Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Okrugli stol - MPO, Hotel Palace, 26.4. u 16 h

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Okrugli stol - MPO, Hotel Palace, 26.4. u 16 h

Pozivamo vas na okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji koju organiziraju Ženska soba i udruga Roda. Okrugli stol će se održati u četvrtak 26. travnja 2012. u hotelu Palace, J.J. Strossmayera 10 u Zagrebu, s početkom u 16 sati, a očekivano trajanje je dva sata.

Na okruglom stolu će govoriti Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. sc. Dubravka Šimonović, dr. sc. Erden Radončić, dr. sc. Romana Dmitrović, mr. sc. Alfred Kniewald, prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić, Sanja Juras i Jelena Koprić te predstavnice pacijentica i pacijenata.

Ovaj okrugli stol organiziramo kao reakciju na prijedlog Zakona o medicinski potmognutoj oplodnji koji je prošlog tjedna usvojen na sjednici Vlade RH, kao i na raspravu o problematici potpomognute oplodnje koja se posljednjih mjeseci vodi u medijskom i javnom prostoru.
    Prilika je ovo da se predstave pozicije s kojih je kreiran Zakon, da sve sudionice i sudionici tribine svojim profesionalnim, aktivističkim ili osobnim iskustvom i znanjem daju osvrt na učinke predloženog Zakona, kao i da ukažu na njegove nedostatke i prednosti. Vjerujemo da će ovaj okrugli stol doprinijeti donošenju pravednog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji će svim građankama i građanima osigurati pravo optimalnog i realno ostvarivog liječenja, sukladno svjetskim standardima i najuspješnijim medicinskim metodama, te da će spriječiti diskriminaciju po bilo kojoj osnovi.

Pozivamo vas stoga da nam se pridružite i aktivno sudjelujete na ovom okruglom stolu. Nakon završetka izlaganja predviđeno je vrijeme za pitanja i diskusiju. Osim pozvanih sudionica i sudionika, svi prisutni će moći iznijeti svoje stavove o navedenim problemima.

Prijave i potvrde dolaska na roda@roda.hr ili na zenska.soba@zenskasoba.hr ili na tel. 01/ 61 19 174.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja sam se prijavila

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako posao dozvoli-dolazim!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moramo se bas prijaviti na mail ili moze i ovako?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mailom prijave, onako kako i piše please, jer se moraju okvirno znati mjesta, broj sudionika.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Joooj, na ovakvim sastancima sam htjela prisustvovati. Kad sam u grupi jača sam pa mi mozak turbo radi i imam kuraža. Ali prekasno mi je za organizirati si posao, a i nisam iz Zg. Ovo si sad neću moć pregrmiti, uh.

Cure javite se, nek nas egzekutori čuju i vide koliko nas je!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mogu li mi se javiit oni koji idu na tribinu na PP s imenom i prezimenom, mailom i brojem mobitela. HVALA!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo i link sa današnjeg "okruglog stola" za sve one koji nisu bili

http://www.vecernji.hr/vijesti/ostoj...-clanak-403271

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

e sad vjerumo u to da će zakonodavci zaista uvažiti stvarne priče i riječi stručnjaka( dr.E.i inih) i poraditi na promjeni pojedinih točaka zakona..
    nitko sretniji od nas!!!

Kakvi su utisci curke koje ste baš prisustvovale okruglom stolu?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam jako zadovoljna cijelom atmosferom i pomalo ponosna na sebe zbog prvog javnog nastupa
    sve u svemu bilo je dobro

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

i meni je ovo bio prvi javni nastup... malo mi je glas previše drhtao i mislim da nisam rekla sve što sam htjela... al ok..

zadovoljna sam atmosferom i svime mislim da je ministar shvatio što želimo i nadam se da će uvažiti naše priče i zahtjeve a to je na kraju i najbitnije.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma cure bile ste super, ja sam bila tako ponosna na vas, nije lako pričati svoju priču pred nepoznatim ljudima.
    Sutra kad se slegnu dojmovi ćemo pisati neki izvještaj

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure, jako mi je žao što nisam vidjela i čula vaše nastupe...
    Postoji li snimka?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 26.04.2012. at 22:20

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mojca, ivarica je snimala videokamerom, njoj se javi. Smejehuljica ti je jedan pravi mali dragulj...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bravo svim curama koje su prisustvovale!!
    I sad nek urodi plodom!!!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Slažem se s Gabi25, bile ste odlične-svaka vam čast! ( I Gabi25 nam je bila super )
    Presudan i jedan novi moment u cijeloj priči je bio da su 3 stručnjaka podržala nastojanja nas pacijenata da ukinemo diskriminatorne odredbe zakona - ograničenje oplodnje na 12 jajnih stanica (moramo priznati da se takav scenarij još nismo imali prilike vidjeti...)
    Na tome im veliko hvala!
    Bilo je tu puno govora o anonimnosti, odnosno neanonimnosti donora, kao i dopuštanju MPO-a single ženama - ukratko, zaključak bi bio da zakon po tim pitanjima svakako još treba doraditi i da se može bolje...
    Uglavnom, ministar nas je i opet pozvao na napišemo svoje prijedloge rješenja pojedinih članaka zakona te mu ih dostavimo - veli, ima cijeli fascikl s našim pitanjima, a mail mu je svima poznat... u ministarstvu ima otvorena vrata za pacijente (srijedom, čini mi se) - dakle pišimo mu!
    Kad smo kod toga, poštovani ministre, Inicijatova Građana koji se bore s neplodnošću još uvijek čeka odgovor na svoj upit poslan 20.2.2012.
    Posljednje uređivanje od tonili : 26.04.2012. at 22:33

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

au, tonili, al si se raspisala... samo potvrđujem sve što si rekla i moram priznati da ova rasprava ipak vodi prema nečemu za što se borimo i zato ne smijemo sad posustati!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s Gabi25, bile ste odlične-svaka vam čast! ( I Gabi25 nam je bila super )
    Presudan i jedan novi moment u cijeloj priči je bio da su 3 stručnjaka podržala nastojanja nas pacijenata da ukinemo diskriminatorne odredbe zakona - ograničenje oplodnje na 12 jajnih stanica (moramo priznati da se takav scenarij još nismo imali prilike vidjeti...)
    Na tome im veliko hvala!
    Bilo je tu puno govora o anonimnosti, odnosno neanonimnosti donora, kao i dopuštanju MPO-a single ženama - ukratko, zaključak bi bio da zakon po tim pitanjima svakako još treba doraditi i da se može bolje...
    Uglavnom, ministar nas je i opet pozvao na napišemo svoje prijedloge rješenja pojedinih članaka zakona te mu ih dostavimo - veli, ima cijeli fascikl s našim pitanjima, a mail mu je svima poznat... u ministarstvu ima otvorena vrata za pacijente (srijedom, čini mi se) - dakle pišimo mu!
    Kad smo kod toga, poštovani ministre, Inicijatova Građana koji se bore s neplodnošću još uvijek čeka odgovor na svoj upit poslan 20.2.2012.
    Koja su to 3 stručnjaka?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj nangaparbat prvotno napisa Vidi poruku
    Koja su to 3 stručnjaka?
    dr Radončić, dr Kniewald i dr Domitrović

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    dr Radončić, dr Kniewald i dr Domitrović
    Hvala! I mislila sam.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca, ivarica je snimala videokamerom, njoj se javi. Smejehuljica ti je jedan pravi mali dragulj...
    Super, budem.

Hvala na komplimentu, meni se nekak' više čini ko živo srebro.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dr.Dmitrović, dr.Kniewald i dr. Radončić, s tim da se i D.Šimonović (Članica UN-ova Odbora za suzbijanje diskriminacije žena (CEDAW) i bivša predsjednica Odbora za bioetiku Vijeća Europe ) složila da brojevima možda nije mjesto u zakonu....

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E dok ja napišem....prošla baba s kolačima

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    E dok ja napišem....prošla baba s kolačima
    kad sam se upoznavala sa curama nakon tribine pitala me je neka od cura jesam li tvoja sestra, kaže da joj ličimo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oooooooooooo!!!! Cool! Ajme, pa ja nisam nikog upoznala A jesam, jesam bluebellu!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bluebella i OKNP, sjajni prvi nastupi

naše Rode standardno odlične!!!

ja sam u principu baš zadovoljna i preprepresretna što je napokon do izražaja došla struka other than duo fantasticus iz jedinog referentnog centra za sve moguće ginekološke probleme u širem svemiru
    hvala dr-ima Dmitrović, Radončiću i Kniewaldu!

nezadovoljna sam jedino činjenicom da smo ostali zakinuti za određene odgovore jer se jedini tamo prisutan MPO-vac koji je radio na ovom prijedlogu zakona, prof. Vrčić, pokupio praktički na samom početku, prije no što se počelo s postavljanjem pitanja.

(drago mi je što sam upoznala još nekoliko krasnih suboraca! Mojca, nismo se upoznale, ali i preko sobe se vidi kakav je mala bonbončić )

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nezadovoljna sam jedino činjenicom da smo ostali zakinuti za određene odgovore jer se jedini tamo prisutan MPO-vac koji je radio na ovom prijedlogu zakona, prof. Vrčić, pokupio praktički na samom početku, prije no što se počelo s postavljanjem pitanja.
    Joj da, zaboravih pozdraviti prof. Vrčića, bilo bi lijepo da ste ostali, zaista bih voljela čuti vaše odgovore na postavljena pitanja, ali - ništa zato - pitat ćemo mi Vas putem maila
    (ionako ste uvijek tu za svoje pacijente, zar ne?)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •