobno, kao urednici portala, poseban gust mi je bio popricati o vaznosti pozitivnih prica s poroda i o mojim osobnim dilemama trebamo li dati prostora i pricama s
    manje dobrim ishodima. IMG mi je pomogla da iskristaliziram stav i rijesim se dilema koje sam imala.

A ona kao osoba.. taman sam pisala za intl prijatelje.. ovo mislim o njoj i zaista sam zahvalna sto sam imala prilike upoznati i nju i Stephena.
    She is incredible, warm, approachable, smart, witty, lovely and just awesome... living goddess.
    (Ako moram sazeti u jednu recenicu )

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sto ste poklonile Stephenu?
    Mene okolina izmaltretirala time sto ja sad tamo idem, kakve imam koristi od toga, ono bas su me izdeprimirali... Onda slusam Inu kako razmjenjivanje prica s poroda ima velik utjecaj, pa si mislim...sjecam se kako sam kao desetogodisnjakinja slusala razgovore odraslih i nije mi bilo jasno kakvo brijanje, pa kad su spomenule rezanje, kakvi su to hororci...nekako me drzi pomisao da cu jednom moci svojoj kceri usaditi porod kao prekrasno iskustvo. ove zene oko mene su, kako je ina rekla, "odrezane" ispod vrata, bas mi je zao, ali vidim da tu nemam nikakvog utjecaja.
    Ono sto je rekla, da treba objaviti knjogu s lijepim pricama, ima ih dosta tu, jel ima netko zainteresiran za taj posao?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nakurnjak u rodinom bojama lolll

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

knjiga se rađa...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lose price treba ispricati - svom psihoterapeutu. Jedino tako one mogu imati neku dobru svrhu - iscjeliteljsku.
    Trudnice i zene koje se spremaju ikad roditi, djevojcice, sve zene reporduktivne dobi, koje nisu zavrsile s radjanjem, ne bi nikad smjele slusati horor price.
    To je njen stav, a ja se slazem s time.

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako je komentirala stanje u našim rodilištima? Sad mi je baš žao što nisam mogla biti i u subotu..
    Ina May je nevjerojatna i predivna žena, neopisivo mi je drago što sam imala priliku vidjeti je i čuti uživo.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Na žalost nisam mogla biti na seminaru, ali sam dobila priliku dan ranije razgovarati s njom. Najveći dojam je i meni ostavio baš dio o strahu od porođaja (i koliko je zapravo uvjetovan modernom kulturom, rekla je kako je Hollywood utjecao na porođaj više nego možemo zamisliti), kako zapravo svi gledaju da što prije odrade to divno iskustvo i da ga što prije zaborave, dok zapravo tijelo ispušta sve potrebne hormone da bi u tom trenutku bili puni ljubavi i sreće, što se onda maskira raznim ljekovima. Sa zavišću sam slušala dok mi je opisivala neke od porođaja kod kuće... I za skeptike samo jedan podatak, ako se ne varam, rekla je da je bila prisutna na više od 3 tisuće porođaja, a samo ih je pet bilo dovršeno u bolnici.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam još pod dojmom njenog super stava koji bi trebala zauzeti svaka rodilja u bolnici: OWN THE PLACE!
    mrak

a Danci - kapa dolje, bila si genijalna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj _Candy Candy_ prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je komentirala stanje u našim rodilištima? Sad mi je baš žao što nisam mogla biti i u subotu..
    Ina May je nevjerojatna i predivna žena, neopisivo mi je drago što sam imala priliku vidjeti je i čuti uživo.
    Vrlo cesto je kolutala ocima i komentirala da je to sto rade kriminal.

Rivendell, mislim da je to Farmina brojka, da je Ina May bila prisutna na nesto manje od pola te brojke.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 23.04.2012. at 17:55

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam u nekoliko navrata u prvom razgovoru sa Inom May morala se zaustavit i reči "it feels like Christmas...!" a Rivendell, ak se ne varam, je rekla da je Božić svake godine, a ovakva prilika samo jednom

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Osobno prvi puta čujem za gđu. Inu May, pogledala sam slike s predavanja i djeluje zanimljivo kao pojava, a iz ovoga što čitam probudilo mi je još veći interes. Postoji li na internetu kakva knjiga ili tomu slično, možda kakav uvod u njezin rad..? ili nešto prevedeno na naš jezik u obliku knjiga.. Može li se doći do kakvog materijala u knjižnicama..? Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bit će na Dobro jutro Hrvatska (ne znam kad još), i na Euromagazin 5.5.2012. Interview će imat na naš portal i na još par mjesta.

članci o njoj su izašli u travnju i Trudna i lijepa i Mame i bebe.

evo što su rekli iz Slobodne Dalmacije http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/t...5/Default.aspx

na hrvatskom nažalost knjige nisu prevedene

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Danci, pronašla sam.. Voljela bih je čuti na Dobro jutro Hrv. Nadam se da ne ću propustiti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Novinarka mi je rekla da će javit kad ide prilog, pa nadam se da neće zaboraviti i da ću stići na vrijeme javiti. Dok prilog montiraju i pripreme, računam možda od sutra pa nadalje da bi moglo.

No, ako mi promakne možete javiti pa ćemo pogledati na emisije na zahtjev na web HRTa.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Rivendell, mislim da je to Farmina brojka, da je Ina May bila prisutna na nesto manje od pola te brojke.
    Da, imaš pravo. Ali kad sam čula koliko je simbolična brojka porođaja završenih u bolnici, mislim da sam prvi puta osvijestila koliko je zapravo sigurno roditi. Do tada sam to znala, ali je uvijek postojao onaj mali dio mene koji se pitao "što ako?"...

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bila sam u petak i uživala okružena gomilom majki Super je bilo vidjeti koliko je žena diglo ruku jer su rodile kod kuće, bio je to koncentrat ženske energije

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    I za skeptike samo jedan podatak, ako se ne varam, rekla je da je bila prisutna na više od 3 tisuće porođaja, a samo ih je pet bilo dovršeno u bolnici.
    Farmina statistika je 5% transfera u bolnicu.
    Što je vrlo malo.
    Oko 80 % transferiranih na kraju ipak rodi vaginalno, u bolničkom rodilištu.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mozes li biti specificnija? Mozda netko zeli pridonijeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo moje se odnosilo na post Danci Krmed o knjizi s pricama s poroda, zaboravaila sam citirati. /:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam u petak i uživala okružena gomilom majki Super je bilo vidjeti koliko je žena diglo ruku jer su rodile kod kuće, bio je to koncentrat ženske energije
    I meni se taj trenutak najvise urezao u pamcenje, posebno njena reakcija kad je vidjela tolike ruke

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno prvi puta čujem za gđu. Inu May, pogledala sam slike s predavanja i djeluje zanimljivo kao pojava, a iz ovoga što čitam probudilo mi je još veći interes. Postoji li na internetu kakva knjiga ili tomu slično, možda kakav uvod u njezin rad..? ili nešto prevedeno na naš jezik u obliku knjiga.. Može li se doći do kakvog materijala u knjižnicama..? Hvala
    Ako si OK s engleskim, ima na youtubeu dosta filmica s njenim interwiewima, razgovorima i slicno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo moje se odnosilo na post Danci Krmed o knjizi s pricama s poroda, zaboravaila sam citirati. /:
    knjiga o lijepim porodima, na raznim mjestima, se trenutno uređuje, imamo nakladnika, dakle kroz nekih godinu dana imat ćemo je

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo drage forumašice i forumaši, prvi popis press-a za ovo događanje:

Ina May Gaskin - Mediji

Tiskani Mediji

Trudna i lijepa - članak najave - na kioscima!

Mame i bebe - članak najave
    https://docs.google.com/open?id=0B3R...WUNaek11UGpuZw

Slobodna Dalmacija
    http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/t...5/Default.aspx

TV

Euromagazin - 05.05.2012. (stavit ću link, treba poslat španjolki da se vidi na tvu lol!)

Dobro jutro Hrvatska - utorak, 1. svibnja u rubrici “TV Ordinacija”

Varaždinske vijesti
    http://varazdinske-vijesti.hr/zivot/...-trudnice.html

Regionalni tjednik
    http://regionalni.com/zivotdrustvo/d...-rizicni-9601/

Vjesnik online http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?IE19C17-242C-4894-85CA-EEDD068365DC

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prilog o seminaru Ine May - danas u "Euromagazinu" - HTV 1, 16.28 h!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala što si javila, nisam stigla pogledati u koju uru će biti

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa Vidi poruku
    Ako si OK s engleskim, ima na youtubeu dosta filmica s njenim interwiewima, razgovorima i slicno.
    Hvala! Pratim temu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tako mi je žao da nisam bila... ali pratim temu.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    hvala što si javila, nisam stigla pogledati u koju uru će biti

Jedino... neugodno sam se iznenadila. Evo najave sa stranice HRT-a:

Euromagazin
    Zašto konzervatori izazivaju bijes investitora i političara? Kako su u Europskoj uniji pomirili investicije i očuvanje kulturnih dobara? Zašto njemačka premijerka Angela Merkel poziva na bojkot Europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini? Zašto je kod nas porođaj kod kuće zabranjen, a u mnogim europskim zemljama nije?
    Urednik: Tina Šimurina i Tena Perišin
    No, priloga o porodu NIJE BILO!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

valda će biti sljedeći tjedan :/ pitat ću urednicu priloga kad će bit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •