Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Prekidanje porodiljnog i odlazak na komplikacije zbog druge trudnoci..

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Prekidanje porodiljnog i odlazak na komplikacije zbog druge trudnoci..

Zanima me.. Ako sam na prorodiljnom dopustu i ostanem trudna, te otvaram komplikacije zbog nove trudnoce kako se racuna prosjek primanja da bi se izrcunala naknada koja ce se dobivati?! Prosjek stvarne place ili visine prethodnih primanja(naknade).. Te kakva je razlika ako se to dogodi u prvih, odnosno drugih 6 mjeseci porodiljnog dopusta?! Kao sto me zanima i dali se sacuva pravo na kasnije koristenje preostalog neiskoristenog porodiljnog iz prve trudnoce?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako odmah nakon rodiljnog / roditeljskog otvaraš bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, onda ti je naknada 831 kunu. Naknada će biti veća, ako se vratiš na posao, odradiš 3 mjeseca i dobiješ 2 isplaćene plaće prije mjeseca kad otvaraš bolovanje jer će tek onda biti obračunata s osnove isplaćene plaće (sve pretpostavljajući da imaš ostvaren uvjet 12 mjeseci neprekidnog staža rada (tu se broji ovaj rodiljni i roditeljski dopust ako si bila zaposlena u to vrijeme) odnosno 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine.

Neiskorišteni roditeljski dopust (ako je isti ostvaren nakon 2009.g.) može se iskoristiti do navršene 8. godine tog djeteta, ali samo ako je ostalo više od 30 dana. Inače, neiskorišteni roditeljski dopust može se iskoristiti u potpusnosti odjednom ili u dijelovima ali ne više od 2 puta godišnje sa ne kraće od 30 dana po korištenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se ubacim. a kakva je situacija sa neiskorištenim porodiljnim (roditeljski) ukoliko sam trenutno na burzi. može li se? isplati li mi se??
    pitala sam već, ali sam dobila neke nesuvisle informacije.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    da se ubacim. a kakva je situacija sa neiskorištenim porodiljnim (roditeljski) ukoliko sam trenutno na burzi. može li se? isplati li mi se??
    pitala sam već, ali sam dobila neke nesuvisle informacije.

i rodiljni i roditeljski koriste i zaposlene i nezaposlene, razlika je samo u iznosu naknade...
    neznam proceduru, ali možeš otvoriti ostatak roditeljskog (ako je ostalo više od 30 dana), trebala bi dobivati 1663,00 kn
    ukoliko dobivaš naknadu sa burze to se stopira dok ti se isplaćuje porodiljni

e sad isto bi trebalo ukalkulirati neke druge stvari...neznam računa li ti, se u slučaju da koristiš ostatak roditeljskog kao nezaposlena, to vrijeme kao da si provela na burzi (to bi ti bilo bitno ukoliko se javljaš nekim poslodavcima koji traže radnike koji su proveli na burzi 24+ mjeseca radi korištenja potpora)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala puno na info!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da javim-odbijen mi je nastavak roditeljskog jer sam nezaposlena. to je neki novi naputak pa sam, eto, izvisila.
    samo mi nikako nije jasno kako ne mogu iskoristit svoje pravo bez obzira na nezaposlenost-to je nešto što sam mogla koristit i prije, prekinuto je
    uz dopuštenje da se isto nastavi.
    ne znam isplati li mi se žalit i kome se žalit. hzzo, ionako, radi po naputku.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    da javim-odbijen mi je nastavak roditeljskog jer sam nezaposlena. to je neki novi naputak pa sam, eto, izvisila.
    samo mi nikako nije jasno kako ne mogu iskoristit svoje pravo bez obzira na nezaposlenost-to je nešto što sam mogla koristit i prije, prekinuto je
    uz dopuštenje da se isto nastavi.
    ne znam isplati li mi se žalit i kome se žalit. hzzo, ionako, radi po naputku.
    mislim da na ovo nemaš pravo žalbe
    ti si porodiljni ostvarila kao zaposlena osoba, a sada si nezaposlena što je po njima različita osnova za ostvarivanje PD (bez obzira što bi u tvom slučaju primala iste novce)...
    rješenje ti je da se "zaposliš" kod nekog prijatelja i onda ponovo zatraži PD, imala bi troškove samo dok ne kreneš na PD (neznam koliko bi trebalo proći (mjesec dana možda?)
    kad ti PD prođe, vratiš se na burzu (a možda i nađeš posao u međuvremenu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •