Danas su mi pali na pamet ova jela koja je pripremala moja pokojna baka. Sjećam se da sam ih obožavala, a iskreno, nisam ništa osim taški jela godinama.
Baš sam si mislila napraviti ovih dana nešto od ovoga, da klinci probaju okuse mog djetinjstva.
Imate neke tips and trics?
Koliko me sjećanje služi šufnudle smo jeli sa preprženim grizom i džemom. Šmarn je isto na slatko. Šufnudle se rade od tijesta kao za knedle, a može na slatko ili na slano.
Popara je priča za sebe. Sa vrhnjem koji se stavi na kraju je stvarno mljac.
Još samo da se sjetim točnog recepta za svako od ovih jela.![]()



Odgovori s citatom
i šmarne (kao tijesto za palačinke uz dodatak griza i dosta gušće, pa se peče kao jedna debela palačinka i kida na manje komade??). ali šmarne uvijek pripremam na slano sa zelenom salatom. to mi je ooodlično! popara nemam pojma što je...ali rado bi voljela znati 
) dužine od oko 4cm. Kad je kuhano(u kipućoj slanoj vodi) posipati sa na suho preprženim grizom koji se podlije sa malo mlijeka. Šećera i džema po želji.
, a od kad sam s MM-om koji je dalmatinac, njemu to i nije neki rucak. tako da ni ja nisam jela vec neko vrijeme. 

, valjda se to u zg ne jede ili se drugačije zove. odoh potražiti. 


