ma moja se isto čas igra kuce i mace, čas brije na provokativne fotke u štiklama i priča o dečkima
ona definitivno nije u pubertetu, vidim po njoj, nisam u denialu majke mi
još je sva balava i pravo dijete, tako da i te fotke s prijateljicom nisu nastale iz neke nazovimo je namjere da budu takve i takve
već čisto dječje i nevino
samo što to kad vidiš, automatski imaš ne tako dječje asocijacije
ona nije u biti ni svjesna što tu ima ružno
samo zna da su htjele izgledati odraslo i "lijepo"
onako kao cure s tevea
pa smo pričale i objasnila sam joj neke stvari
i svoje mišljenje o curama koje se naslikavaju

pa priču o ženama koje su toliko pametne i snažne i pozitivne da ne trebaju prošetavati gole da ih netko zamijeti
i bla bla bla bla...
samo što morate priznti da to nije lako argumentirati u ovoj našoj lijepoj zemlji u kojoj je sve svedeno na vanjski izgled
i na glorificiranje svega što je protivno zdravoj pameti
jer ona ne vidi tamo neku poznatu znanstvenicu, istraživačicu, umjetnicu, bilo koga tko radi nešto pametno, korisno, pozitivno
toga nema na teveu
zato imaju na teveu tete u štiklama i sa sisama, koje voze bijesne aute, piju šampanjac i žive u svili i kadifi
i to dijete privlači, to blještavilo i sjaj
pa ako još dodam šaku začina u vidu djece koja stvarno briju na to i kojima nitko ni ne veli da to nije baš ok.,
ova moja što kaže Nena ko ovčica povodljiva
svi to vole pa što ne bi i ona...

malo nabrijano vodim ovdje razgovor ali uzmite u obzir da sam stvarno frustirana takvim stvarima
i da, neki ljudi žive u takvim uvjetima da jednostavno ne mogu puno birati što se tiče utjecaja sa strane, osim da se zatvore
skupa s djecom u kuću i ne izađu nekih 15 godina.
i sad se pitam,što mogu učiniti?
osim ovoga što kaže vertex i s čim se slažem, biti prisutan
ostati povezan s djetetom, slušati ga pa i kad priča nama totalno nezanimljive stvari
slušati
i blago usmjeravati, valjda
još da naučim kako se to radi