Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 128

Tema: pelene racman

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

SonjaN baš ću malo proučiti ali mislim da nema brige
    Naime, znam da me jako ugodno iznenadilo kako je dobro napravljena stranica na hrvatskom i ne sjećam se da sam uočila neke bitne greške, ali javim ti ako šta uočim.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    SonjaN baš ću malo proučiti ali mislim da nema brige
    Naime, znam da me jako ugodno iznenadilo kako je dobro napravljena stranica na hrvatskom i ne sjećam se da sam uočila neke bitne greške, ali javim ti ako šta uočim.

evo potpisujem, potpuno isto mislim...

SonjaN

Početno

hvala, hvala!!

I, by the way, i ja upotrebljavam platnene pelene, i to već za drugo dijete i baš sam sretna kad nađem toliko istomišljenika!!
    Ponekad se osjećam ko da sam sama na svijetu sa svojim "ludim idejama" i "nekim groznim pelenama"... s kojima samo "mučim dijete"

Bok,
    Sonja

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj SonjaN prvotno napisa
    Ponekad se osjećam ko da sam sama na svijetu sa svojim "ludim idejama"
    Nisi više, nisi :D :D :D

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D Jako sam sretna što pronađoh platnenašice!!! Inače me svi blijedo gledaju kad o tome krenem (a ne zaustavljam se tako lako )

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja još nisam srela osobu uživo koja je čula za platnene, a kamoli ih vidjela .
    Ali ni ja se ne dam

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Ja još nisam srela osobu uživo koja je čula za platnene, a kamoli ih vidjela .
    Ali ni ja se ne dam
    Da, istina, niti ja. Vjerojatno je lakše curama u Zagrebu, al evo, nas dvije forumašice iz Rijeke se dogovaramo za đir s bebama pa će past i tema o platnenim .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prihonja, jedno pitanjce: ako imaš i mib pelene, koje su prednosti mib pelena u odnosu na racman i obrnuto?
    Tnx

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Iako uvijek nastojim kupit hrvatsko, moram ti biti iskrena da mi se Racman više sviđaju onako opći dojam premda je SMIB lakše sušit jer je uložak kao privjesak, ove mi nekako bolje sjedaju, na čičak su što je meni draže i kroj je baš fini. Ovo s krojem sam skužila u posljednje vrijeme da je jako bitno jer imam nekoliko divnih HM pocketica koje nam obavezno procure na nožicama il leđima, ne zato jer nisu dobre, dapače, već zato što tijelu mojeg bebolina one ne odgovaraju.
    Alaj sam ga odužila, a ni jedan smajlić stavila, zato evo jedan za kraj

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Baš si Prihonja!
    Imam samo mib pelene i pocketice, ali nikak da se naviknem na mib pelene jer su mi nekak ogromne (iako moj baš i nije sitan, već je blizu 7 kg). Racman mi djeluju ok na slici, ali si mislim ak su ko i mibove, onda radije kupim domaće. Izgleda da ću ipak probati i racman

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma evo, iskreno mislim da ćeš bit zadovoljna, a što se MIB tiče, meni je njihov cover odličan bolji od Kamarisovog.
    Inače, ja sam na Racman stranicama uzela i vuneni cover (to je od Popolini) još ga nisam isprobala jer mi je čekao pranje, al večeras je spreman. Moram još pitat naše iskusne, za detalje kako se koristi - mislim ono kad se popiški , da li se samo osuše ili ?
    Baš me zanima da li će ti se Racmanice svidjeti ko i nama...

SonjaN

Početno

Bokić!

No, ovako, ja upotrebljavam od trenutka kad beba ne kaka više mekano (daklem, od pupka do vrata odozada ), najrađe vunene i to one koje izgledaju ko male kozačke hlačice (hihi). Zašto? Jer najmanje tiskaju (a beba je tada obično cijeli jedan buhtelj), a odlično drže veliku količinu piškenja. Sve vunene zaštitne se samo okrenu naopačke i posuše na zraku. Obično (pogotovo ove moje) trebaju neko vrijeme da se "uigraju", dakle, da postanu nepropusne, a ako propuštaju imam 2 recepta: 1. nekoliko puta oprati (u hladnoj vodi) - vuna se nekako zamrsi i postane gušća, pa time nepropusnija; 2. namakanje u lanolinskoj kupelji. E, da, od ovih na kopčanje, meni su te od Poppolini nekako pretvrde (grube), imam i od Štorklje, su puno mekše (iako njihove pelene ja osobno ne preporučujem).
    Vas još što zanima?

Laku noć, pelenašice!!

Sonja

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bravo za SonjuN - poslušat ću tvoj savjet, a ako mi bude šta nejasno, javim ti se....Hvala

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

S njihove stranice:
    Volnene prekrivne hlačke, mokre od urina, prezračimo in posušimo na zraku. Pogosto pranje ni potrebno. Umazane ob blata lahko operemo samo na tistem mestu ali pa že posušeno blato odstranimo s ščetko. Po nekajkratnem pranju volnene prekrivne hlačke namočimo v lanolinski kopeli.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Baš si Prihonja!
    Imam samo mib pelene i pocketice, ali nikak da se naviknem na mib pelene jer su mi nekak ogromne (iako moj baš i nije sitan, već je blizu 7 kg). Racman mi djeluju ok na slici, ali si mislim ak su ko i mibove, onda radije kupim domaće. Izgleda da ću ipak probati i racman
    ja mislim da je zeleni racman veci od smiba, al 100x bolje upija i nekako je meksi i prilagodljiviji na guzi
    zuti je uzi medu nogicama, jer je i ulozak tako krojen
    super se preklapaju na najmanje, ne smeta ona debljina izmedu drukera kao kod nekih

btw. taj zuti ulozak super je za pocket-ice

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

SonjaN zašto ne preporučuješ Štorklja pelene? :?

SonjaN

Početno

paaaa... ovako, ne znam kakav imaju materijal sada, ali onaj, kakav su imali prije 4 godine, i onaj "prirodni" i onaj "mekani", je strašno loše kvalitete. Naime, pelene su postale tanke (potrošio se materijal), niš ne upijaju (postanu ko mokra krpa, možeš cijedit), a strašno grub. Zbilja, mogu ga samo usporediti sa jaaaako starim kuhinjskim krpama. Nasuprot tome, racmanove su (iste starosti, količine upotrebe i načina održavanja), naprotiv, još koliko-toliko mekane, upijaju skroz dobro, malo se materijal potrošio, ali još je pomalo mucast i nježan, jedino se malo "razrijedio" (ko na čarapama, kad se potroše), na mjestima koja su najviše izložena močenju. Čak su i gumice izdržale! Eto, to ti je iskreno.

A ti ih imaš? I zadovoljna si? Ma i ja sam na početku bila, kakvu godinicu su izdržale, ali nakon toga... više nisu bile upotrebljive (morala sam ih baciti i kupiti nove ).....

pa-pa
    Sonja

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemam ih, samo skupljam informacije jer slažem kolekciju čekajući bebu

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

babyiris, da da vidjela sam to, al me zanimalo kako to naše iskusne rodice rade...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja svoje racmanice i popolinice :D

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    I ja svoje racmanice i popolinice :D
    ...meni je žao da nisam uzela još koju, stvarno su odlične, javi kako je prošlo...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Prihonja prvotno napisa
    babyiris, da da vidjela sam to, al me zanimalo kako to naše iskusne rodice rade...

Ja lupim lanolin u ljekarni(15kn/100g) i onda sama napravim tu kupku u kojoj pol sata namačem, onda lagano par puta u ručnik, a dalje sušim prirodno. Bježi s njim od izvora topline jer ju vuna ne voli.

Perem u mlakoj vodi svakih xy nošenja. Nije bilo dodira s kakoicom pa to ne znam, ali kad pelena bude jako mokra - cover je još potpuno suh i nema čudnih mirisa već samo onaj po lanolinu.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja čekam Racmanice i Popolinice
    I ME
    I SMIB
    [/quote]

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ipak SonjaN radi za Racman .
    Štorkljine nisam koristila jer mi se dijete do tada već skinulo iz pelena, ali jesam njihove uloške i prezadovoljna s njima.
    materijal je kvalitetan i isti i nakon x pranja.
    a pelene mi djeluju debele, meke i dobro upijajuće.
    držala sam ih puno puta u rukama (na našim akcijama) i jednostavno ne vjerujem da je to nekvalitetniji materijal od ostalih, dapače.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Ja lupim lanolin u ljekarni(15kn/100g) i onda sama napravim tu kupku u kojoj pol sata namačem, onda lagano par puta u ručnik, a dalje sušim prirodno. Bježi s njim od izvora topline jer ju vuna ne voli.

Perem u mlakoj vodi svakih xy nošenja. Nije bilo dodira s kakoicom pa to ne znam, ali kad pelena bude jako mokra - cover je još potpuno suh i nema čudnih mirisa već samo onaj po lanolinu.
    Koliko staviš lanolina, a koliko vode? Čini mi se da ide i neki sapun/šampon u to? Može recept detaljno?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne treba puno lanolina(ja stavim veličine badema što je možda i previše), šampona samo kap(prvi sam put pogriješila i stavila previše pa otuda i znam - mala, majušna kapljica šampona. Otopiti u vrućoj vodi- u šalici, ohladiti do mlakogi optopiti cover. Držati kojih pola sata. Onda stavim u ručnik... pa na sušenje.

SonjaN

Početno

tja, mislim, da me niste razumjele... ja NE radim za Racman, slučajno me je "nanjušila" gospođa Irena, jer sam nosila pelene sestrični u Hrvatsku, i zato pitala da li bi joj prevodila. Nisam ju nikad uživo ni vidjela.
    Kada sam počela sa platnenim pelenama, su postojale Štorklja i Racman, u Hrvatskoj ih još, koliko znam, nije bilo. Probala sam oboje i istovremeno kupila jednak broj jednih i drugih. I, nakon 4,5 godina jednake upotrebe i održavanja se je stvorila veeelika razlika - racmanke su još skroz dobre za drugu bebu, a štorkljice sam, nažalost, bacila . Pošto nismo nikako baš neki bogataši (prije bi rekla, siromasi), mi je žao tog novca. Zato iskreno kažem kakvo je moje iskustvo. Štorkljine uloške imam i ja i zadovoljna sam s njima, ali se oni ne upotrebljavaju (barem ne kod mene) toliko ko pelene, pa se još nisu tako istrošili.... I, napominjem, već 3 godine nisam više ništa naručivala iz Štorklje, zato je moguće da imaju nove (bolje) materijale)! Šteta da nemam više te pelene, stavila bi vam sliku, već na pogled se je vidjela istrošenost...

pa-pa,
    Sonja

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori Sonja ako sam imala krivi dojam .
    i moguće je da sada imaju bolje materijale.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Babyiris, ja sam tako isto lanolizirala, našla lanolin u ljekarni i po istim uputama još davno od klmame (vidjela u pretražniku da ima puno topica na temu lanoliziranjeI odradila. Međutim, meni je danas sprijeda gdje dečkići najviše popišaju, procurilo, vjerujem da bi to moglo biti zbog toga što sam ih držala cijelu noć , zaboravila na njih....No budući da su to friške gaćone, onda vjerujem da se i one trebaju uhodati ....Racmanice su super izdržale noć (zeleni r. s pripadajućim extra uloškom) i cover od Popolini na čičak...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Stigle racmanice :D i popolini vuneni cover i popolini organic :D
    Sad će u sušilicu, a sutra na guzu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Enela, daj pliz javi kakav ti je cover vuneni! Je li to onaj koji izgleda kao aristocrats? Ima 2 sloja? Da li je preuzak oko nogica? Koju veličinu za koliko tesku i veliku bebu si uzela i jesi li pogodila?
    Da li je vuna mekana i nije pikava?

Sori na količini pitanja.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anita AZ, to ti je taj cover, mi smo ga jednom probali i bio je Ok, ali nismo se još skroz ufurali, malo je propustio prvi put i guza je dosta velika pa treba imat veću robicu, al jako lijepo stane na tijelo i rasteže se kolko treba.
    Baš me zanima što će Enela reć.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam za prvo dijete kupila 26 Kamarisovih. Trajale su nekih godinu dana, a nakon toga se istrošile oko drukera, gumica skroz olabavila i više uopće ne drži oko nogu.
    Ljetos sam isprobala dva Racmanova modela - crveni i zeleni.
    Za drugo dijete sam nabavila 20 komada zelenog Racmana. Sve sam dogovorila mailom. Preuzela sam u Babycentru u Brežicama, platila karticom, dobila DDV.
    Crveni Racman je uži i komotniji za hodanje, no kak je manje materijala, brže promoči - u Racmanu vele da je za predviđena za 3 h nošenja. Zeleni je širi, no sjajno upija pa uz uložak izdrži cijelu noć bez prematanja. Za malu bebu ne koristim uložak i izdrži cijelu noć - čak 12 h.
    Puno sam zadovoljnija krojem, drukerima i čičkom nego kod Kamarisa, a kaj se tiče izdržljivosti, moći ću donijeti sud nakon godinu dana.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, da...nama je zeleni Racman super za noć i 12 sati u komadu bez prematanja. Dobro, jednom nam je propustio,al mislim da sam ja neš krivo posložila.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

crveni ? mislis na rumeni, to bi bio zuti po naski

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja bila uvjerena da je rumeni=crveni, kao u našem jeziku.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

draga i ja sam tako mislila, nisi jedina
    al onda na hrv stranici naisla na zeleni, zuti i plavi (a i boje na etiketi su takve)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Blago Vama koji imate 20tak istih pelena i niste ovisnice nezasitnih apetita

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oduvijek sam bila skromna.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Stigao mi paket iz Racmana....i super je :D
    Uglavnom, htjedoh vas obavijestiti da mi je narudžba bila 467 kn i da nisam morala ništa nadoplaćivati (tj. oni su, kao što je i obećano) platili poštanske troškove (za narudžbe iznad 460kn).
    I poslali su iz Hrvatske.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    I poslali su iz Hrvatske.

Jesi se s njima nešto posebno dogovarala oko ovoga, ili to oni inače tako rade?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad sam im poslala narudžbu, odgovorili su mi da će mi poslati iz Hrvatske i napisali i kad će mi točno poslati. Sami predložili. Možda žive blizu granice

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jako lijepo od njih.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vide poštenog svijeta u SLO

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da, baš su ostavili dojam finih i poštenih i poslovnih!

I super je letkić o platnenima koji su poslali u paketiću (doduše, na slovenskom je...možda bi SonjaN mogla prevesti ).

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

KAILASH, promijenila si avatar ...jedva sam te "prepoznala".
    onaj prijašnji mi je bio mrak

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

stvarno??? bolji ti je onaj? pa, sad, možda ću previše zbunjivati ak se opet vratim na stari...

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da stvarno, bio mi je sto miliona puta originalniji, al nema veze...vidim da nitko drugi ne komentira, valjda samo ja gledam avatare

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bi najrađe jedan kakav većina vas ima...ali moram se još strpiti! dotad sam htjela neki trudnički pa nađoh ovaj

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kailash meni je ovaj tvoj novi avatar super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •