-
di si na sjeveru Linea? koliko sjeverno?
-
Jug Svedske..... samo ljeto je ok, zima je siva i vlazna... nema snijega i sunca kao na sjeveru...
Na kapima su te upute o pet kapi na dan u toku pet godina... znaci vazi za citavu Svedsku.. a znam da to preporucuju sve babice ovdje...
Brinem se sad za vitamin A... koliko je previse i skodno?
Da li da insistiram da predjemo na te kapi sto vi kupujete D3?
Ovo me je ozbiljno zabrinulo...
-
Cure, jako mi je bitna ova informacija o kolicini tih vitamina u ovim kapima sto ih upotrebljavamo.. je li previse ili je ok...
Da ne otvaram novi topic, pleaseeeee.....
-
mi bili danas kod pedijatra i ja napomenem kak sam smanjila količinu kapi koje dajem jer smo više vani. na to je on rekao da beba ne može biti toliko na suncu koliko joj vitamina d treba i da mu moram i dalje davati jednaku količinu kao i zimi.
pipajući mu zatiljnu kost ukazao mi je na nedostatak vitamina d, a to se zove kranioneštotonija ili tomija-efekt ping-pong loptice.dakle kosti su mu još premekane za njegovu dob.
e, pa bravo ja! a baš sam se hvalila kak imam jednu bočicu već 3 mjeseca. ja mu jednostavno zaboravim dati. tak da u najboljem slučaju dam 1x tjedno.a sad kak je proljeće krenulo uopće mu ne dajem, baš kad je kišovito,onda da.
linea,pročitaj sastav kapi, vjerojatno nije isti kao u Hrvatskoj. ak sam dobro shvatila, ti švedske kapi koristiš
-
i moj je imao kranio-nešto... al je vać na slijedećem pregledu bilo ok. i tvom će samo moraš nastavit davat kapi 8)
-
Zamolila bih nekog tko ima Plivit D3 kupljene u RH da mi pogleda što u uputstvu piše za broj kapi za novorođenčad. Ja sam isto Plivit D3 kupila u Sloveniji i piše za sprečavanje rahitisa za dojenčad i malu djecu 2 kapi na dan, a jedna poznanica mi tvrdi da na njezinima (kupila ih je u RH u isto vrijeme) piše 2-5 kapi pa me baš zanima jel stvarno tako. Rok trajanja mojima je do 07/08.
-
Te se preporuke stalno mijenjaju, od pedijatra do pedijatra...
I bas tako, variraju u preporukama od 2 do 5 kapi.
Ja preporucujem ovaj link:
http://www.lalecheleague.org/FAQ/vitamin.html
-
Linea,ti si isto na sjeveru?!Mi isto tu zaglibili u zemlji bez sunca,ha,ha.Tu vele da moram svaki dan davat 5 kapi i tako 2 godine.S tim da mi je pedijatrica savjetovala da kad idemo u Cro ne moram davat kapi jerbo tam ima sunca. :D No mene vise muci to da sam skuzila da u tim kapima ima i nekakvog orahovog(ili ljesnakovog) ulja..nis sad ne kuzim? Pa to onda moze i alergeno bit..grrrrr.Anyway,sad cu prek ljeta probat ne davat taj D-vitamin.Davali smo ga 7 mj po 5 kapi(priznajem nekad bi i zaboravili,)i valjda joj je to okej?!
-
Meni je pedica rekla, nek se ne bojim vit. A jer je to minimalna doza preporučene količine u kapima. Dala nam je AD3 kapi i to po 5
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma