Mesožderi, molim preporuke.
Mesožderi, molim preporuke.
inaće kupujem kod Cerovskog na Trešnjevci , ali mislim da imaju mesnicu i na Dolcu (jedino su bili malo preslani za moj ukus zadnji put kada sam kupila, a nešto su i produžili rok trajanja pa se bojim da su i oni počeli ubacivati neke kemije u mješavinu :/ ).
E sad cu ja svoju preporuku miljama daleko od dolca! Al za pravog cevapoljupca nista nije daleko![]()
Ja kupujem na placu u trnju, savica!
Moj mesar nabavlja orginalni zacin za banjalucke cevape a i vazno mi je da meso nije mjesano tako da kupujem iskljucivo kod njega! Cevapi su boli glava dobri! Kad god rostiljamo uvijek se svi dive mrak cevapima!
Eto.. nisam bas od neke koristi![]()
Savica mi je stvarno daleko.
Meni je važno da je samo junetina unutra.
Ako ikako možete doći do Rudeša, imamo predobrog mesara. Mesnica Jambrešić, Rudeška 84, 3879-978. Što god kupili, bili smo oduševljeni. Ćevapi, kobasice, šunke, meso. Janjetina za Uskrs je bila fenomenalna. Malo sam potražila, ovaj moj je samo na Rudešu izgleda, iako mu kombi vidim stalno po gradu, ali valjda zato što dostavlja po restoranima. Znam da Okrugljak uzima od njega.
Nije blizu, ali je svakako preporuka.
![]()
ako je banjalucki cevap, pnda se isplati ici malo dalje, odrasla sam na takvim cevapima, i nikad- nigjde- nista slicno !
disciplina, ja bih potegnula do tamo, samo ako nisu preslani
i, jesu li po obliku banjalučki? ja ne volim takve![]()
i da zaboravih, mogu se smrznuti bez problema, ali odmrzavanje sporo , npr preko noci u frizideru.
apriiii? a sto ne volis, nemoj mi u cevape, zeljna sam ih....
Ja ih, budući da ne konzumiramo svinjetinu, kupujem u Intersparu, isključivo Sarajevski ćevapi i zaista su svježi i odlični.
i ja sam jednom kupila te, nisam ih mogla jesti koliko su bili slani.
Slani?bas mi je to cudno,dobro ja sam iz sarajeva pa ima cevapa na svakom cosku ali nikad nisam naisla na tako slane da se nisu mogli jesti,a zasto ne probate napraviti cevape doma i staviti po zelji sastojke pa soliti koliko vam odgovara...
kod kuće ih sigurno neću praviti jer ne znam
nije to to
a o slanoći... sve je stvar navike
kolega s posla i ja zajedno jedemo ćevape, istu porciju, ja svoje pljujem koliko su mi slani, on svoje još umače u sol
ona 2% soli koliko oni napišu da je unutra, nama je puno previše
meni nije daleko
molim pobliže koordinate dotičnog mesara![]()
Apricot nisu, ako je to ono 4 kom u plocici! Ovi su zasebno komad po komad. Pakiranje cca 300g
I nisu preslani, taman su. Al to sve ovisi kako ko voli. Do sad nitko nije imao primjedbu.
Moram nazvat mesara da pitam kako mu se zove mesnica pa javim
to je onda sarajevski, a ne banjalučki ćevap
sarajevski:
http://4.bp.blogspot.com/_n2UJhp1Z9Q...0/DSCN2588.jpg
banjalučki:
http://www.coolinarika.com/repositor...8d4_view_l.jpg
obavezno pitaj i javi
do sutra, ako ikako može
A mesar je zagorac!
Vinđin mesnica, trznica savica, lastovska 2a.. Duvnjak Marko
Apricot poslat cu ti broj moba na pp da se dogovoris s njim za meso. Ja uvijek rezerviram kad mi treba za rostilj da se slucajno ne proda.
dakle unistila si me sad sa slikom , sta bih dala za porciju! bas ovakvog , u plocicama, sa lukom, sa ovom socnom lepinjom, ajajajjajjajjjj...
znam da ne doprinosim temi ni na koji nacin, ali u 35. tt. neke stvari ne mogu da se pravim da nisam vidjela![]()
Nadovezala bih se na ovu temu - koju od 20-tak mesnica na Dolcu biste preporučili; konkretno mi treba za junetinu (jučer sam se pogubila kad sam prošla kraj svih tih mesnica - inače ne kupujem na Dolcu meso)?
Kao i za pršut, kulenovu seku?