Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Teme roditeljskih sastanaka?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To smo odradili. Bila je šira tema - moje tijelo se mijenja, a u sklopu toga bilo je i par riječi o zlostavljanju. Pametan način da se ljude privoli da poslušaju i o tome, a da se ne napravi panika. Zadovoljna sam.
    Ma to je bilo i kod nas, samo sam ja pojednostavila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to je bilo i kod nas, samo sam ja pojednostavila.
    Pa sad, to možeš ovdje ali ne i u školi ili doma. Kao roditelji mi i možemo pojednostaviti priču kad komentiramo međusobno.... ALI stavi se u cipele učitelja/profesora koji mora roditeljima to objasniti (jer mu je tako u planu koji određuje netko drugi). Ne bi bilo dobro da se tema roditeljskog sastanka zove Seksualno zlostavljanje, jer će ljudi automatski pomisliti da toga ima u njihovoj sredini. Treba to napomenuti, ali pažljivo i pametno na način "što treba učiniti AKO dođe do toga-i-toga".

Isto, kad s djecom razgovaramo o tome (i roditelji i učitelji) ista ti je stvar - nije pametno početi od zlostavljanja. Treba prethodno obraditi cijeli niz informacija i pažljivo objasniti ono što dijete treba čuti da ga ne prestrašiš, a da te ipak shvati ozbiljno. Nije to baš jednostavno. Ovo je samo jedna od delikatnih tema. Dobro razumijem zašto je no@ postavila ovaj topic i cijenim to. Srećom, ipak većina djelatnika u prosvjeti dovoljno je savjesna i educirana da sve to odradi kako treba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •