Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 132

Thread: hummus?

  1. #51
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ja se sjećam tikvice, krastavca, mrkve, celera i cikle.

  2. #52
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    falila mi koraba

  3. #53
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Mmmmm, hvala Ivy!

  4. #54
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo ja još ovo nisam napravila jer nigdje ne mogu naći tahini- pastu od sezama.

    Gdje ste ga vi kupili? Ja tražila u Billi, Ipercoopu, Intersparu, Mercatoru, Konzumu, nigdje nema.

  5. #55
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ja sam ga kupila u sarajevu
    ima i po nasim trgovinama, ali cijenom se ne mogu usporedit
    malo mu je proso rok ali nije se bunila nijedna koja je jela hummus

  6. #56
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    ivancice probaj u dućanima zdrave hrane

  7. #57

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    svicarska
    Posts
    1,916

    Default

    zaboravih napisati da sam napravila 'po novom' sa jednakim omjerom slanutka i tahinija i mraaak!
    uopce nije pre zestoko, cega sam se bojala...

    a i bivsa sveki kaze da je genijalno... to je onda stvarno pohvala...

  8. #58
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Evo ja još ovo nisam napravila jer nigdje ne mogu naći tahini- pastu od sezama.(
    Ima u Mercatoru na "zdravoj hrani" i dosta košta. Nekidan sam napravio pomoću ručnog miksera, ali se siroče namučilo. Danas sam kupio mlin za mak i javim kako ide s njime.

  9. #59
    m.a.r.t.y.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Evo ja još ovo nisam napravila jer nigdje ne mogu naći tahini- pastu od sezama.

    Gdje ste ga vi kupili? Ja tražila u Billi, Ipercoopu, Intersparu, Mercatoru, Konzumu, nigdje nema.

    baš ga se spremam napraviti.
    Jučer sam kupila tahini u Mercatoru na onoj polici sa zdravom hranom ti je, 200g, 25 kn
    nadam se uspješnom ishodu...

  10. #60
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Danas sam kupio mlin za mak i javim kako ide s njime.
    gdje???
    ja se satra tražeći taj mlin i nikako...

    koliko je koštao?

  11. #61
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Mislim da je Davor rekao da je kupio u Kauflandu za 70kn.

  12. #62
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Ejh, to kod nas nema

    ili... :/

  13. #63
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Idi na topic o maslacu od ljesnjaka, tamo pise uvoznik za Hrvatsku. Mozda dila i u BiH?

  14. #64
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    Ejh, to kod nas nema

    ili... :/
    ma kako nema, pa ja kupila na bascarsiji

  15. #65
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    nema kauflanda,kolko sam ja skuzila

    malo mu je proso rok ali nije se bunila nijedna koja je jela hummus

    ne valjda u subotu?
    uglavnom - bio je odlican pa makar i malo prosao rok

  16. #66
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    u subotu je rok proso jos malo vise...

  17. #67
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    Quote Originally Posted by white_musk
    Ejh, to kod nas nema

    ili... :/
    ma kako nema, pa ja kupila na bascarsiji
    mlin za mak!
    gdje?

  18. #68
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ma ne citam pazljivo

  19. #69
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    ivarica je mislila da ne znas kupit tahin u Sarajevu...
    cccccc, ivka, odma kolac iz zalaganja...

    vajtice, jel znas kako izgleda mlinac za mak?

    sori ak pitam gluposti

  20. #70
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    ja procitala - kolač iz zalaganja

  21. #71
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    ivarica je mislila da ne znas kupit tahin u Sarajevu...
    cccccc, ivka, odma kolac iz zalaganja...

    vajtice, jel znas kako izgleda mlinac za mak?

    sori ak pitam gluposti
    znam,imala je moja nana(prije rata) slično kao mašina za mljevenje mesa,ali samo bez onih rupica,pa je mak izlazio sa strane,ah što sam objasnila

  22. #72
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Dobro, u tom slucaju neces krivo kupiti. Mora bit negdje za kupiti. Meni je mama kupila u nekoj zeljezariji.

    A da hodas malo po sajmovima antikviteta? Zalomi se tamo svasta.

  23. #73
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    čim čujem za prvi u sarajevu - furam

  24. #74

  25. #75
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Moj je ceski, oni masovno proizvode mlince raznorazne, moj je ovaj:

    http://www.porkert.cz/vyrobky/mc_6.htm

  26. #76

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    da podignem temu
    evo danas sam po prvi put pravila hummus
    ispao mi je super
    hvala za recept
    umjesto tahini ja sam preprzila sezam i tako smiksala
    dodala sam malo kari

  27. #77
    linolina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    ST
    Posts
    879

    Default

    Nekidan sam ga jela u Makroveginom restoranu, fenomenalno nešto. Moram ga napraviti sama

  28. #78

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86

    Default

    evo i ja sam nedavno pravila i ispao je super

    nisam kupovala tahini, već sam prepržila sezam, i dodala :D :D

  29. #79

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    ja napravila maloprije...
    mala ima piđama parti...zgrabila je više od pola i mljackaju a nij se pošteno ni ohladio

    doduše, moj je sa tabascom, ali to nikome ne smeta :D

  30. #80

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Quote Originally Posted by lucky day
    mljac!
    meni je humus opasno fin (citaj:mogla bi ga namazanog na kruh jesti dok ne eksplodiram)!
    I uz to sirova koraba ili rotkvice.....

  31. #81

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Može i mrkva na tanke komade :D

  32. #82
    Osoblje foruma krumpiric's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,835

    Default

    ja ga radim od slanutka, malo sezama, dosta maslinova ulja, limun, češnjak, peršin, sol, papar.
    Štapni mi je umalo crko zbog njega
    Sad ga multipraktik miksa. :D

  33. #83
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by Arkana10
    da podignem temu
    evo danas sam po prvi put pravila hummus
    ispao mi je super
    hvala za recept
    umjesto tahini ja sam preprzila sezam i tako smiksala
    dodala sam malo kari
    Tako i ja. Kupila sam si mlinac za kavu, isključivo zbog ovoga i sad sama meljem preprženi sezam.

  34. #84

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    ja sam nekidan napravila i nisam ga samljela..samo dobro stukla u avaru

  35. #85
    linolina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    ST
    Posts
    879

    Default

    Ja sam ga napravila...i , nekako, razočarana vlastitim radom-onaj koji sam jela u Makrovege je predivan

  36. #86
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    To ti ide uz poslovicu: "ne primjenjuj nasilje - uzmi teži čekić!"
    Treba ti jači blender. Pošteni strojevi počinju od 350W.

    Kažu da je kriterij odgovarajuće snage majoneza od cijelih jaja. Ideja je da ako u blendera zvekneš sve sastojke za majonezu, a jaja ubaciš cijela, kresneš blender i kao rezultat ispadne majoneza - onda je to pravi blender. Nakon takvog testa tu majonezu (:bljuc smiješ baciti.

    Kasnije za obitelj možeš raditi majonezu od provjerenih jaja bez ljuske i ne natezati se gladnu godinu s dodavanjem ulja, octa... samo stisneš gumbić, a HEP sve obavi za tebe.

  37. #87
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Evo, MM i ja smo upravo sad napravili humus po prvi puta i oduševljeni smo

  38. #88
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by dunja&vita:-)))
    Evo, MM i ja smo upravo sad napravili humus po prvi puta i oduševljeni smo
    Ja sam ga napravila bila prije jedno 6 mjeseci i bio mi je
    Rado bih probala ove što se spominju sa rodinih sastanaka... jer može biti da ja to nisam baš najbolje spremila, iako ne volim ni tahan halvu a tamo ima te paste od sezama i mislim da mi se to apsolutno ne sviđa.

  39. #89

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Nego, kako spriječiti stvaranje one "korice" na hummusu kad stoji u frižideru dan-dva, da šibnem malo ulja preko?
    Posudu pokrijem sa folijom ali svejedno se napravi korica. :/

  40. #90
    linolina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    ST
    Posts
    879

    Default

    I ja sam ga napravila i ovaj put sam bila oduševljena! Stavila sam kurkume

  41. #91
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    jučer sam ga i ja pravila. pravila slanutak na salatu, pa malo izdvojila i za hummus.
    baš ste me bile inspirirale.

  42. #92
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by upornamama
    Nego, kako spriječiti stvaranje one "korice" na hummusu kad stoji u frižideru dan-dva, da šibnem malo ulja preko?
    Posudu pokrijem sa folijom ali svejedno se napravi korica. :/
    Tupperware!

    Evo i mog recepta za humus (mljac):

    250 g slanutka isprati i namočiti preko noći, pa skuhati u express loncu s jednim lovorovim listom i žlicom soli
    Kad je gotovo, ocijedim (ostavim 1 šalicu tekućine, ako zatreba), zgnječim drobilicom za krumpir i začinim:
    ~1 dl ulja (maslinovo ili bučino - probajte! )
    sok od pola limuna
    tekućina od slanutka (2-3 žlice) da se dobije "pasta"
    svježi češnjak - 1 ili 2 češnja

    Ponekad obradim štapnim mikserom, ponekad ne... ovisno o vrsti slanutka. A problem "korice" se rijetko pojavi jer moji to pojedu sa domačim kruhom u roku keks! Ipak, tupperware posuda mi se pokazala odličnom.

  43. #93
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Peterlin - ne koristiš tahin?

  44. #94
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Maslačkica
    Peterlin - ne koristiš tahin?
    Ako je tahin=sezam, povremeno koristim. Zapravo, kako kad. Ako ga stavim, klinci frču nosom, pa sam prestala ili napravim 2 odvojene frakcije.

  45. #95
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Nisam napisala najbitnije:

    Ja humus koristim da nadoknadim željezo sebi i djeci. Za to je osnovno da unutra bude limun (bolja resorpcija Fe, kojega u slanutku ima puuuno) a sezam može i ne mora.

    Inače, ste radile humus od pečenih patlidžana?

  46. #96

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin

    Inače, ste radile humus od pečenih patlidžana?
    Misliš na ovo?

    Vrijedi li stvarno Tupperware tih para?

  47. #97
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Da!

  48. #98
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Tupperware vrijedi para (iako sam ga ja dobila) ali ima i dobrih klonova.

    Bitno je da to bude dobro TLAČNA posuda koja dobro brtvi. Poklopac se mora dati pritisnuti prema unutra kad se posuda zatvara, da se osigura negativan tlak unutra. Da li ima "klapne" za zatvaranje ili ne, nije bitno.

  49. #99
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    NIkad mi nije palo na pamet raditi hummus bez taniha, jer sam mislila baš da je to bit. Ali, Peterlin sada si mi dala novi uvid u hummus i mislim da ću ga probati napraviti ovako i da će biti ok. Jer mislim da mi je taj tahin/sezamova pasta baš užas.

  50. #100
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by upornamama
    Vrijedi li stvarno Tupperware tih para?
    Posude s poklopcima su OK, ali kuhače i slične stvari ne vrijede.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •