-
Mislim da ih većina ipak bere ili dobiva od nekog besplatno.
Recepti... najčešće se radi s jajima: nalomiš na male komadiće (tako je bar pravilo, ja ih i narežem i ne gube time ništa), dinstaš na malo maslinovog ulja (možeš dodati i narezanog luka i malo šunke po želji), doliješ malo vode i na to jaja koja možeš prethodno smutiti s malo mlijeka.
Možeš ih i dinstati pa pomješati s tvrdo kuhanim jajima, ili s kuhanim krumpirima.
Tkođer dinstane idu u rižota, gdje možeš dodati još raznog povrća; ili u paštu, gdje se može također dodati svakakvo povrće ili jaja, sir, vrhnje, šunka i sve što ide s time.
Juha od šparoga radi se tako da staviš kuhati narezane šparuge - ali ovaj put skupa s tvrdim dijelovima, na ovaj način možeš iskoristiti šparuge koje su pretvrde - u posoljenu vodu. Ostaviš sa strane nekoliko vrhova šparuga koje ćeš dodati na kraju za ukras. Kad se dobro skuhaju promiksaj štapnim mikserom, i propasiraj. Ako želiš da juha bude gušća, kuhaj s jednim malim krumpirom, a možeš staviti i drugog povrća, i također propasiraj. Nakon toga možeš dodati one vrhove šparuga, a možeš i malo riže, tjestenine ili griz-knedle i opet zakuhati. Po želji dodati i kiselog vrhnja - pogotovo ako ti se čini pregorko, i začine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma