Citiraj upornamama prvotno napisa
Nego, kako spriječiti stvaranje one "korice" na hummusu kad stoji u frižideru dan-dva, da šibnem malo ulja preko?
Posudu pokrijem sa folijom ali svejedno se napravi korica. :/
Tupperware!

Evo i mog recepta za humus (mljac):

250 g slanutka isprati i namočiti preko noći, pa skuhati u express loncu s jednim lovorovim listom i žlicom soli
Kad je gotovo, ocijedim (ostavim 1 šalicu tekućine, ako zatreba), zgnječim drobilicom za krumpir i začinim:
~1 dl ulja (maslinovo ili bučino - probajte! )
sok od pola limuna
tekućina od slanutka (2-3 žlice) da se dobije "pasta"
svježi češnjak - 1 ili 2 češnja

Ponekad obradim štapnim mikserom, ponekad ne... ovisno o vrsti slanutka. A problem "korice" se rijetko pojavi jer moji to pojedu sa domačim kruhom u roku keks! Ipak, tupperware posuda mi se pokazala odličnom.